Acuzații care o ”zguduie” pe UTA! Suporterii susțin că Meszar a delapidat clubul de ”o sumă uriașă de bani”. EXCLUSIV | Reacția conducătorului de la Arad

Alexandru Meszar e acuzat de asociația suporterilor că și-ar fi plătit cash, peste 1,3 milioane de euro Galerie foto(3) Galerie foto (3 fotografii): Acuzații care o ”zguduie” pe UTA! Suporterii susțin că Meszar a delapidat clubul de ”o sumă uriașă de bani”. EXCLUSIV | Reacția conducătorului de la Arad
Foto: Colaj iAMSport.ro  |   Alexandru Meszar e acuzat de asociația suporterilor că și-ar fi plătit cash, peste 1,3 milioane de euro

Radu Secoșan , Silvian Bădulescu   |   Publicat: 11.10.2023 13:57   |  Actualizat: 11.10.2023 17:39

Suporter Club UTA (SCU), asociație a fanilor a echipei arădene, susține că Alexandru Meszar, omul fără funcție care îi conduce pe ”textiliști”, a delapidat clubul de aproximativ 1,3 milioane de lei.

Nu este un secret că fanii UTA-ei nu sunt deloc mulțumiți de felul în care Alexandru Meszar conduce clubul. Omul fără funcție aflat în fruntea clubului a fost în mijlocul a nenumărate controverse în perioada sa la Arad, iar acestea nu se opresc nici acum.

Miercuri, cei de la Suporter Club UTA au emis un comunicat oficial, prin intermediul căruia l-au acuzat pe Meszar că o delapidează pe UTA, oferind și dovezi cu privire la presupusele infracțiuni ale acestuia.

Fanii arădeni susțin că omul care o conduce pe UTA a sustras 1.314.000 de lei din club, bani care au ajuns cash direct la el, în baza unui contract de activitate sportivă, în care Meszar figura ca director sportiv.

Un pasaj din actul prin care Meszar ar fi delapidat-o pe UTA

Acuzații extrem de grave ale suporterilor UTA-ei la adresa lui Meszar

Faptele, care au avut loc vara trecută, ar fi decurs în felul următor: Alexandru Meszar a refuzat mai întâi avansurile grupului de investitori care voiau să preia clubul, pe motiv că ”ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local”.

Cei de la SCU susțin că în aceeași zi, omul fără funcție care o conduce pe UTA și-a făcut un contract de activitate sporitvă, în baza căruia a retras, nouă zile mai târziu, suma de 1.314.000 de lei din club, sumă provenită din vânzarea de abonamente.

Apoi, susțin suporterii, Alexandru Meszar, care are obligativitatea de a își face publice veniturile, întrucât ocupă funcția de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad, nu a inclus suma încasată în declarația de avere.

Declarația de avere a lui Alexandru Meszar, în care nu apare suma de 1.314.000 de euro pe care ar fi încasat-o de la UTA

Reacția lui Alexandru Meszar

În contextul acestor acuzații, iAM Sport a luat legătura cu Alexandru Meszar, pentru a îi oferi omului fără funcție care o conduce pe UTA Arad dreptul la replică.

Acesta nu s-a arătat interesat de posibilitatea de a răspunde în vreun fel acuzațiilor, ci doar a transmis că rămâne indiferent în fața ”acestor atacuri”.

Nu știu despre ce e vorba cu acest comunicat. Să fie sănătoși! N-am nicio reacție. Sunt obișnuit cu aceste atacuri. Nu mă interesează subiectul, rămân indiferent!”, a declarat Alexandru Meszar, pentru iAM Sport.

Comunicatul integral al SCU

SCU are dovada că Meszar delapidează clubul UTA!

  • Meszar și-a plătit pe persoană fizică 1,35 milioane de lei.
  • Banii au fost luați la 9 zile după respingerea investitorilor.
  • Meszar a comis câteva infracțiuni: delapidare, fals în declarații, uz de fals și evaziune fiscală.
  • Așteptăm ca organele abilitate să se sesizeze!
  • Faptele prezentate nu sunt supoziții! Ele apar într-un proces verbal încheiat de o autoritate de control.

