Adi Popa și-a dat în judecată propriul club pentru discriminare, iar apoi a fost luat peste picior de președintele acestuia: ”A stat de pomană și în Anglia, și la FCSB”

Foto 1/1 Galerie foto (1 fotografii): Adi Popa și-a dat în judecată propriul club pentru discriminare, iar apoi a fost luat peste picior de președintele acestuia: ”A stat de pomană și în Anglia, și la FCSB”

Daniela Nicolescu   |   Publicat: 04.10.2023 23:03   |  Actualizat: 05.10.2023 00:06

Adi Popa (35 de ani) a făcut o serie de declarații prin care și-a acuzat clubul pentru care activează, Concordia Chiajna, de discriminare. Oficialii echipei au oferit o replică pentru jucător.

Concordia Chiajna îl are sub contract pe Adrian Popa din luna iulie a acestui an, după ce fotbalistul și-a încheiat aventura la CSA Steaua, pentru care a activat din luna septembrie a anului 2021.

Titular în debutul sezonului, ultimul meci pe care jucătorul l-a bifat a fost pe data de 26 august, atunci când echipa sa era învinsă de CSC Șelimbar, scor 1-0.

Adi Popa, gata să dea în judecată clubul pentru care activează: ”Și-au încălcat contractul cu mine”

Popa nu a mai prins lotul deloc în luna septembrie, motiv pentru care a făcut o serie de declarații prin care și-a manifestat dezamăgirea față de excluderea din lot, dar și față de modul în care a fost tratat de club.

Fotbalistul de 35 de ani a declarat că va căuta dreptatea la comisii, după ce oficialii și-au încălcat înțelegerea, unde va solicita plata integrală a contractului.

Concordia Chiajna a încălcat contractul cu mine și prin tratamentul aplicat a denunțat unilateral contractul. Eu nu am nicio problemă că am fost numai în tribună, pentru că nu am semnat contract de titular. Nu există la nicio echipă asta.

Eu am cerut, printr-o hârtie la AFAN, când am fost exclus din lot, pe 1 septembrie, să mi se respecte contractul și să mă antrenez normal cu echipa, nu singur.

La acea hârtie nu mi s-a răspuns nici până azi, iar 30 de zile m-am antrenat singur în marea majoritate - în unele zile chiar și fără doctor și antrenor, în alte zile făceam doar 5 minute de încălzire cu echipa și în rest pe margine câte 8-9 kilometri pe margine de alergare, în timp ce echipa avea joculețe, posesii, finalizare.

Eu nu participam activ la antrenamente, iar mie nu mi se pare un mod profesionist de a trata jucătorul. Țin să precizez că eram singurul jucător în situația aceasta.

A fost o perioadă frustrantă și destul de grea. Nu e ușor, la un meci se aleargă 10 kilometri, dar să faci zi de zi aproape același lucru?!

Am încercat să vorbesc cu cei din club timp de o lună. În toată această perioadă eu nu participam la ședințele video, la mesele echipei. Din contră, am fost dat afară de la câteva. Din punctul meu de vedere, nu a fost un mod profesionist de a se comporta un club cu un jucător.

Vor decide comisiile dacă am sau nu dreptate. Le-am tot spus că am venit să joc, să-i ajut să promovăm, am cele mai bune intenții, dar de pe margine, antrenându-te singur, nu ai cum să pui intențiile în practică.

Nu mă gândeam că la vârsta mea și după cariera avută să ajung într-o situație de genul la Concordia Chiajna. Dacă derulăm timpul, eu am mai avut o promovare la care am contribuit decisiv.

După aceea, în Liga 1, am avut un sezon extraordinar cu domnul Reghecampf și cred că încă sunt cel mai transfer din istoria clubului. Am și adus bani în club pe lângă prestațiile avute. 500.000 de euro era o sumă importantă la vremea respectivă.

Erik Lincar mi-a spus că își dorea mai multă implicare la antrenamente. Eu i-am spus că mă antrenez. După aceea, m-a trimis să mă antrenez singur și atât. Nu știu dacă antrenorul a făcut asta singur sau cu ajutorul clubului, adică susținut de club. La ce mi s-a întâmplat în această perioadă te gândești că oamenii m-au adus doar pentru a-mi face rău.

