exclusiv Roxana Ciuhulescu a devenit promotorul unui nou sport în România: ”Am jucat în Israel și m-am întâlnit cu o sportivă de 70 de ani”
Redactia | Publicat: 07.02.2024 15:41 | Actualizat: 07.02.2024 15:41
Fosta handbalistă, Roxana Ciuhulescu, a devenit promotor al catchball-ului, un sport mai puțin cunoscut în România, care este asemănător cu voleiul.
Roxana Ciuhulescu joacă pe postul de coordonator al formației Alpha Tunari. Aceasta a explicat pentru iAMsport.ro care sunt obiectivele echipei și care au fost cele mai interesante lucruri întâlnite.
Fosta handbalistă a mai spus că jucătoarele practică acest sport doar din pasiune.
Roxana Ciuhulescu: ”Cea mai vârstnică jucătoare de la noi are 50 de ani”
”E un sport nou care e special și la care întotdeauna găsești o atmosferă frumoasă. Ne propunem să ieșim campioane naționale, cu toate că în acest an cel mai probabil vom termina pe locul secund. Sunt și multe competiții în Europa, cele mai populare fiind în Israel. De 3 ani, de când practic acest sport am întâlnit o jucătoare din Israel care avea 70 de ani. Avea o condiție fizică uimitoare.
În echipa noastră suntem multe jucătoare noi, cea mai tânără de 20 de ani, iar cea mai în vârstă are 50. Majoritatea practică acest sport din pasiune pentru că fiecare are un alt job. În echipă avem foste sportive care au practicat handbal, volei, judo și mai am o colegă care activează în cadrul poliției”, a spus Roxana Ciuhulescu pentru iAMsport.ro
Ce este catchball-ul și care sunt regulile acestui sport
Catchball-ul, un sport exclusiv feminin, are șase jucătoare în fiecare echipă, o minge și un fileu. Este asemănător cu voleiul, cu diferența că la volei lovești mingea, în vreme ce la catchball jucătoarele prind mingea cu ambele mâini pentru a o arunca peste fileu și a puncta. Se înlocuiește, așadar, lovirea mingii cu prinderea ei.
- Terenul de catchball – este cel de volei. Are formă de dreptunghi și dimensiuni relativ reduse (18 metri lungime și 9 metri lățime)
- Echipa este formată din șase jucătoare, care se rotesc la câștigarea fiecărui serviciu.
- Mingea nu trebuie să atingă podeaua atunci când se pasează între membrii aceleiași echipe.
- Nu ai voie să prinzi mingea mai mult de trei ori.
- Nu ai voie să atingi fileul.
- Fiecare echipă are un libero calificat să prindă mingea, având tricoul de culoare diferită și aflându-se în spatele liniei, pregătit să prindă mingea.
- Dacă primești mingea venită de la adversar, trebuie să pasezi o dată, de maximum de două ori, cu jucătoarele din echipa ta, apoi ataci (punctezi).
- Jucătoarele din prima linie ajută la pasarea mingii sau direct la atac.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.