A venit decizia Comisiei de Recurs din cadrul FRF! Veștile primite de Dinamo și UTA
Silvian Bădulescu | Publicat: 04.04.2024 19:06 | Actualizat: 04.04.2024 23:21
Dinamo și UTA sperau să le fie reduse suspendările pentru incidentele de la meciul direct, dar decizia luată de Comisia de Recurs din cadrul FRF joi nu este cea dorită de cele două părți.
UPDATE: Momentan, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat decizia de a amâna verdictul pentru Dinamo și UTA până pe 9 aprilie, conform Prosport.
Știrea inițială
Dinamo speră să îi fie redusă pedeapsa primită din partea Comisiei de Disciplină a FRF în urma incidentelor care au avut loc pe 8 martie, la duelul cu UTA, din ultima etapă a sezonului regular. iAMsport.ro vă prezintă, în exclusivitate, informații importante în întreg procesul privind sancțiunea, motivarea deciziei și recursul alb-roșiilor.
Până acum, de când i-au fost dictate patru etape fără spectatori în tribune, Dinamo a jucat un meci pe teren propriu, pe 1 aprilie, cu Petrolul Ploiești. Pe ”Arcul de Triumf” au fost doar copii sub 14 ani, însoțitorii acestora, oficiali ai celor două cluburi și jurnaliști.
În cazul în care pedeapsa rămâne în picioare, iAMsport.ro v-a prezentat motivul pentru care Dinamo ar urma să se mute la Târgoviște pentru meciurile rămase de disputat pe teren propriu, în play-out.
Dinamo așteaptă motivarea deciziei pentru a face recurs. Când ar putea fi rejudecată sancțiunea ”câinilor”?
iAMsport.ro a aflat cum stă, în momentul de bază, situația cu privire la pedeapsa primită de Dinamo. Săptămâna trecută, miercuri, 27 martie, ”câinii” au primit patru etape de suspendare fără spectatori în tribune pe teren propriu + o amendă de 20.000 de euro. Aceeași sancțiune a primit-o și UTA.
Mai departe, conform informațiilor colectate de iAMsport.ro, procesul arată în felul următor: după ce a primit sancțiunea respectivă, Dinamo a solicitat o motivare a deciziei. După ce motivarea vine din partea organelor competente, alb-roșiii pot face recurs pentru decizia respectivă și, ulterior, acesta să fie judecat.
Mai departe, din informațiile noastre, deși ”câinii” au primit sancțiunea săptămâna trecută, cum am menționat deja, motivarea deciziei încă nu a sosit. Acesta ar putea să vină astăzi sau chiar mâine.
De aici, există două posibilități: dacă Dinamo primește motivarea astăzi și depune recurs în timp util, cazul va putea intra pe ordinea de zi în cadrul comisiei de recurs care are loc mâine, joi, 4 aprilie.
În caz contrar, dacă Dinamo primește motivarea joi, 4 aprilie, clubul va face recurs, dar acesta va intra pe ordinea de zi în cadrul ședinței de recurs de săptămâna viitoare.
În continuare, conform surselor noastre, clubul s-ar baza, la recurs, pe jurisprudență internațională. Practic, alb-roșiii speră să beneficieze de clemență în contextul în care, consideră ei, ”regulamentele sunt destul de vechi și nu mai sunt în concludență cu regulamentele FIFA”.
Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal a fost redactat și pus în practică în 2017.
iAMsport.ro a scris, ca o paralelă, despre clauza impusă de FCSB fotbaliștilor, una acceptată de comisiile autohtone, dar în neconcordanță cu regulamentele FIFA.
Pe baza căror articole din regulament a fost sancționată Dinamo
Săptămâna trecută, pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, Dinamo și UTA și-au primit sancțiunile.
”Câinii” au fost judecați în temeiul articolelor 82.1, 82.3.e, 83.2.f, 42.1 și 27 din Regulamentul de Disciplină.
Ce spun acestea?
Articolul 82.1: ”Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.”
Articolul 82.3.e: ”Comportamentul neregulamentar cuprinde: e. violențe asupra persoanelor, pătrunderea pe teren.”
Articolul 83.2.f: ”Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:
f. violenţele asupra persoanelor, pătrunderea spectatorilor în teren, se sancţionează cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru 4 jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei, iar în cazul săvârșirii unor noi abateri de același tip, cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru 8 jocuri și penalitate sportivă de 150.000 lei. Pentru aceste abateri măsura programării jocului fără spectatori nu poate fi aplicată parțial (doar pentru un sector al tribunei).”
Articolul 42.1.: ”Interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe teren propriu și sancțiunea programării jocului fără spectatori se execută în ordinea în care se dispută jocurile oficiale. În calcul intră jocurile de campionat, de Cupa României, Cupa Ligii și Supercupa României, cu excepţia jocurilor care nu se mai programează datorită retragerii sau excluderii unor echipe din competiţie în perioada de până la terminarea turului campionatului.”
Articolul 27: ”Programarea jocului fără spectatori impune organizatorului obligaţia de a nu permite accesul publicului în stadion pentru un număr de la 1 până la 10 jocuri.”
Dinamo mai are de disputat, pe teren propriu, meciuri cu Politehnica Iași (etapa 4), FC Voluntari (etapa 7) și UTA (etapa 9).
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.