N-am nicio așteptare. Vor spune comisiile dacă au încălcat contractul și vor fi sancționați cu interdicție la transferuri și cu ce atrage de la sine chestia asta - plata integrală a contractului. Dacă comisiile vor spune că așa este corect, mergem mai departe până la TAS și vedem ce spun și cei de acolo", a spus Adrian Popa, pentru Sport.ro.

Președintele Cristian Tănase îl atacă pe Adi Popa: ”El a stat de pomană în Anglia, la FCSB și asta voia și la Chiajna”

Președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, a apărat clubul din Liga 2 și a susținut că i-a oferit toate condițiile lui Adi Popa. Oficialul a declarat că este dezamăgit de decizia ”Motoretei” de a da clubul în judecată și a dezvăluit discuția pe care fotbalistul a avut-o cu Erik Lincar, tehnicianul Concordiei Chiajna.

"Adi Popa a venit la cererea lui Lincar, având o experiență, un jucător cu ceva în spate, niște performanțe în fotbalul românesc. L-am luat cu brațele deschise și m-am bucurat. Ce s-a întâmplat?

Lincar, după 3-4 săptămâni, mi-a spus că anumiți jucători nu se pregătesc așa cum el le trasează sarcinile. Mi-a zis și de Adi Popa și mi-a spus că i-a transmis acest lucru. Adi Popa i-a zis: 'Așa mă pregătesc, ăsta sunt, eu știu ce fac'.

I-am îndeplinit lui Adi Popa tot ce a vrut. A vrut feșe speciale față de alt gen de feșe. L-am tratat cu maximă seriozitate și maximă iubire. Ce s-a întâmplat mai departe? El a fost titular în primele etape.

La un meci din Cupa României, antrenorul a odihnit niște jucători și a spus că lasă acasă niște jucători, inclusiv pe Adi Popa, pentru că nu e mulțumit, că nu poate aia, că nu dă cu capul. Alea sunt treburile lor.

După un meci de la Hunedoara, discuția a fost în felul următor. Lincar a spus că nu se mai bazează pe Pană, Mediop și nici pe Adi Popa. Eu eram plecat din țară. Le-am zis să discute cu jucătorii, iar dacă își găsesc echipe, le dăm transferul sau reziliem.

Au reziliat doi jucători, Adi Popa a spus că pleacă, dar a cerut o sumă de bani. Eu nu sunt de acord cu așa ceva, am un alt gen de a rezilia cu jucătorii, amiabil, cu plata la zi eventual.

Am spus că nu vreau să fie o situație penibilă. I-am zis să-i dea ce a cerut, până în iarnă salariile. Adi Popa a spus că vrea suma asta la data de, suma asta la data de... i-am aprobat, chiar dacă eram plecat, dar Adi Popa s-a răzgândit.

A zis: 'Nu mai plec, rămân aici. Oricum, dacă e o, să-l dați afară pe Lincar și cine vine o să mă bage titular'. Lincar a auzit și i-a spus: 'Nu mai avem încredere în tine. Tu te pregătești și vedem dacă ne recăpătăm încrederea'.

S-a închis perioada de transferuri, a zis că rămâne, că vrea program separat, chestii, că altfel vă trimit notificare. Mai departe, a ajuns și la primarul Chiajnei și i-a spus că e discreditat de antrenor, că nu face antrenament cum trebuie cu el, ci separat.

Altă greșeală a lui Adi Popa. A trecut peste mine și a ajuns la primarul Chiajnei, care ne ajută, dar nu se implică, că nu face trafic de fotbal - își dă o părere ca suporter, ca prieten al meu. Ce voia Adi Popa, să mă sune primarul Chiajnei și să-mi dea dispoziție mie sau lui Lincar?

I-am spus apoi că cel mai bine e să realizeze pentru a nu fi o situație penibilă. În vestiar a vorbit că sunt mai multe grupuri, că ăla face atmosferă neplăcută. Deci cam asta a făcut Adi Popa la Chiajna! Mi-a trimis notificare de la AFAN, că e discriminare, dar el se dezbracă în același vestiar, cu același echipament, pe același teren. Preparatorul fizic îi dădea program.

