7 meciuri suspecte la Cupa Mondială și pariuri de 240 de miliarde de dolari. Intervenția lui Donald Trump ridică semne de întrebare

Relația dintre Donald Trump și Gianni Infantino a stârnit multe controverse Galerie foto(19) Galerie foto (19 fotografii): 7 meciuri suspecte la Cupa Mondială și pariuri de 240 de miliarde de dolari. Intervenția lui Donald Trump ridică semne de întrebare
Relația dintre Donald Trump și Gianni Infantino a stârnit multe controverse

Vlad Stoica   |   Publicat: 24.07.2026 10:42   |  Actualizat: 24.07.2026 10:42

Decizia FIFA de a-i permite lui Folarin Balogun (25 de ani) să joace în optimile Cupei Mondiale împotriva Belgiei, după intervenția directă a președintelui SUA, Donald Trump, produce noi controverse.

Un organism internațional care monitorizează integritatea pariurilor sportive a inclus cazul pe lista celor mai suspecte episoade ale turneului și solicită explicații oficiale din partea forului mondial.

Americanii au pierdut categoric cu Belgia, scor 1-4, însă scandalul provocat de suspendarea lui Balogun este departe de a se fi încheiat.

Spania a câștigat Cupa Mondială 2026

Organismul care monitorizează pariurile suspecte a intrat pe fir

Potrivit The Athletic, citat de Daily Mail, Group of Copenhagen, rețeaua independentă care detectează și investighează posibile manipulări în sport, a identificat șapte meciuri de la Cupa Mondială 2026 în care au existat activități neobișnuite pe piața pariurilor.

Printre acestea se află și duelul dintre Statele Unite și Belgia, însă nu rezultatul meciului este în centrul atenției, ci situația lui Folarin Balogun.

Organizația a remarcat existența unei piețe speciale de predicții intitulată „Va juca Folarin Balogun împotriva Belgiei?”, apărută imediat după eliminarea atacantului în partida cu Bosnia și Herțegovina.

La doar câteva zile distanță, după ce Donald Trump i-a cerut public FIFA să anuleze sancțiunea, forul mondial a decis să amâne executarea suspendării până după încheierea turneului, astfel încât Balogun a fost eligibil pentru optimile de finală.

Un detaliu ridică mari semne de întrebare

Ceea ce le-a atras atenția investigatorilor este faptul că niciunul dintre ceilalți 14 fotbaliști eliminați la Cupa Mondială nu a beneficiat de o piață similară de pariuri.

Din acest motiv, Group of Copenhagen a cerut FIFA explicații oficiale privind modul în care a fost gestionat cazul Balogun și motivele pentru care situația sa a fost tratată diferit.

Deocamdată, nici FIFA și nici platforma Polymarket, unde a fost disponibilă piața de predicții, nu sunt acuzate de vreo încălcare a regulamentelor.

Foto 1/19

Peste 240 de miliarde de dolari au fost pariați la Cupa Mondială

Group of Copenhagen funcționează în baza Convenției Macolin a Consiliului Europei și are rolul de a identifica eventuale tentative de manipulare a competițiilor sportive.

Pentru Cupa Mondială din 2026, organizația a analizat toate cele 104 partide ale turneului, competiție la care s-au înregistrat pariuri estimate la peste 240 de miliarde de dolari.

Partida dintre SUA și Belgia a primit un „yellow notice”, primul nivel de alertă utilizat de organizație înaintea nivelurilor superioare, portocaliu și roșu.

Expertul în industria pariurilor Christian Kalb a explicat că o astfel de alertă nu reprezintă dovada unei manipulări.

„Pot exista explicații perfect legitime, precum modificări bruște ale cotelor sau operațiuni de acoperire a riscurilor.

Problemele apar atunci când există posibilitatea unui conflict de interese sau a utilizării unor informații privilegiate”, a declarat aceasta pentru The Athletic.

Federația Norvegiană pregătește o plângere împotriva FIFA

Scandalul este amplificat și de reacția Federației Norvegiene de Fotbal, care intenționează să depună o plângere oficială la comisia de etică a FIFA.

Președinta federației, Lise Klaveness, consideră că intervenția unui lider politic într-o decizie disciplinară creează un precedent extrem de periculos.

„Când începi să modifici regulile sub influența liderilor politici, pui în pericol credibilitatea întregului fotbal. Decizia privind Balogun nu ar fi trebuit să fie luată în aceste condiții”, a transmis Klaveness.

Gianni Infantino respinge acuzațiile

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a negat că decizia ar fi fost influențată de Donald Trump și susține că totul a fost hotărât exclusiv de comisia disciplinară.

„Comisia disciplinară funcționează independent, aplică regulamentul FIFA și ia decizii doar pe baza faptelor și a regulilor în vigoare. Independența acesteia este esențială pentru credibilitatea fotbalului”, a declarat Infantino.

