TOP 5 cei mai mari conducători din istoria fotbalului românesc. Dragomir și-a ales favoritul: ”El e pe primul loc”. Pe Gigi Becali l-a pus pe poziția a doua
Redactia | Publicat: 31.05.2024 11:40 | Actualizat: 31.05.2024 22:24
Dumitru Dragomir (78 de ani) a realizat, în cadrul podcastului iAM Ștucan, un top al celor mai buni conducători din fotbalul românesc. Pe Gigi Becali, prietenul său, l-a pus pe locul 2.
- Podcastul iAM Ștucan cu Dumitru Dragomir este disponibil pe iAMsport.ro și YouTube iAMsport și este susținut de NetBet.
Până în toamna lui 2013, când a fost schimbat de la șefia LPF, Dumitru Dragomir și-a desfășurat activitatea doar în fotbal. Fie ca jucător, fie ca președinte de club, fie ca președinte la LPF.
Omul de afaceri a prins astfel foarte multe schimbări în fotbalul românesc. Inclusiv de conducători. Dragomir a explicat în cadrul podcastului iAM Ștucan cum arată, pentru el, clasamentul cu cei mai buni conducători din fotbalul românesc.
TOP 5 conducători din fotbalul românesc, în viziunea lui Dumitru Dragomir
Fostul președinte al LPF a acceptat jocul propus de Costin Ștucan și a realizat un top 5 al celor mai buni conducători din fotbalul românesc.
Regulile jocului impus au însemnat ca moderatorul să rostească un nume căruia Dumitru Dragomir să-i atribuie un loc, fără să-i mai poată schimba ulterior poziția.
Dumitru Dragomir i-a pus pe locul 2 pe Gigi Becali și Jean Pădureanu - fost președinte la Gloria Bistrița - și pentru prima poziție l-a ales pe legendarul Ion Alecsandrescu:
Costin Ștucan: Eu vă dau 5 nume și îi puneți pe locurile pe care considerați dumneavoastră
Dumitru Dragomir: Zi...
Ștucan: Cristi Borcea?
Dragomir: Unul dintre cei mai mari conducători care au lucrat în perioada cât am fost președinte. Locurile 2-3...
Ștucan: Marian Iancu?
Dragomir: Locul 5.
Ștucan: Gigi Becali?
Dragomir: Locul 2.
Ștucan: Jean Pădureanu?
Dragomir: Locul 2.
Ștucan: Gheorghe Ștefan?
Dragomir: Nu intră în TOP 5.
Ștucan: Eu am terminat. Spuneți-mi dumneavoastră cine este primul.
Dragomir: 'Nea Ion Alecsandrescu e pe primul loc.
Cine a fost Ion ”Sfinxul” Alecsandrescu
Ion Alecsandrescu s-a născut pe 17 iulie 1928, în Copăceni, Vâlcea și este considerat cel mai mare conducător de club din istoria fotbalului românesc.
”Sfinxul” a avut o carieră foarte apreciată ca fotbalist, a început fotbalul la Juventus Bucureşti (1947-1950), a jucat apoi pentru Partizanul Bucureşti (1950), iar în 1950 a ajuns la CCA Bucureşti - cum era denumită Steaua în acea perioadă.
A fost împrumutat pentru un sezon la CA Câmpulung Moldovenesc şi ulterior a jucat până în 1961 la Steaua. A fost atacant, a câștigat 5 titluri cu Steaua, 3 Cupe ale României și, în 1958, a fost golgheterul Diviziei A, cu 18 goluri în 22 de meciuri.
Însă și mai mult a impresionat în funcția de conducător. În 1962, după ce și-a încheiat cariera de fotbalist, a fost numit secretar general al FRF și, din această postură, a înființat celebrul centru de juniori ”Luceafărul”, unde s-au format cei mai mulți dintre componenții Generației de Aur.
În 1982, a fost numit vicepreședinte al secției de fotbal a Stelei și, ulterior, a devenit președinte. El este cel care a format generația care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 și care a dominat fotbalul în anii următori.
După Revoluție, el a continuat să mențină Steaua la un nivel foarte ridicat și a descoperit fotbaliști precum Adrian Ilie, Basarab Panduru sau Iulian Filipescu.
Din postura de conducător la Steaua, Ion Alecsandrescu a câștigat nu mai puțin de 11 titluri în Liga 1.
A fost conducător la Steaua până în anul 1996 și apoi, până în anul 2000, a rămas consilier al clubului.
Pentru toate performanțele pe care le-a reușit la Steaua, atât ca jucător, cât și ca șef al clubului, el a fost numit ”omul secolului” la echipa din Ghencea.
Ion Alecsandrescu a decedat pe 21 iunie 2000, la vârsta de 71 de ani.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.