Mihai Neșu și-a inaugurat proiectul mult așteptat: ”Este poate cel mai impresionant din Europa”. Cum arată construcția și care sunt intențiile fostului jucător al FCSB
Vlad Stoica | Publicat: 12.12.2024 16:41 | Actualizat: 12.12.2024 16:41
Mihai Neșu (41 de ani), fostul fundaș al celor de la FCSB, a început acum trei ani și jumătate un proiect în ajutorul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii, iar lucrările au fost, în cele din urmă, finalizate.
În anul 2011, pe când era legitimat la gruparea batavă, Utrecht, fotbalistul român a fost accidentat involuntar la o sesiune de antrenament de către coechipierul Alje Schut.
Mihai Neșu a fost operat de urgență la coloană, iar de 13 ani este imobilizat în scaun cu rotile.
Mihai Neșu, vis îndeplinit
În urma incidentului horror, Neșu nu a mai putut continua în sportul ce l-a propulsat, însă și-a setat obiective în alte domenii de activitate.
Unul dintre acestea a fost construirea Complexului de recuperare „Sfântul Nectarie” din Oradea, unul pus pe picioare datorită donaţiilor și sponsorizărilor.
”De ziua Sfântului Nectarie, am deschis și cazările! Primii 2 băieți au ajuns azi împreună cu părinții lor în Complexul de recuperare 'Sfântul Nectarie', la cazări. De luni vor începe terapia Therasuit.
Până mâine seara mai așteptăm încă 4 familii. Ne-am bucurat de încântarea lor de a vedea cazările, centrul si biserica finalizate. Împărtășim cu voi câteva poze.
Va mulțumim vouă, tuturor celor care ati contribuit ca aceste cazări să existe. Am încercat să le facem plăcute, sa mai îmblanzim puțin și viata părinților/ aparținătorilor care sunt în permanență însoțitorii celor cu dizabilități”, a scris Mihai Neșu pe Facebook, în octombrie.
George Ogăraru: ”A căutat cele mai noi metode și tehnologii”
Despre proiectul în care s-a implicat Mihai Neșu a vorbit în această vară în cadrul podcastului iAM Ștucan și George Ogăraru, fostul său coleg de la FCSB.
”E entuziasmat, face progrese cu șantierul, este zilnic acolo. Va fi, poate, cel mai impresionant centru de recuperare de acest tip din Europa. E un proiect care va deveni un exemplu de sustenabilitate. De la energia verde până la felul în care este distribuit spațiul, sălile de recuperare, modul în care a fost gândit proiectul – totul este integrat.
Este o clădire care deservește familiile copiilor. Părinții pot organiza acolo zilele copiilor, evenimente, iar implicarea lui este 100%. A căutat cele mai noi metode și tehnologii: foraje la mare adâncime pentru a reduce consumul de energie electrică sau gaze. Arată senzațional! Proiectul a început cu o bisericuță, ceea ce este fantastic. Când va fi inaugurarea, ar trebui să mergem cu toții, va fi ca un pelerinaj.
(n.r. Accidentul lui Neșu) A avut un impact major asupra vieții și viziunii mele despre viață. Totul depinde de o clipă. Am realizat multe în viață – familie, carieră, ce am dobândit – dar într-o clipă le pot pierde pe toate. O clipă de nepăsare și totul se poate duce.
Tot ce am dobândit a fost cu nădejde, nu pentru că aș fi fost cel mai frumos sau cel mai deștept. Și totuși, uitându-mă la el, cum într-o secundă totul s-a schimbat, îmi dau seama că, la nivel de iubire, într-o secundă poate dispărea totul.
Văzând cum și-a transformat viața ca să fie folositor și eficient, cum sute de familii depind acum de el, pentru mine este o adevărată pildă de povestit. Este o dovadă că sufletul este mai important decât corpul”, spunea George Ogăraru, la iAM Ștucan.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.