A murit Aurel Ghindaru. Fostul fotbalist a jucat în celebra ”dublă” dintre FC Brașov și Inter Milano
Robert Zanfir | Publicat: 24.06.2023 19:12 | Actualizat: 24.06.2023 19:21
Aurel Ghindaru a murit la vârsta de doar 52 de ani. Fostul fundaș stânga s-a luptat de-a lungul ultimilor ani cu o boală necruțătoare. Ghindaru a fost titular în ambele meciuri jucate de FC Brașov în celebra dublă cu Inter Milano, din 2001.
Doliu în fotbalul românesc. Aurel Ghindaru s-a stins după o luptă crâncenă cu boala. Fostul fundaș suferea de schizofrenie cronică de mai mulți ani. Fratele mai mare al lui Vasile Ghindaru a prins din teren ambele partide ale ardelenilor împotriva lui Inter, pentru care jucau, între alții, Ronaldo, Zanetti, Materazzi sau Seedorf.
A murit Aurel Ghindaru
"Este doliu imens în familia stegară! Unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi de bandă pe care i-a avut FC Braşov s-a stins la vârsta de doar 52 de ani.
Aurel Ghindaru a pierdut lupta cu boala care îl măcina de câţiva ani. Fundaşul care a făcut marcaj în 2001, în cupa UEFA, la adevăratul Ronaldo, la Zanetti, Materazzi sau Seedorf a plecat în ceruri pentru a privi de acolo meciurile galben-negrilor.
Timp de 5 sezoane, Aurel Ghindaru a fost unul din oamenii de bază de la FC Braşov. A plecat cu echipa din Liga a 2-a, a jucat titular în prima ligă, şi a ajuns cu stegarii până în Cupa UEFA, acolo unde a jucat titular în ambele meciuri contra marelui Inter Milano.
“Parai mare”, aşa cum îi spuneau colegii, a jucat pentru FC Braşov 117 meciuri, dintre care 79 în liga 1 şi 4 în Cupa UEFA.
Conducerea administrativă, cea tehnică, dar şi jucătorii de la FC Braşov transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi putere de luptă pentru a trece peste pierderea suferită! Dumnezeu să te aibă în pace şi linişte, “Parai Mare”!", au scris cei de la FC Brașov.
Drama lui Aurel Ghindaru
Aurel Ghindaru a dat primele semne de boală în 2005, atunci când a fost internat pentru prima dată la Spitalul de Psihiatrie din Brașov.
"Prin 2005, mi-am dat seama că începuse să vorbească aiurea. Se și îngrășase. Ajunsese pe la 130 de kilograme. Nouă, părinților, nu ne mai dădea drumul să intrăm în apartamentul lui din Brașov, pe care l-a și vândut. Și-a luat altul în Bod. Îi lăsam mâncare la ușă. Ne spunea că s-a săturat de viață, că de ce tot stăm cu ochii pe el. Se mai plimba până la gară și înapoi, mi-era teamă să nu i se întâmple ceva în casă", povestea, pentru Gsp, mama fostului jucător.
Ce este schizofrenia cronică
Potrivit medlife.ro, boala de care a suferit fostul jucător al Brașovului duce la pierderea contactului cu realitatea.
”Tulburare mentală cronică și severă, care afectează modul în care o persoană crede, simte și se comportă. Persoanele cu schizofrenie pot părea că au pierdut contactul cu realitatea. Boala poate duce la o combinație de halucinații, iluzii, gânduri și comportament extrem de dezordonat. Necesită tratament pe tot parcursul vieții”, scrie sursa amintită.
Data nașterii: 04.12.1971, Tâmboiești (Vrancea)
Post: fundaș stânga
A jucat la: ICIM Brașov (‘91-’97), FC Brașov ('97-'98, '99-'02), Metrom ('99)
Debut L1: FC Brașov – FCM Bacău 1-1 (24.07.1999)
Meciuri/goluri L1: 79/3
Meciuri/goluri cupe europene: 4/0
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.