Deși Balogun a fost lăsat să evolueze împotriva Belgiei, Statele Unite au fost eliminate fără drept de apel, după înfrângerea cu 1-4.

Adaugă iAMsport.ro ca sursă preferată în Google

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Banciu a numit selecționerul străin cu care Franța ar fi câștigat CM 2026: ”Deschamps e un bunicuț, are o uzură bătrânicioasă!”
Banciu a numit selecționerul străin cu care Franța ar fi câștigat CM 2026: ”Deschamps e un bunicuț, are o uzură bătrânicioasă!”
Fanii Argentinei strâng semnături pentru rejucarea finalei mondiale cu Spania! S-a ajuns la o cifră impresionantă
Fanii Argentinei strâng semnături pentru rejucarea finalei mondiale cu Spania! S-a ajuns la o cifră impresionantă
A desființat-o în direct pe Argentina, după finala pierdută contra Spaniei: ”Echipă împinsă de arbitraje, s-a văzut mânăria!”
A desființat-o în direct pe Argentina, după finala pierdută contra Spaniei: ”Echipă împinsă de arbitraje, s-a văzut mânăria!”
FIFA a dezvăluit echipa ideală de la CM 2026! 3 jucători spanioli și 3 fotbaliști francezi au fost incluși în primul 11
FIFA a dezvăluit echipa ideală de la CM 2026! 3 jucători spanioli și 3 fotbaliști francezi au fost incluși în primul 11
Finala Cupei Mondiale 2026 a spulberat toate recordurile. Audiență istorică în SUA după Spania - Argentina
Finala Cupei Mondiale 2026 a spulberat toate recordurile. Audiență istorică în SUA după Spania - Argentina
Moment istoric pentru legendarul Guillermo "Memo" Ochoa

