exclusiv Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan scapă de dosarul în care erau acuzați de crearea unui grup infracțional și de evaziune fiscală. ”Faptele au fost prescrise”

Remus Răureanu | Publicat: 19.07.2025 23:43 | Actualizat: 19.07.2025 23:43
Fostul patron de la CFR Cluj a mutat 14,8 milioane de euro în Cipru, conform procurorilor, ca să nu plătească impozitul pe profit. Pentru că procesul a durat prea mult, Paszkany și Mureșan vor rămâne nepedepsiți.
Dosarul faimos în care Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan erau acuzați fiindcă mutaseră 14,8 milioane de euro în Cipru ca să fraudeze astfel societăți, persoane și bugetul public va rămâne fără consecințe. Care este explicația?
Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan au mutat 14.800.000 de euro în off-shore-uri din Cipru
”Faptele au fost prescrise. Cazul mai este în instanță numai pentru că așa este procedura, dar instanța va constata prescrierea”, explică surse juridice pentru iAMsport.ro. Tribunalul a hotărât recent și ridicarea sechestrului care fusese aplicat pe conturi ale lui Paszkany și ale lui Mureșan.
Fostul acționar majoritar al CFR Cluj a redobândit astfel acces la conturi. Suma care le fusese blocată, 8,5 milioane de euro, constituia un prejudiciu pe care îl calculaseră procurorii în dosarul în care ei i-au acuzat pe cei doi capi ai clubului că transferaseră 14,8 milioane de euro către două firme off-shore din Cipru în baza unor contracte de consultanță folosite ca pretexte.
Răzvan Zăvăleanu, administratorul lui Dinamo, a inițiat acțiunea împotriva șefilor de la CFR Cluj
Acțiunea a pornit după intrarea în insolvență a CFR-ului, petrecută în 2015. De insolvență s-a ocupat RTZ, societatea lui Răzvan Zăvăleanu, aceeași care a gestionat și reorganizarea lui Dinamo.
Transferurile de bani către Cipru, în baza contractelor de consultanță, avuseseră loc între 2010 și 2013. Firmele offshore beneficiare: Vianova Holdings Limited și Sorrell Enterprises LTD. Administratorul judiciar, RTZ, a considerat că acele contracte îi prejudiciau pe creditorii înscriși la masa credală, care nu-și mai puteau recupera banii.
Acuzațiile pe care le-au formulat procurorii DIICOT: constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală. Până la urmă, procurorii nu au reușit să demonstreze în instanță faptele acelea.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite




















