Analiza etapei 28. Florinel Coman o conduce pe FCSB spre titlu și Universitatea Craiova leagă victorii pentru prima dată în 2024
Alex Voicu | Publicat: 01.03.2024 08:40 | Actualizat: 01.03.2024 16:09
Etapa 28, una intermediară, a fost foarte intensă. S-au marcat 24 de goluri (o medie de 3/meci), 2 dintre ele fiind extraordinare, s-au acordat 4 cartonașe roșii și s-a mai stabilit o echipă care va juca în play-off. iAMsport.ro îți oferă o analiză completă a acestei runde, unde sunt evidențiați cei care au impresionat dar și jucătorii sau echipele care au dezamăgit.
Rezultatele etapei | Rapid, singura echipă care a câștigat la scor
- FCU Craiova - Poli iași 1-1 (J. Ibrahim ‘19 / A. Bettaieb ‘45+1)
- Dinamo - Hermannstadt 1-0 (G. Gregorio ‘25)
- Oțelul - CFR Cluj 2-2 (A. Pop ‘37, J. Cisotti ‘90+6 - pen. / P. Otele ‘45, P. Tachtsidis ‘88 - pen.)
- U Cluj - Farul 1-0 (D. Nistor ‘33)
- Rapid - UTA 4-1 (A. Rrahmani ‘1, ‘82, R. Bădescu ‘13, B. Burmaz ‘90+6 / C. Micovschi ‘45)
- Botoșani - Sepsi 1-2 (E. Lopez '78 / N. Păun '24, G. Debeljuh '31)
- Petrolul - Universitatea Craiova 2-3 (M. Huja ‘45+1, G. Grozav ‘47 / J. Markovic ‘32 , Ș. Baiaram ‘40, ‘58)
- Voluntari - FCSB 1-2 (A. Dumiter ‘16 / F. Coman ‘48, ‘54)
Plusuri | Continuă duelul de la distanță: Florinel Coman - Albion Rrahmani
- Adel Bettaieb. Atacantul din Tunisia pare să fie omul de gol de care avea nevoie Leo Grozavu. Fotbalistul de 27 de ani a marcat pentru a doua etapă consecutivă și a fost cel mai bun om al ieșenilor din egalul cu FCU Craiova. Bettaieb a câștigat 8 din cele 11 dueluri în care a fost implicat și a avut un procentaj al paselor reușite de 93% (28/30).
- Dinamo. "Câinii" nu au făcut un joc prea bun, dar faptul că au câștigat și după o partidă mai puțin reușită arată că echipa a atins un nivel ridicat de maturitate. Nu au intrat în panică, au înțeles că Hermannstadt este echipa mai puternică și au reușit să facă față cu brio presiunii puse de sibieni. Meciul contra formației antrenate de Marius Măldărășanu arată că Dinamo este o altă echipă și poate obține puncte într-o partidă mai puțin bună.
- Alexandru Pop. Atacantul de 24 de ani al Oțelului a ajuns la cota 11 și este la cel mai bun sezon din carieră. Reușita lui Pop din partida cu CFR Cluj va fi cu siguranță nominalizată la premiul de "cel mai frumos gol al sezonului"
- Albion Rrahmani. Kosovarul este fotblasitul cu cele mai multe prezențe în rubrica "plusuri", dar evoluțiile sale impun acest lucru. Este genul de atacant oportunist care reușește să profite de orice ocazie și apărarea celor de la UTA a fost una generoasă în partida de pe Giulești.
- Borisav Burmaz.Patru goluri în doar șapte partide a reușit sârbul de 22 de ani pentru Rapid. Este un atacant complet, jucând adesea rolul de pivot pentru Rrahmani și jucătorii care apar din linia a doua, dar este capabil și de execuții frumoase, cum a arătat în finalul victoriei cu UTA.
- Ștefan Baiaram. Fotbalistul de 21 de ani a marcat de 3 ori în ultimele două etape, după ce în precedentele 17 partide din acest sezon marcase doar un gol. Baiaram a început să arate ca jucătorul care a impresionat acum două stagiuni și poate fi un plus important pentru formația lui Petev, deoarece Mitriță a fost singurul jucător constant din compartidmentul ofensiv al oltenilor.
- Florinel Coman. Cel poreclit Mbappe a reușit 14 goluri și 8 pase decizive în 25 de partide în acest sezon de Liga 1. Aceste cifre spun totul despre forma pe care o arată exprema de 25 de ani a celor de la FCSB. Pentru a doua etapă consecutivă Coman a arătat că poate câștiga un meci de unul singur.