Ne vedem din nou nevoiți să venim în fața întregii mase a suporterilor arădeni pentru a arăta cum Alexandru Meszar își însușește sume importante de bani din bugetul clubului.

Contrar faptului că cel care conduce AFC UTA Arad încearcă să ascundă tot ce se petrece în club, Suporter Club UTA a intrat în posesia unor dovezi care arată cât se poate de clar cum acest individ efectiv ia sume uriașe din club.

Vorbim despre peste 1,3 milioane de lei, bani pe care Alexandru Meszar și i-a plătit sieși, pe persoană fizică, dintr-un foc. Mai mult, vorbim despre o sumă uriașă de bani 'cash', sumă pe care Alexandru Meszar nu a declarat-o și în cazul căreia nu a plătit impozit.

Mai grav, în calitatea sa de funcționar public, de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad, Alexandru Meszar avea obligația legală de a-și trece această sumă încasată în declarația de avere, lucru care nu s-a întâmplat și care, evident, contravine legilor.

Urmare a acestor fapte, se impun câteva întrebări și, evident, răspunsuri din partea celor care conduc clubul UTA în acte, dar și de facto. Adică Florian Voinea, în calitate de președinte al clubului, respectiv Alexandru Meszar, în calitate de 'păpușar' al celor proptiți în diferite funcții de conducere, inclusiv al lui Florian Voinea.

Obișnuiți fiind deja cu modul în care Alexandru Meszar conduce clubul UTA, nu ne așteptăm ca el sau marionetele lui să și ofere răspunsuri suporterilor, celor care de fapt asigură cea mai mare parte din bugetul clubului.

Drept urmare, Suporter Club UTA a pus cap la cap câteva momente importante ale contextului în care Alexandru Meszar a luat pur și simplu peste 1,3 milioane de lei din bugetul clubului.

1 iunie 2022 – Clubul UTA începe vânzarea de abonamente pentru sezonul 2022-2023;

15 iunie 2022 – Alexandru Meszar anunță, pe persoană fizică, faptul că respinge grupul de investitori, pe motiv că 'ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local';

15 iunie 2022 – Alexandru Meszar își face un contract de activitate sportivă nr. 96;

24 iunie 2022 – În baza respectivului contract, în cadrul căruia Alexandru Meszar apare ocupând funcția de 'director sportiv', clubul UTA îi plătește acestuia, 'CASH', suma de 1.314.000 lei;

13 iulie 2022 – Clubul UTA anunță că a vândut abonamentul cu numărul 4.000.

Acestea fiind spuse, în ziua în care Alexandru Meszar respinge grupul de investitori, își face un contract de activitate sportivă. După doar nouă zile se 'premiază', dintr-un foc, cu suma de peste 1,3 milioane de lei, adică peste 345 de salarii medii nete la nivelul anului 2022 (3.801 lei).

Evident, se pune întrebarea 'De unde avea clubul UTA peste 1,3 milioane de lei cash în casă, în pauza competițională?'. Ei bine, răspunsul este simplu: din vânzarea abonamentelor!

Practic, în 2021 Suporter Club UTA l-a 'prins' pe Meszar că a înregistrat în contabilitate doar 1.000 de abonamente, din cele peste 3.000 de abonamente vândute, restul de aproximativ 2.000 fiind vândute la negru.

În 2022, la presiunea Suporter Club UTA, declară public numărul de abonamente vândute, dar găsește o altă metodă de a sustrage banii pe abonamente din club, prin acel contract de activitate sportivă, în care Meszar se autonumește 'director sportiv'.

Nu putem să nu ne întrebăm, oare câți directori sportivi încasează 1,3 milioane de lei după doar 9 zile în care au ocupat această funcție?

Ținând cont de aceste aspecte, este lesne de înțeles de ce Alexandru Meszar insista ca grupul de investitori să preia clubul fără audit și fără să verifice vreun act, pentru că un audit, dar și verificările, ar fi scos la suprafață toate aceste matrapazlâcuri.

Prin urmare, în calitate de suporteri, ne punem în continuare încrederea în instituțiile statului și în oamenii de bună credință din aceste instituții și nădăjduim că își vor face în continuare treaba cât mai bine cu putință.