Cele mai citite

Susține că o echipă din SuperLiga ”nu termină campionatul”. Verdict crunt: ”Sunt morți în cadă, leșinați, nu mai vine nimic pe conductă!”
Susține că o echipă din SuperLiga ”nu termină campionatul”. Verdict crunt: ”Sunt morți în cadă, leșinați, nu mai vine nimic pe conductă!”
SuperLiga  |  21 Iulie 2026, 12:05
1.
Conducerea clubului din SuperLiga care a acumulat datorii de 7.500.000 de euro cere de urgență un investitor: ”Nu am avut noroc de unul precum Șucu sau Becali”
Conducerea clubului din SuperLiga care a acumulat datorii de 7.500.000 de euro cere de urgență un investitor: ”Nu am avut noroc de unul precum Șucu sau Becali”
SuperLiga  |  22 Iulie 2026, 08:02
2.
E sigur că Ionuț Chirilă va fi demis după două luni de CS Dinamo: ”«E un dobitoc care bea și fumează pe stadion», așa vor zice toate sursele!”
E sigur că Ionuț Chirilă va fi demis după două luni de CS Dinamo: ”«E un dobitoc care bea și fumează pe stadion», așa vor zice toate sursele!”
Liga 2  |  22 Iulie 2026, 18:00
3.
Știri de ultimă oră din sport
Echipa care i-a trecut pe listă pe Ancelotti, Guardiola, Conte, Pirlo și Mancini
Echipa care i-a trecut pe listă pe Ancelotti, Guardiola, Conte, Pirlo și Mancini
Internațional   |  24 Iulie 2026, 10:24
Radunovic a spus ce este ”cel mai problematic” aspect din înfrângerea suferită de FCSB cu Auda: ”Nu mă așteptam la așa ceva”
Radunovic a spus ce este ”cel mai problematic” aspect din înfrângerea suferită de FCSB cu Auda: ”Nu mă așteptam la așa ceva”
Conference League   |  24 Iulie 2026, 10:00
Alejandro Garnacho a plecat de la Chelsea League și va juca la o altă echipă din Premier League
Alejandro Garnacho a plecat de la Chelsea League și va juca la o altă echipă din Premier League
Premier League   |  24 Iulie 2026, 09:44
Antrenorul lui FK Auda a numit slăbiciunea FCSB-ului de care a profitat echipa sa: ”Respect toți adversarii, dar acesta e stilul meu”
Antrenorul lui FK Auda a numit slăbiciunea FCSB-ului de care a profitat echipa sa: ”Respect toți adversarii, dar acesta e stilul meu”
Conference League   |  24 Iulie 2026, 08:21
Regretul lui Borza după ce a plecat de la Rapid: ”Nu mi-am atins obiectivul”
SuperLiga   |  23 Iulie 2026, 23:55
Antonio Folha, prima reacție după Alashkert - CFR Cluj 1-1: ”Cred că am făcut un meci bun”
Antonio Folha, prima reacție după Alashkert - CFR Cluj 1-1: ”Cred că am făcut un meci bun”
Conference League   |  23 Iulie 2026, 23:33
Sectorul 3 digitalizează relația cu contribuabilii: portal online pentru taxe locale și semnătură electronică gratuită
Sectorul 3 digitalizează relația cu contribuabilii: portal online pentru taxe locale și semnătură electronică gratuită
Piață volantă în Pajura: 25 de producători, 3 zile de weekend
Autostrada A1 București – Pitești, blocată complet la Bolintin Deal din cauza unui accident
Autostrada A1 București – Pitești, blocată complet la Bolintin Deal din cauza unui accident
AS.RO Gestul făcut de fosta ispită de la Insula Iubirii pentru iubitul ei milionar, cu 23 de ani mai în vârstă ca ea
Gestul făcut de fosta ispită de la Insula Iubirii pentru iubitul ei milionar, cu 23 de ani mai în vârstă ca ea
RTV Ştirea momentului în fotbalul românesc!
Ştirea momentului în fotbalul românesc!
Adrian Ilie a încercat să schimbe planurile unui patron din Liga 1: ”Îți dau 1.000.000 de dolari!”
exclusiv Adrian Ilie a încercat să schimbe planurile unui patron din Liga 1: ”Îți dau 1.000.000 de dolari!”
Special   |  19 Iulie 2026, 18:31
Adrian Ilie a încercat să schimbe planurile unui patron din Liga 1: ”Îți dau 1.000.000 de dolari!”
VIDEO | PREA MULT BANCIU, 23 iulie. Radu Banciu comentează acuzațiile lui Traian Băsescu privind blocajul politic și rolul lui Nicușor Dan
VIDEO | PREA MULT BANCIU, 23 iulie. Radu Banciu comentează acuzațiile lui Traian Băsescu privind blocajul politic și rolul lui Nicușor Dan
VIDEO | PREA MULT BANCIU, 22 iulie. Radu Banciu comentează scenariul lansat de Lia Olguța Vasilescu privind un Guvern minoritar PSD
VIDEO | PREA MULT BANCIU, 22 iulie. Radu Banciu comentează scenariul lansat de Lia Olguța Vasilescu privind un Guvern minoritar PSD
VIDEO | PREA MULT BANCIU, 21 iulie. Radu Banciu comentează conflictul dintre AUR și PSD, după atacurile lansate la adresa lui Sorin Grindeanu
VIDEO | PREA MULT BANCIU, 21 iulie. Radu Banciu comentează conflictul dintre AUR și PSD, după atacurile lansate la adresa lui Sorin Grindeanu
Personalitatea zilei 4 mai: Audrey Hepburn, legenda care a redefinit feminitatea pe ecran
Personalitatea zilei 4 mai: Audrey Hepburn, legenda care a redefinit feminitatea pe ecran
Consumul de bere în România, la cel mai redus nivel în ultimele două decenii. Ce ascund cifrele
Consumul de bere în România, la cel mai redus nivel în ultimele două decenii. Ce ascund cifrele
Personalitatea zilei 3 mai | James Brown, artistul care a schimbat ritmul muzicii pentru totdeauna
Personalitatea zilei 3 mai | James Brown, artistul care a schimbat ritmul muzicii pentru totdeauna
exclusiv Un fotbalist din liga a doua a Angliei ar putea fi ”următorul căpitan al naționalei României”
Stranieri   |  11:43
Un fotbalist din liga a doua a Angliei ar putea fi ”următorul căpitan al naționalei României”
7 meciuri suspecte la Cupa Mondială și pariuri de 240 de miliarde de dolari. Intervenția lui Donald Trump ridică semne de...
CM 2026   |  10:42
7 meciuri suspecte la Cupa Mondială și pariuri de 240 de miliarde de dolari. Intervenția lui Donald Trump ridică semne de întrebare
Internațional   |  10:24
Conference League   |  10:00
Premier League   |  09:44
”E ceva ce nu pot să descriu!”. Drama celui care a jucat alături de Gabi Mureșan, George Blay și Radu Mărginean
Diverse   |  09:27
”E ceva ce nu pot să descriu!”. Drama celui care a jucat alături de Gabi Mureșan, George Blay și Radu Mărginean
Negocieri avansate. Craiova l-ar putea vinde pe Assad Al Hamlawi cu 5 milioane de euro
SuperLiga   |  09:16
Negocieri avansate. Craiova l-ar putea vinde pe Assad Al Hamlawi cu 5 milioane de euro
Chipciu, rămas perplex după partida cu Brann: ”Acum 12 ani ne bucuram că am picat cu Stromsgodset! E clar că facem noi ceva...
Conference League   |  08:54
Chipciu, rămas perplex după partida cu Brann: ”Acum 12 ani ne bucuram că am picat cu Stromsgodset! E clar că facem noi ceva greșit, ar trebui să le luăm modelul lor”