foto Giuleștiul și-a luat rămas bun de la Cristi Săpunaru: ”Căpitanul Rapidului până la moarte”

Radu Bordei | Publicat: 19.05.2025 21:54 | Actualizat: 19.05.2025 22:47
Cristi Săpunaru (41 de ani) a avut parte de multe surprize pregătite de suporteri, cu prilejul ultimului meci din carieră pe Giulești, contra celor de la CFR Cluj. Au fost mesaje și scenografii pregătite de galerie, dar și un episod specific arenei de lângă șinele de tren.
În minutul 22, numărul purtat de căpitanul rapidist, stadionul a răsunat de zgomotul emis de o locomotivă. Iar în galerie a apărut o scenografie specială.
Cristi Săpunaru, omagiat de fanii Rapidului
Prima scenografie a apărut la peluza dinspre Opera Comică, unde a fost afișat un steag mare, în forma cifrei 22 și mesajul ”The Ultras, The Player, The Legend” (Ultrasul, Jucătorul, Legenda). Practic acestea au fost etapele evoluției rapidistului Săpunaru, care a susținut echipa din tribune, apoi a îmbrăcat tricoul echipei iubite, iar acum va intra în istoria acestui club, alături de alte nume uriașe.
Au mai fost mesaje în tribunele arenei din Grant, cum ar fi ”Mulțumim pentru zilele de glorie / Eroii nu pleacă, ei intră în istorie”, însoțit de un banner în care Săpunaru apare îmbrăcat în Superman. Apoi, la tribuna a 2-a a apărut alt mesaj dedicat fundașului. ”22 pentru eternitate / Rămâi căpitanul Rapidului până la moarte”, însoțit de multe bannere mici, cu numărul ”22”.
Momentul special a apărut după șuieratul locomotivei, când la Peluza Nord a apărut o scenografie specială, o locomotivă urmată de toate reperele din cariera fotbalistului, de la momentul debutului. Iar deasupra a apărut mesajul ”ultima oprire”.
Cariera lui Cristi Săpunaru
Săpunaru a debutat în prima ligă în 2002, în tricoul celor de la FC Național. La Rapid a ajuns în 2006, după ce devenise unul din cei mai doriți fundași din Superliga.
Deși a avut multe oferte, era evident că nu putea alege decât echipa lui iubită. A evoluat în Giulești până în 2008, în 51 de partide și a amrcat 3 goluri. Cu Rapid a cucerit Cupa României și Supercupa, iar apoi a mers la FC Porto, în Portugalia.
Până în 2012 a jucat în 56 de meciuri și a marcat 2 goluri. A fost de două ori campionul Portugaliei și a cucerit și cel mai important trofeu din carieră, Europa League, în 2011.
Apoi a jucat în La Liga, la Zaragoza și Elche, înainte de întoarcerea la Rapid, în 2015. Din păcate, Săpunaru nu a putut să ajute la menținerea clubului, aflat în colaps financiar, să se salveze. Giuleștenii au retrogradat, iar ulterior au falimentat, iar Săpunaru a jucat la Pandurii și Astra, unde a lucrat cu Marius Șumudică.
După aceea a jucat în Turcia, la Kayseri, din 2017 până în 2021, când a revenit la marea iubire, Rapid, club renăscut și revenit în prima ligă. Iar acum Săpunaru s-a retras, fără a mai cuceri, însă, un trofeu cu echipa pe care a iubit-o atât de mult. Va avea șansa ca oficial, fostul fundaș va ocupa locul de director sportiv la Rapid.
La echipa națională, Săpunaru a strâns 36 de meciuri, a fost și căpitan, dar nu a marcat niciun gol.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite

















