INTERVIU | Laszlo Balint încă așteaptă salariul de la UTA: ”Am înțeles situația, chiar și atunci când am fost demis”
Denis Chilom | Publicat: 03.07.2023 19:48 | Actualizat: 04.07.2023 11:50
Laszlo Balint (44 de ani) a încetat colaborarea cu formația arădeană la sfârșitul lunii aprilie. Fostul tehnician, care a stat pe banca ”Bătrânei Doamne” în perioadele iulie 2019 - ianuarie 2022 și noiembrie 2022 - aprilie 2023, își dorește să încheie definitiv socotelile cu UTA.
„Gyuszi” Balint a vorbit, într-un interviu petru iAM Sport, despre problemele cu banii de la club. Antrenorul a clarificat mai multe aspecte referitoare la perioada în care a activat pe banca arădenilor.
Fostul antrenor a mai fost, în cariera sa, pe banca celor de la CS U Craiova, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș, Csikszereda, Sportul Snagov, Metaloglobus, FC Brașov și Unirea Tărlungeni.
Bună ziua, domnule Balint! Ce faceți?
Bine, totul în regulă.
În perioada aceasta, ați discutat cu cineva pentru vreo colaborare? Aveți vreo ofertă?
Da, sigur. Este o perioadă în care telefonul a sunat, am avut contacte cu diverși agenți, au fost tatonări și în țară și în străinătate.
Lucrurile nu au căpătat o noanță de concret din diferite motive. Sunt convins că va veni oportunitatea potrivită pentru mine.
Vreau să vă întreb, v-ați primit banii de la UTA? V-a sunat cineva din partea clubului?
Sunt într-un litigiu cu UTA, de când am plecat de acolo. Din conducerea clubului nu am fost sunat de nimeni.
Mai țineți legătura cu vreo persoană din cadrul clubului?
Da, țin legătura doar cu o persoană care îmi este foarte dragă mie, maseurul Dan Ifrim. Vorbesc constant cu el pentru că am o relație personală, pot spune, destul de apropiată. În rest, nu am fost contactat de nimeni.
Câte salarii aveți restante?
Nu contează. Nu este vorba de o sumă foarte mare. Este vorba despre niște bani pe care i-am muncit. Eu am avut disponibilitate pentru a înțelege situația clubului, inclusiv când a fost demis. N-am cerut niciun fel de ban ca despăgubire.
Ce ați făcut în continuare?
Am făcut o notificare oficială, prin intermediul avocatului meu, prin care am atenționat clubul că sunt în întârziere de plată și atunci am fost ignorat.
Vreau să menționez că este o situație similară cu cea de anul trecut când am plecat de la UTA. Tot așa, aveam de recuperat o sumă semnificativă atunci, inclusiv cu niște bonusuri de multă vreme, care erau restante.
Suma am recuperat-o integral după șapte luni, în condițiile în care, în acea perioadă nu am fost sunat de nimeni să mi se explice că sunt probleme cu banii, că ar trebui să aștept.
Eu nu am spus nimic, nu am făcut presiuni asupra clubului ca să-mi recuperez banii. Eu, la ce relație credeam că am cu oamenii din conducere, mă așteptam să existe o comunicare mai bună cu mine și cu staff-ul meu.
Regretați ceva în perioada petrecută la Arad?
În al doilea mandat, da, multe. Am crezut în niște promisiuni, care mi-au fost făcute în momentul în care am semnat a doua oară, multe lucruri care nu s-au întâmplat. Pentru mine au fost adevărate lecții de viață. Mă bucur că, în cele din urmă, echipa s-a salvat.
În momentul în care am fost demis, echipa era pe un loc de baraj și în semifinalele Cupei României. Această performanță a băgat în conturile clubului aproximativ o sută de mii de euro.
Nu vreau să uite nimeni situația în care era echipa în momentul în care am preluat-o în noiembrie. Au fost foarte multe probleme în ultimul sezon la UTA, nu neapărat din punct de vedere sportiv.
Cum vedeți acest sezon din Liga 1? O vedeți pe UTA mai sus clasată și cu șanse să prindă play-off-ul?
Este clar că prin promovarea a trei echipe (n.r. Dinamo, Oțelul Galați, Poli Iași) care, din punct de vedere al istoriei, tradiției și chiar a rezultatelor, sunt echipe foarte importante pentru fotbalul românesc.
Nu-mi permit să vorbesc despre UTA din momentul actual. Eu le doresc mult succes. Toată lumea știe ce înseamnă UTA pentru mine. Chiar dacă am fost foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat în ultima perioadă, UTA este și va rămâne tot timpul în sufletul meu.
De asemenea, că tot m-ați întrebat, sper din tot sufletul ca echipele ca reprezentantele fotbalului românesc din competițiile europene să aibă un parcurs cât mai lung. Îi țin pumnii lui Gică Hagi să reușească un parcurs de excepție.
Sezon ratat pentru UTA Arad
Formația arădeană a terminat pe poziția a 15-a sezonul regulat din Superliga României cu 27 de puncte.
În play-out-ul campionatului UTA a încheiat stagiunea pe locul 13, primul loc care a dus la baraj, cu 26 de puncte.
”Bătrâna Doamnă” a întâlnit-o la baraj pe Gloria Buzău. Meciul tur s-a disputat mai întâi pe stadionul din Buzău, care s-a terminat cu o remiză albă. În retur, însă, la Arad, UTA a câștigat detașat împotriva buzoienilor cu scorul de 5-1 și, astfel, au rămas în prima ligă.
Șase jucători aduși de Rednic pe „Francisc Neumann”
Mircea Rednic (61 de ani) a convins cinci jucători să vină la UTA pentru a începe SuperLiga cu întăriri și să prindă un loc în play-off. Marcelo Freitas (de la Ituano), Andrej Fabry (de la Skalica), Godberg Barry Cooper (de la Chindia Târgoviște), Denis Dumitrașcu (de la Chindia Târgoviște), Cătălin Carp (de la FK Ufa), Marko Roganovic (de la KF Laçi) sunt noile transferuri ale arădenilor în această perioadă de mercato.
Arădenii încep sezonul în deplasare, la Galați
UTA va juca în prima etapă a SuperLigii împotriva nou-promovatei Oțelul Galați, pe 14 iulie, pe stadionul „Oțelul”. Fosta campioană din sezonul 2010-2011 se întoarce pe prima scenă a fotbalului românesc după 8 ani de absență.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.