200.000 € compensații pentru familia lui Michael Schumacher. Decizia finală în cazul "interviului" publicat de Die Aktuelle
Gabriel Scarlat | Publicat: 23.05.2024 11:47 | Actualizat: 23.05.2024 14:58
Familia lui Michael Schumacher (55 de ani), legenda Formulei 1, a primit daune în valoare de 170.000 de lire sterline (200.000 de euro) după ce o revistă a publicat un interviu fals cu celebrul pilot, generat de inteligența artificială.
În luna aprilie a anului trecut, publicația germană Die Aktuelle a declarat că a obținut un interviu în exclusivitate cu fostul pilot de la Ferrari, care nu și-a mai arătat viața publică de la accidentul de schi din 2013.
”Viața mea s-a schimbat complet”
Jurnaliștii germani au intitulat articolul ”Viața mea s-a schimbat complet” și au promis că nu este un interviu alcătuit din „jumătăți de propoziții de la prieteni”, ci este o exclusivitate cu starul de Formula 1, care conține răspunsuri la cele mai interesante întrebări pe care întreaga lume și le-a pus de atâta timp.
Articolul a fost scris sub formă de întrebări și răspunsuri, cu un chatbot AI conceput pentru a imita celebritățile, care alcătuiesc răspunsurile pe care se presupune că le-ar da Michael.
Inteligența artificială a generat răspunsuri cu privire la condiția fizică a fostului campion mondial de curse, despre familie și despre perspectivele viitoare de recuperare.
Procesul familiei Schumacher cu compania media
Publicația germană a recunoscut într-o notă de pe paginile interioare că doar citatele care au folosit detalii grafice pentru a descrie rănile sale au fost scrise de un chatbot.
Marți, Tribunalul din Munchen a dezvăluit că trustul ce deține revista, Funke Media, a plătit despăgubiri de 200.000 de euro (170.000 de lire sterline), familiei lui Schumacher după ce aceasta a amenințat că va iniția o acțiune în justiție, notează The Sun.
După publicarea articolului, editorul revistei, Anne Hoffmann, a fost concediată, deși instanța a decis că demiterea ei nu este justificată, ceea ce înseamnă că publicația ar putea suporta și plata unei taxe de decontare.
Un analist în inteligență artificială a declarat pentru sursa citată anterior cât de periculoși pot fi boții digitali în aceste situații și cum vor deveni din ce în ce mai comune pe măsură ce tehnologia se dezvoltă și este folosită greșit.
”Procesele sunt deja în curs de defăimare din cauza 'minciunilor' perpetuate de instrumente AI generative precum ChatGPT. (n.r. - vom vedea mai mult în viitor?) Da, falsurile sub toate formele – scrise, vocale și video – toate explodează”.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.