Cu toate acestea, moștenirea rămasă în grija Suporter Club UTA, adică însăși marca 'UTA', ne obligă moral să facem la rândul nostru toate demersurile necesare pentru ca cei care profită de pe urma clubului să fie trași la răspundere, pentru că vorbim aici despre delapidare, fals în declarații, uz de fals și evaziune fiscală”, se arată în comunicatul emis de SCU.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Fostul antrenor al Rapidului, mesaj savuros de ziua clubului: ”Dinu 'Vamă' mi-a zis că vom avea 15 jucători. Am avut 7. Apoi am câștigat în Ghencea prima etapă. Ce poate fi mai frumos?”
Fostul antrenor al Rapidului, mesaj savuros de ziua clubului: ”Dinu 'Vamă' mi-a zis că vom avea 15 jucători. Am avut 7. Apoi am câștigat în Ghencea prima etapă. Ce poate fi mai frumos?”
Fostul antrenor al Rapidului, mesaj savuros de ziua clubului: ”Dinu 'Vamă' mi-a zis că vom avea 15 jucători. Am avut 7. Apoi am câștigat în Ghencea prima etapă. Ce poate fi mai frumos?”
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
Marius Ștefănescu le-a răspuns acționarilor de la Rapid, după acuzațiile de ”blat” cu FCSB: ”Răutăți!”
Marius Ștefănescu le-a răspuns acționarilor de la Rapid, după acuzațiile de ”blat” cu FCSB: ”Răutăți!”
Marius Ștefănescu le-a răspuns acționarilor de la Rapid, după acuzațiile de ”blat” cu FCSB: ”Răutăți!”
I-a cerut lui Dan Șucu să îl lase să plece de la Rapid! Ce l-a nemulțumit pe unul dintre jucătorii de bază ai giuleștenilor
I-a cerut lui Dan Șucu să îl lase să plece de la Rapid! Ce l-a nemulțumit pe unul dintre jucătorii de bază ai giuleștenilor
I-a cerut lui Dan Șucu să îl lase să plece de la Rapid! Ce l-a nemulțumit pe unul dintre jucătorii de bază ai giuleștenilor
Ioan Varga, reacție vehementă după plecarea lui Cristi Manea la Rapid: ”I-am oferit 300.000 la semnătură!” / ”A declarat unele lucruri care nu sunt adevărate”
Ioan Varga, reacție vehementă după plecarea lui Cristi Manea la Rapid: ”I-am oferit 300.000 la semnătură!” / ”A declarat unele lucruri care nu sunt adevărate”
Ioan Varga, reacție vehementă după plecarea lui Cristi Manea la Rapid: ”I-am oferit 300.000 la semnătură!” / ”A declarat unele lucruri care nu sunt adevărate”
Cristi Dulca, de ziua Rapidului: ”Nu îmi venea să cred că Lucescu m-a făcut căpitan!” Ce mesaj transmite despre Dan Șucu și care este cea mai frumoasă amintire a sa din Giulești
Cristi Dulca, de ziua Rapidului: ”Nu îmi venea să cred că Lucescu m-a făcut căpitan!” Ce mesaj transmite despre Dan Șucu și care este cea mai frumoasă amintire a sa din Giulești
Cristi Dulca, de ziua Rapidului: ”Nu îmi venea să cred că Lucescu m-a făcut căpitan!” Ce mesaj transmite despre Dan Șucu și care este cea mai frumoasă amintire a sa din Giulești