Adi Popa a fost titular 4 meciuri, iar în 4 nu s-a bazat antrenorul pe el. Lincar l-a chemat luni și i-a spus: 'Băi, Adi, am câștigat și noi cu Slatina. Chiar dacă ai vorbit urât despre mine, dacă vei merita și te antrenezi cum trebuie, mă voi gândi dacă meriți să intri în lot sau titular'.

Dar ce s-a întâmplat? Domnul Popa ne-a dat în judecată! Ne-a formulat o notificare prin care vrea să rupă unilateral contractul pe baza unor motive. El făcea încălzirea cu echipă, pe același teren. El filma antrenamente, ceas la mână, îți dai seama?! Urât, penibil, ce să mai...

Lincar, acum 2-3 săptămâni, după ce s-a aflat chestia că a spus că va fi dat afară antrenorul și își așteaptă rândul, ce încredere să mai aibă? Lincar a dat o masă și nu l-a invitat, normal. I-a zis: 'Tu n-ai ce să cauți aici. Eu plătesc masa'. La botez, la ceva, dacă nu ești invitat, nu te duci, nu?

Săptămâna trecută mi-a venit pe telefon o notificare adresată clubului prin care el vrea să rupă contractul cu Chiajna, spunând că l-am înjosit noi. Nici vorbă de așa ceva!

El, dacă știa că a făcut această notificare, putea să spună, în momentul în care a avut ultima discuție cu Lincar, că pe el nu îl interesează să revină în lot, pentru că el vrea să rupă contractul, că m-ați umilit, v-ați bătut joc de mine și vă pun să plătiți daune pentru că eu sunt Adi Popa, care am jucat în Anglia, am stat de pomană pe acolo și le-am luat banii ălora. Așa am făcut și la FCSB, asta vreau să fac la Chiajna. Chiajna, care l-a dat fotbalului mare”, a spus Cristian Tănase, pentru sursa citată.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”

