Inovația pe care LPF o propune pentru cluburile din Superliga: "E un proiect preluat de la nemți"
Denisa Ștefan , Felix Iacob (foto/video) | Publicat: 23.01.2025 20:38 | Actualizat: 23.01.2025 21:50
Prezent la un eveniment organizat de LPF, Orlando Nicoară, director eAD, a vorbit despre o inovație care ar putea fi implementată în SuperLiga.
În cadrul conferinței de presă care a avut loc la un hotel din Capitală, cei prezenți au fost întrebați și de schimbările care ar putea avea loc în scurt timp în fotbalul românesc.
Justin Ștefan, despre arbitrajul din România
Unul dintre subiectele abordate este legat de tehnologia goal-line, momentan mult prea costisitoare pentru a fi implementate în SuperLigă. La discuție a participat și Justin Ștefan, secretarul general al LPF, care a vorbit despre calitatea arbitrajului românesc. În plus, acesta a dezvăluit că este nevoie de timp pentru a vedea dezvoltarea arbitrajului.
”Cred că despre tehnologia goal-line am mai vorbit. E costisitoare. Și trebuie văzut dacă este nevoie astăzi de ea. Fiindcă trebuie să ne uităm la faze și să vedem rezultatul câtor meciuri a fost compromis din cauza lipsei acestei tehnologii. Cu siguranță că menirea VAR a fost aceea de a reduce erorile de arbitraj, nicidecum de a le elimina, asta este o poveste utopică și total nerealistă și noi credem că misiunea asta s-a realizat.
Dacă ne uităm inclusiv cine intră la echipa VAR, avem arbitri cu o mare experiență și care cred că sunt extrem de relevanți pentru fenomen. Numărul erorilor a scăzut, numărul nemulțumirilor a scăzut.
Obiectivul în acest moment este, pe zona de VAR, atins. În ceea ce privește calitatea arbitrajului, știm foarte bine că Federația Române de Fotbal are programe în acest sens. Nu devii arbitru peste noapte, trebuie să așteptăm”, a declarat reprezentantul LPF.
În fotbalul românesc, tehnologie de Premier League
Orlando Nicoară, reprezentantul eAD, organizație care deține drepturile TV din SuperLigă, a dezvăluit că se încearcă implementarea unei tehnologii din Premier League, care funcționează cu ajutorul mai multor telefoane.
”Noi suntem aici să susținem competiția. Nu cred că este realist să vorbim astăzi să vorbim despre alte tehnologii, care sunt foarte costisitoare. N-am uitat la o tehnologie pe care încearcă să o implementeze Premier League, doar cu telefoane iPhone împrăștiate în jurul terenului. Vedem cum funcționează și, în funcție de ce se va întâmpla acolo, vom lua decizii.
Dar realist să zicem că vom avea ultimele tehnologii în următorii ani ... Cred că Goal-line este implementat în foarte, foarte puține campionate în momentul de față”, a declarat Orlando Nicoară.
Sectoarele pentru familii, pe lista LPF
Liga Profesionistă de Fotbal are în plan și un proiect care să aducă familiile la stadion. După modelul campioantului german, se vor organiza mai multe zone destinate părinților și copiilor.
”Unul dintre proiectele la care lucrăm este această zonă pentru familii, care să fie prezente pe toate stadioanele din SuperLiga. E un proiect preluat de la nemți, din Bundesliga, unde există acele sectoare care sunt dedicate familiilor. Cumva încercăm cu Liga Profesionistă de Fotbal să centralizăm vânzarea biletelor la nivel de site-ul LPF, la nivel de superliga.ro, astfel încât oricine să poate să își cumpere bilet la orice meci din SuperLiga dintr-un singur loc, să nu mai fie nevoie să intre pe diverse site-uri. Ăsta e unul dintre subiectele pe care le-am discutat în ultima vreme și, implicit, crearea sectoarelor pentru familii”, a mai spus directorul eAD.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.