Minusuri | FCU Craiova este tot mai aproape de "zona roșie"
- FCU Craiova. Este inexplicabil ce se întâmplă la Craiova. Echipa patronată de Adran Mititelu părea că este pe un drum bun după sosirea lui Giovanni Costantino, dar lucrurile arată mai rău decât atunci când a venit italianul. Patronul celor de la FCU a luat decizia de a-l deminte pe tehnicianul de 39 de ani, dar problemele sunt mari la formația de pe locul 12 și rămâne de văzut dacă noul antrenor va reuși să facă o echipă din talentații jucători din Bănie.
- Jocul ofensiv al lui Hermannstadt. Doar două goluri a marcat echipa din Sibiu în ultimele 5 partide din Liga 1, mult prea puțin pentru o formație ce speră să se califice în play-off. Meciul cu Dinamo a arătat că Hermannstadt trece printr-o criză ofensivă, deoarece a fost la conducerea jocului o bună parte din partidă, dar nu a reușit să înscrie și ocaziile create nu au fost unele prea mari.
- Farul. Campioana nu este departe de a se califica în play-off, dar jocul este mult sub cel de stagiunea trecuă. Echipa condusă de Gică Hagi își crează puține ocazii, are un joc lipsit de fantezie și nu pare capabilă să se lupte pentru un loc pe podium, chiar dacă va reuși să se claseze între primele 6.
- Alexandru Benga. Să le dai șansa adversarilor să marcheze în minutul 1, nu este deloc plăcut. Este greu de crezut că un fotbalist cu experiența lui Benga poate face o eroare precum cea din debutul partidei cu Rapid, pentru că nu se afla sub o mare presiune și putea face orice cu mingea, dar a ales cea mai proastă soluție
- Eduard Florescu. Mijlocașul de la FC Botoșani traversează un sezon foarte bun, dar partida cu Sepsi nu a fost deloc una reușită pentru el. Chiar dacă a fost destul de activ și a avut unele ocazii, Florescu nu a reușit să fie decisiv. A venit și momentul din minutul 65 când mijlocașul de 26 de ani a ratat o lovitură de la 11 metri și a ieșit complet din joc. Zece minute mai târziu, când a fost schimbat, a avut o criză de nervi și a fost cu greu calmat de oamenii de pe banca moldovenilor.
- Nicoale Dică. Fostul internațional nu a reușit nicio victorie pe banca ilfovenilor, în ciuda momentelor bune de joc. Echipa nu este prea mult schimbată față de sezonul trecut, este o formație omogenă, cu jucători experimentați, dar pare că seria de rezultate negative pune mare preisune pe ei și nici Nicolae Dică nu a reușit să aducă plusul de care aveau nevoie. Diferența dintre Dinamo și Voluntari este de doar 2 puncte și este posibil ca ilfovenii să înceapă play-out-ul de pe loc direct retrogadabil.
- Arbitrajul din SuperLigă. Erorile mari de arbitraj nu mai miră pe nimeni de mult, dar este trist că odată cu implementarea sitemului VAR pare că acestea s-au înmulțit și explicațiile sau scuzele din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor au rolul doar de a infla spiritele și a îndepărta suporterii de fenomen. Nimeni nu mai înțelege când este henț, când un contact este suficient de puternic pentru a se acorda fault sau de ce uneori este nevoie de 10 minute pentru ca arbitrii din camera VAR să ia o decizie, care în unele cazuri se dovedește a fi eronată.
Cifre | Borne | Recorduri | Superlative
Robert Bădescu a debutat cu gol pentru Rapid
- Risto Radunovic a jucat partida cu numărul 200 în SuperLigă.
- Robert Bădescu (18 ani) a marcat la debutul său pentru Rapid.
- Botoșani este prima echipă care a trecut de 50 de goluri primite
- FCSB continuă să fie singua echipă fără eșec în 2024.
- Universitatea Craiova s-a calificat matematic în play-off.
- FCU Craiova a întregistrat prima remiză din retur.
- Oțelul Galați este a doua echipă care înregistrează 15 rezultate de egalitate în sezonul regular, după Sepsi în sezonul 2020/21. Oțelul mai are două etape pentru a stabili un nou record.
- Pentru a treia oară în actualul sezon, se acordă cartonașe roșii în 4 partide ale unei runde. S-a mai întâmplat în etapele 9 și 10.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.