Daniel Ghiță vrea să schimbe Legea Sportului! Ar fi o lovitură dată întregului sport, dar și fotbalului. Steaua poate fi cea mai afectată
Cristian Stan | Publicat: 23.09.2024 09:30 | Actualizat: 23.09.2024 12:24
Daniel Ghiță (43 de ani), fostul luptător de K1, a pregătit un proiect legislativ ce vizează modificări în Legea Sportului (69/2000).
Retras din activitatea de luptător în 2019, Daniel Ghiță s-a orientat către o carieră în politică și este în acest moment membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României.
Fostul kickboxer, clasat pe locul 1 la categoria grea în anul 2014, se află într-o confruntare directă cu autoritățile care coordonează și reglementează activitatea sportivă din țara noastră.
Daniel Ghiță propune un proiect în Senat
Ghiță a solicitat celor de la ANS, COSR, dar și federațiilor sportive să respecte nu doar RIL (Recursului în interesul legii), dar și prevederile OG 26/2000, însă demersurile nu au avut efectul scontat.
”Samuraiul sălbatic” nu s-a resemnat și a încercat o nouă strategie. Cu ajutorul lui Ștefan Popescu, președintele FR Pescuit Sportiv, au fost elaborate și argumentate juridic o serie de modificări la Legea Sportului (69/2000), iar proiectul legislativ ar urma să fie înscris mâine pe ordinea de zi a Senatului, pentru a intra în dezbateri, în procedură de urgență, conform GSP.
Astfel, conform RIL, dar și a OG 26/2000, federațiile sportive vor fi obligate să excludă dintre membri afiliați cluburile de drept public.
”Aceste cluburi trebuie să facă politica guvernului, adică sport de masă. Iar cele private să facă performanță. Așa spune RIL, iar federațiile trebuie să respecte legea", a precizat Ștefan Popescu, potrivit sursei citate.
Întreg sportul ar avea de suferit
Dacă amendamentele sunt adoptate, cluburile de drept public nu vor mai putea fi membre ale federațiilor, ceea ce le-ar putea limita accesul la competiții oficiale și la resursele oferite de acestea. Chiar marile cluburi departamentale, Steaua și Dinamo, unde sunt legitimați majoritatea sportivilor care fac performanță la JO, ar putea să sufere.
Nici fotbalul nu ar scăpa, iar primul exemplu ar fi cel al Stelei, echipă care are probleme cu promovarea tocmai din cauză că este echipă de drept public. Formația din Ghencea ar trebui să își găsească investitor privat și să se desprindă de structurile Armatei.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.