Cele mai citite

Cum arată Ioan Niculae la 70 de ani. Are probleme grave după ce amanta l-a trădat ”pentru 10 milioane € cash”
Cum arată Ioan Niculae la 70 de ani. Are probleme grave după ce amanta l-a trădat ”pentru 10 milioane € cash”
Diverse  |  19 Iulie 2024, 10:03
1.
Cum arată Ioan Niculae la 70 de ani. Are probleme grave după ce amanta l-a trădat ”pentru 10 milioane € cash”
Gică Popescu a lămurit zvonurile provocate de relația dintre Gică Craioveanu și fosta lui iubită: ”Cea mai mare minciună”
Gică Popescu a lămurit zvonurile provocate de relația dintre Gică Craioveanu și fosta lui iubită: ”Cea mai mare minciună”
Special  |  20 Iulie 2024, 09:48
2.
Gică Popescu a lămurit zvonurile provocate de relația dintre Gică Craioveanu și fosta lui iubită: ”Cea mai mare minciună”
Orașul de 67.000 de locuitori cu două stadioane moderne. Cum arată lucrările la arena care va costa 50 de milioane de euro
Orașul de 67.000 de locuitori cu două stadioane moderne. Cum arată lucrările la arena care va costa 50 de milioane de euro
Liga 2  |  20 Iulie 2024, 14:27
3.
Orașul de 67.000 de locuitori cu două stadioane moderne. Cum arată lucrările la arena care va costa 50 de milioane de euro
RECALCULARE Ce se întâmplă cu 1.000.000 de pensii începând de luni? Șeful Casei de Pensii anunță
RECALCULARE Ce se întâmplă cu 1.000.000 de pensii începând de luni? Șeful Casei de Pensii anunță
RECALCULARE Ce se întâmplă cu 1.000.000 de pensii începând de luni? Șeful Casei de Pensii anunță
ACUZAȚII Pensionarii vor da bani înapoi după recalcularea pensiei. Cum răspunde ministrul Muncii?
ACUZAȚII Pensionarii vor da bani înapoi după recalcularea pensiei. Cum răspunde ministrul Muncii?
ACUZAȚII Pensionarii vor da bani înapoi după recalcularea pensiei. Cum răspunde ministrul Muncii?
VIDEO Cum a ajuns un Boeing al lui Ceaușescu să alimenteze armata SUA? Unde a dispărut al doilea?
VIDEO Cum a ajuns un Boeing al lui Ceaușescu să alimenteze armata SUA? Unde a dispărut al doilea?
VIDEO Cum a ajuns un Boeing al lui Ceaușescu să alimenteze armata SUA? Unde a dispărut al doilea?
Știri de ultimă oră din sport
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 23:23
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 23:13
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 23:11
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Fanii Petrolului au ajuns la stadion cu 15 minute înainte de startul meciului. Cum au fost întâmpinați la arena Arcul de Triumf
video Fanii Petrolului au ajuns la stadion cu 15 minute înainte de startul meciului. Cum au fost întâmpinați la arena Arcul de Triumf
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 22:22
Fanii Petrolului au ajuns la stadion cu 15 minute înainte de startul meciului. Cum au fost întâmpinați la arena Arcul de Triumf
Începe ”operațiunea Paris”. O mare parte din delegația României a plecat spre capitala Franței
Începe ”operațiunea Paris”. O mare parte din delegația României a plecat spre capitala Franței
JO 2024   |  21 Iulie 2024, 22:02
Începe ”operațiunea Paris”. O mare parte din delegația României a plecat spre capitala Franței
Dinamo - Petrolul se joacă pe un gazon îmbibat cu apă. Cum au încercat organizatorii să rezolve problema
Dinamo - Petrolul se joacă pe un gazon îmbibat cu apă. Cum au încercat organizatorii să rezolve problema
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 21:52
Dinamo - Petrolul se joacă pe un gazon îmbibat cu apă. Cum au încercat organizatorii să rezolve problema
Dan Nistor, mesaj de încurajare pentru Alex Chipciu: ”Îi dedicăm victoria. A avut un deces în familie”
Dan Nistor, mesaj de încurajare pentru Alex Chipciu: ”Îi dedicăm victoria. A avut un deces în familie”
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 21:30
Dan Nistor, mesaj de încurajare pentru Alex Chipciu: ”Îi dedicăm victoria. A avut un deces în familie”
Maldărășanu nu disperă după primul eșec în acest sezon: "Am răbdare, sunt realist"
Maldărășanu nu disperă după primul eșec în acest sezon: "Am răbdare, sunt realist"
Fotbal   |  21 Iulie 2024, 21:27
Maldărășanu nu disperă după primul eșec în acest sezon: "Am răbdare, sunt realist"
Unde poţi vedea România-Olanda online, la TV sau în aer liber, meciul din optimile EURO 2024
Unde poţi vedea România-Olanda online, la TV sau în aer liber, meciul din optimile EURO 2024
Unde poţi vedea România-Olanda online, la TV sau în aer liber, meciul din optimile EURO 2024
BAC 2024. Încep probele scrise la examenul de Bacalaureat. Ce reguli noi trebuie să respecte candidaţii
BAC 2024. Încep probele scrise la examenul de Bacalaureat. Ce reguli noi trebuie să respecte candidaţii
BAC 2024. Încep probele scrise la examenul de Bacalaureat. Ce reguli noi trebuie să respecte candidaţii
Alimentele care scad glicemia. Puţini ştiu cât de benefice sunt
Alimentele care scad glicemia. Puţini ştiu cât de benefice sunt
Alimentele care scad glicemia. Puţini ştiu cât de benefice sunt
Mateiu a fost extrem de dezamăgit după debutul la Petrolul: "Penibil" + Laude pentru Dinamo: ”Arată de play-off”
SuperLiga   |  01:10
Mateiu a fost extrem de dezamăgit după debutul la Petrolul: "Penibil" + Laude pentru Dinamo: ”Arată de play-off”
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva...
SuperLiga   |  00:43
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
SuperLiga   |  00:21
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
SuperLiga   |  23:56
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
video Mesajele dinamoviștilor pentru rivalii de la Petrolul. Ironia la care au apelat suporterii "câinilor" + Răspunsul ”lupilor”
Fotbal   |  23:26
Mesajele dinamoviștilor pentru rivalii de la Petrolul. Ironia la care au apelat suporterii "câinilor" + Răspunsul ”lupilor”
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
SuperLiga   |  23:23
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
SuperLiga   |  23:13
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
SuperLiga   |  23:11
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Rezultate / Clasamente