Cele mai citite

EURO 2024: Programul complet al meciurilor, clasamente, rezultate și televizări. Aici ai tot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
EURO 2024: Programul complet al meciurilor, clasamente, rezultate și televizări. Aici ai tot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
EURO 2024  |  25 Iunie 2024, 00:31
1.
EURO 2024: Programul complet al meciurilor, clasamente, rezultate și televizări. Aici ai tot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
Dinamo Kiev, ofertă clară pentru un fotbalist român, chiar în timpul EURO 2024. Ce scrie presa din Ucraina
Dinamo Kiev, ofertă clară pentru un fotbalist român, chiar în timpul EURO 2024. Ce scrie presa din Ucraina
Stranieri  |  24 Iunie 2024, 12:20
2.
Dinamo Kiev, ofertă clară pentru un fotbalist român, chiar în timpul EURO 2024. Ce scrie presa din Ucraina
Dinamo îl vrea pe fotbalistul aflat și pe lista Rapidului. Transferul pregătit de "câini"
Dinamo îl vrea pe fotbalistul aflat și pe lista Rapidului. Transferul pregătit de "câini"
SuperLiga  |  23 Iunie 2024, 21:11
3.
Dinamo îl vrea pe fotbalistul aflat și pe lista Rapidului. Transferul pregătit de "câini"
6.300 lei pensie la recalculare deși nu a muncit nici 40 de ani. Cât ia în plus? Când s-a pensionat?
6.300 lei pensie la recalculare deși nu a muncit nici 40 de ani. Cât ia în plus? Când s-a pensionat?
6.300 lei pensie la recalculare deși nu a muncit nici 40 de ani. Cât ia în plus? Când s-a pensionat?
Cine sunt pensionarii care au luat bani în plus la pensie în luna iunie? Ce au muncit?
Cine sunt pensionarii care au luat bani în plus la pensie în luna iunie? Ce au muncit?
Cine sunt pensionarii care au luat bani în plus la pensie în luna iunie? Ce au muncit?
Când intră pensia pe luna iulie? De ce sunt vești bune pentru pensionarii care iau bani pe card?
Când intră pensia pe luna iulie? De ce sunt vești bune pentru pensionarii care iau bani pe card?
Când intră pensia pe luna iulie? De ce sunt vești bune pentru pensionarii care iau bani pe card?
Știri de ultimă oră din sport
Vești bune despre jucătorul care care a fost scos cu targa din teren la Euro 2024: ”A trecut cu bine peste operație”
Vești bune despre jucătorul care care a fost scos cu targa din teren la Euro 2024: ”A trecut cu bine peste operație”
EURO 2024   |  25 Iunie 2024, 14:31
Vești bune despre jucătorul care care a fost scos cu targa din teren la Euro 2024: ”A trecut cu bine peste operație”
Franța - Polonia / Olanda - Austria, de la 19:00, pe iAMsport.ro. Meciurile care decid cine merge în optimi din Grupa D
live score Franța - Polonia / Olanda - Austria, de la 19:00, pe iAMsport.ro. Meciurile care decid cine merge în optimi din Grupa D
EURO 2024   |  25 Iunie 2024, 13:45
Franța - Polonia / Olanda - Austria, de la 19:00, pe iAMsport.ro. Meciurile care decid cine merge în optimi din Grupa D
Partenerele fotbaliștilor fac furori la Euro 2024! Imagini fabuloase din tribune
Partenerele fotbaliștilor fac furori la Euro 2024! Imagini fabuloase din tribune
EURO 2024   |  25 Iunie 2024, 13:41
Partenerele fotbaliștilor fac furori la Euro 2024! Imagini fabuloase din tribune
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
SuperLiga   |  25 Iunie 2024, 13:28
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
Ce jucători de la națională l-au impresionat pe Bănel Nicoliță la Euro: ”Ați văzut ce înseamnă?” / ”I-au omorât!”
exclusiv Ce jucători de la națională l-au impresionat pe Bănel Nicoliță la Euro: ”Ați văzut ce înseamnă?” / ”I-au omorât!”
EURO 2024   |  25 Iunie 2024, 12:56
Ce jucători de la națională l-au impresionat pe Bănel Nicoliță la Euro: ”Ați văzut ce înseamnă?” / ”I-au omorât!”
Marius Ștefănescu le-a răspuns acționarilor de la Rapid, după acuzațiile de ”blat” cu FCSB: ”Răutăți!”
Marius Ștefănescu le-a răspuns acționarilor de la Rapid, după acuzațiile de ”blat” cu FCSB: ”Răutăți!”
