EXCLUSIV | Documentul care ar trebui să o ajute pe FCSB să câștige definitiv războiul cu CSA Steaua! Un fost colonel al Armatei a dezvăluit: ”El există și Talpan știe”
Radu Secoșan | Publicat: 07.09.2023 14:08 | Actualizat: 10.09.2023 17:57
Dumitru Ulei Crișan, fost colonel în Armată, a dezvăluit pentru iAM Sport că, în arhivele CSA sau ale MApN, ar trebui să existe un document care să o ajute pe FCSB să câștige definitiv războiul cu Clubul Sportiv al Armatei.
Dumitru Crișan Ulei a făcut parte din Armata Română timp de 30 de ani, perioadă în care a devenit, bineînțeles, un bun cunoscător al modului în care procedează militarii.
Suporter al Stelei de mic, Ulei este extrem de deranjat de războiul din ultimii aproape 10 ani dintre CSA și FCSB, motiv pentru care s-a interesat în legătură cu disputa dintre cele două.
Acesta a dezvăluit, în exclusivitate pentru iAM Sport, că, din informațiile sale, în arhivele CSA sau cele de la MAPN, ar trebui să existe documentul de la ședința din aprilie 1998 în care s-a decis cedarea secției de fotbal.
Actul care ar putea să o ajute pe FCSB să câștige definitiv războiul cu CSA
Concret, acel document ar trebui să ateste că cedarea clubului către AFC Steaua, asociația prin care Viorel Păunescu a condus-o pe Steaua, a fost făcută complet legal, caz în care și cea din 2003, către Gigi Becali, nu ar putea fi pusă sub semnul întrebării.
Mai mult, Ulei susține că Florin Talpan, juristul CSA Steaua, știe de existența respectivului act, dar l-a declarat secret militar și nu l-a prezentat la niciun proces de până acum.
”Este vorba despre acel document care ar trebui să fie prezentat și care face obiectul executării silite cerute de Asociația Salvați Steaua de către clubul Steaua.
E vorba de un document care... eu, fiind pensionar al Armatei, am lucrat 30 de ani în Armată și știu cum se lucrează atunci când se dorește să se facă ceva.
Adică se convoacă o ședință operativă, o ședintă de lucru și, în urma ședinței acesteia, se emite un document, care poate purta denumirea de proces verbal de ședință, din care reies ordinea de zi, hotărârile și cine trebuie să le execute și să le controleze.
”În mod sigur există”
În mod sigur, după părerea mea, având în vedere cei 30 de ani în care am lucrat în Armată, există un document care a hotărât cedarea echipei de fotbal a clubului Steaua și înființarea AFC.
Acesta trebuie să cuprindă cine s-a ocupat de acest fenomen și eventuale termene. Iar documentul ăsta, care este din aprilie 1998, trebuie să se afle ori în arhiva de la clubul Steaua, ori în arhiva de la Ministerul Apărării, ori în ambele părți.
Documentul în mod sigur trebuie să existe. Eu, pe parcursul celor 30 de ani de activitate, nu am fost la nicio ședință la care să nu se emită un document despre ce s-a discutat în ședința respectivă. Acum, conform instrucțiunilor care reglementează arhivarea, după un timp, ele se mai și distrug.
Din acest document ar trebui să reiasă că s-a desfășurat ședința respectivă și ce hotărâri s-au luat, adică hotărârea asta (n.r. cedarea secției). Eu, la momentul actual, mă bazez pe un raționament pe logica mea.
Nu cred că s-ar fi putut înființa AFC Steaua fără ca de la Ministerul Apărării să se fi hotărât cedarea secției de fotbal, ca după accea tot la clubul Steaua să se elaboreze statutul acestei asociații.
”Talpan a considerat secret acel document”
Documentul acela trebuie să se caute, este datat aprilie 1998, doar, Doamne ferește, să nu îl fi distrus, pentru că periodic la orice arhivă mai apar distrugeri.
Și la o arhivă normală, sunt grade de importanță a documentelor, sunt unele care se păstrează mai puțin, altele mai mult, dar acesta e un document extrem de important, cel mai important document și care ar fi trebuit să fi rămas în arhivă. Totul pornește de acolo.
Talpan, când a început sarabanda asta de procese... acel document nu a fost prezentat, Talpan l-a considerat secret. Judecătoarele nu au avut certificat orniss (n.r. pentru acces la informații clasificate) și, de bun-simț, trebuia să se retragă și să apară jucători cu ceritifact orniss, ca să poată studia acel document.
Sentința care s-a dat, s-a dat fără să se studieze acel document, de asta s-a ajuns la situația care este acum. Documentul acela e vital și, din moment ce Talpan a spus că este secret militar, înseamnă că el este și că Talpan știe despre el”, a declarat Dumitru Ulei Crișan, pentru iAM Sport.
Procesul de rejudecare pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua va începe pe 18 septembrie.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.