18 zile! A fost eliminat de la Mondial și a demisionat: ”A fost o experiență de neuitat, dar călătoria mea se încheie”
Galerie foto(6) Galerie foto (6 fotografii): 18 zile! A fost eliminat de la Mondial și a demisionat: ”A fost o experiență de neuitat, dar călătoria mea se încheie”
Rareș Stamate | Publicat: 05.07.2026 09:09 | Actualizat: 05.07.2026 09:09
Selecționerul Herve Renard (57 de ani) a demisionat din fruntea naționalei Tunisiei la doar 18 zile de când o preluase.
Nu rata știrile, emisiunile și cele mai tari clipuri iAMsport.ro
Tunisia a a devenit prima națională din istoria CM care își dă afară antrenorul după un singur meci, Sabri Lamouchi fiind demis în urma eșecului dur cu Suedia, scor 1-5.

Herve Renard, antrenor cu mare experiență pe postul de selecționer, a fost adus în locul conaționalului său, dar a pierdut și el următoarele două jocuri, cu Japonia (0-4) și cu Țările de Jos (1-3).
Herve Renard: ”Sunt convins că această echipă va continua să crească”
Acum, francezul a decis să își dea demisia, la doar 18 zile de când a fost numit pe bancă. Renard a transmis și un mesaj în momentul despărțirii de tunisieni.
”Înainte de a pleca, aș dori să îmi exprim sincerele mulțumiri față de federație pentru că mi-a oferit oportunitatea de a participa la Cupa Mondială din 2026. A fost o onoare să port culorile Tunisiei și să trăiesc această experiență de neuitat.
Îi doresc tot binele acestei echipe a Tunisiei în viitor. Sunt convins că va continua să crească, să emoționeze o întreagă națiune și să scrie capitole strălucite în istoria sa.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe parcursul acestei călătorii. Vă doresc mult succes în continuare. Călătoria mea ajunge la final”, a comunicat Renard.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Cele mai citite