SuperLiga   |  25 Iunie 2024, 12:40
Marius Ștefănescu le-a răspuns acționarilor de la Rapid, după acuzațiile de ”blat” cu FCSB: ”Răutăți!”
I-a cerut lui Dan Șucu să îl lase să plece de la Rapid! Ce l-a nemulțumit pe unul dintre jucătorii de bază ai giuleștenilor
I-a cerut lui Dan Șucu să îl lase să plece de la Rapid! Ce l-a nemulțumit pe unul dintre jucătorii de bază ai giuleștenilor
SuperLiga   |  25 Iunie 2024, 12:33
I-a cerut lui Dan Șucu să îl lase să plece de la Rapid! Ce l-a nemulțumit pe unul dintre jucătorii de bază ai giuleștenilor
Andrei Rațiu, dorit de două cluburi importante din Europa: ”S-au interesat de el!” Cu cine a fost comparat fundașul de către presa internațională
Andrei Rațiu, dorit de două cluburi importante din Europa: ”S-au interesat de el!” Cu cine a fost comparat fundașul de către presa internațională
Stranieri   |  25 Iunie 2024, 11:55
Andrei Rațiu, dorit de două cluburi importante din Europa: ”S-au interesat de el!” Cu cine a fost comparat fundașul de către presa internațională
Selecţionerul Ucrainei a fost dat afară din vestiar după înfrângerea usturătoare cu România, de la EURO 2024
Selecţionerul Ucrainei a fost dat afară din vestiar după înfrângerea usturătoare cu România, de la EURO 2024
Selecţionerul Ucrainei a fost dat afară din vestiar după înfrângerea usturătoare cu România, de la EURO 2024
Carbohidraţii "răi" şi efectele pe care le au asupra organismului. Când trebuie consumaţi şi cum
Carbohidraţii "răi" şi efectele pe care le au asupra organismului. Când trebuie consumaţi şi cum
Carbohidraţii "răi" şi efectele pe care le au asupra organismului. Când trebuie consumaţi şi cum
Top 10 alimente care nu îngraşă! Sunt aliatul dietelor de slăbit
Top 10 alimente care nu îngraşă! Sunt aliatul dietelor de slăbit
Top 10 alimente care nu îngraşă! Sunt aliatul dietelor de slăbit
Corespondență EURO Dinamo, ”prezentă” la EURO 2024! Cum au fost amintiți ”câinii” pe durata Campionatului European de către germani
Echipa Națională   |  14:59
Dinamo, ”prezentă” la EURO 2024! Cum au fost amintiți ”câinii” pe durata Campionatului European de către germani
exclusiv ”Nu ai voie să îl ataci!” Ce fotbalist român a fost numit de Bănel Nicoliță ”icoana noastră”
Starurile fotbalului   |  14:46
”Nu ai voie să îl ataci!” Ce fotbalist român a fost numit de Bănel Nicoliță ”icoana noastră”
Vești bune despre jucătorul care care a fost scos cu targa din teren la Euro 2024: ”A trecut cu bine peste operație”
EURO 2024   |  14:31
Vești bune despre jucătorul care care a fost scos cu targa din teren la Euro 2024: ”A trecut cu bine peste operație”
exclusiv Fostul antrenor al Rapidului, mesaj savuros de ziua clubului: ”Dinu 'Vamă' mi-a zis că vom avea 15 jucători. Am avut 7. Apoi...
SuperLiga   |  13:55
Fostul antrenor al Rapidului, mesaj savuros de ziua clubului: ”Dinu 'Vamă' mi-a zis că vom avea 15 jucători. Am avut 7. Apoi am câștigat în Ghencea prima etapă. Ce poate fi mai frumos?”
live score Franța - Polonia / Olanda - Austria, de la 19:00, pe iAMsport.ro. Meciurile care decid cine merge în optimi din Grupa D
EURO 2024   |  13:45
Franța - Polonia / Olanda - Austria, de la 19:00, pe iAMsport.ro. Meciurile care decid cine merge în optimi din Grupa D
Partenerele fotbaliștilor fac furori la Euro 2024! Imagini fabuloase din tribune
EURO 2024   |  13:41
Partenerele fotbaliștilor fac furori la Euro 2024! Imagini fabuloase din tribune
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
SuperLiga   |  13:28
Mesajul lui Dan Șucu cu ocazia aniversării de 101 ani a clubului Rapid
FC Vaslui există și în Zimbabwe! Un fost jucător al echipei lui Porumboiu și-a deschis academie în țara natală
Fotbal Internațional   |  13:21
FC Vaslui există și în Zimbabwe! Un fost jucător al echipei lui Porumboiu și-a deschis academie în țara natală
Rezultate / Clasamente