Seara contrastelor. Dan Ștefănescu scrie despre diferența dintre FCSB și Universitatea Craiova
Dan Ștefănescu | Publicat: 03.09.2023 12:54 | Actualizat: 03.09.2023 12:54
FCSB s-a distrat cu Universitatea Craiova, de care a trecut de parcă nici n-ar fi existat. FCSB a jucat perfect, iar Craiova, lamentabil, într-o seară în care diferența a fost atât de mare încât meciul s-ar fi putut încheia cu o rușine istorică pentru olteni.
Două echipe venite după două eșecuri au avut reacții diferite. FCSB a jucat de parcă soarta campionatului ar fi depins de meciul din Ghencea. Agresiv, din primul minut, în viteză maximă.
De partea cealaltă, Universitatea Craiova a fost moale, fără vlagă și fără idei. Reghecampf a fost singurul care s-a agitat în Ghencea, unde își începea cariera de antrenor pe vremea când la Craiova era o singură echipă, iar Rotaru era un necunoscut.
FCSB, victorie categorică în fața Universității Craiova
Fără Coman, Chiricheș și Pantea, victime ale meciului de la Arad, FCSB ar fi trebuit să fie mai slabă. Asta, în teorie. Practica a arătat că Darius Olaru are și alți coechipieri pe care-i înțelege perfect, în afara lui Coman.
Octavian Popescu a dat două pase decisive pentru dubla căpitanului, de departe, omul meciului. Olaru aleargă mult, mai mult decât alții, pasează și finalizează, într-un start de campionat în care a redescoperit forma din urmă cu două sezoane.
Ngezana l-a făcut uitat pe Chiricheș, căpitanul de porțelan al echipei naționale, omul care se accidentează când ți-e lumea mai dragă.
Sud-africanul a jucat simplu, fără floricele și fără mari probleme în fața unui adversar incapabil să amenințe poarta lui Târnovanu, în mod serios
. Ngezana va fi partenerul lui Dawa și după reluarea campionatului, în condițiile în care Chiricheș va lipsi o perioadă mai lungă, iar Haruț nu rămâne altceva decât o variantă de rezervă.
FCSB și-a găsit și om pentru flancul drept, după plecările lui Cordea și Valentin Gheorghe. Băluță a jucat excelent și a dat pasa decisivă la golul lui Radunovic.
Urât de olteni după ce a ales Capitala în detrimentul Băniei, Băluță a ieșit aplaudat de un stadion întreg, semn că, uneori, este bine să lași deoparte inima când ai de făcut alegeri importante.
În ceea ce-l privește pe Crețu, discuția despre fundașul care trebuia să plece, dar a rămas, îl include în mod evident, pe Mitriță.
Decisiv în atâtea situații în primele etape, Mitriță a fost o umbră a celui care aprindea imaginația fanilor olteni. A greșit la primele două goluri ale roș-albaștrilor, iar șuturile sale ar fi putut răni pe cineva în peluză, dacă organizatorii nu luau decizia de a-i poziționa pe suporterii Craiovei la inelul doi al arenei din Ghencea.
Alexandru Mitriță, de nerecunoscut la partida dintre FCSB și Universitatea Craiova
Mitriță a fost imaginea neputinței oltene, iar Reghecampf l-a lăsat să-și ducă crucea 90 de minute. Spre final, nici măcar n-a mai încercat să se implice și s-a retras din joc, în spatele unui Crețu ovaționat de un stadion întreg.
Ce imagine a unui fotbal care visează cai verzi pe pereți! Unul dintre cei mai rudimentari fotbaliști din campionat l-a transformat într-un anonim pe unul dintre cei mai lăudați. Crețu s-a autodepășit în seara care-i va rămâne cea mai frumoasă amintire dintr-o carieră deloc ieșită din comun.
În cele 90 de minute amare din Ghencea, Mitriță și Ivan au demonstrat că Edi Iordănescu a avut dreptate în momentul în care a decis să nu-i mai cheme la echipa națională.
Zmei cu echipele mici din campionat, oltenii sunt mici cu cei la nivelul cărora tind să ajungă. Dacă luăm la puricat toate partidele Craiovei de până acum, găsim doar două meciuri în care oltenii au jucat bine și foarte bine.
Cu Oțelul și UTA. În rest, prestații amestecate, mai aproape de play-out decât de podiumul la care visează și pe care l-au ratat sezonul trecut. Victorii securizate cu ajutorul lui Laurențiu Popescu, precum cea cu Hermanstadt, sau facilitate de naivitatea unora precum Alin Roman, eliminat în Copou, unde Craiova n-a existat vreme de o oră.
În fond, nu este altceva decât consecința logică a celor întâmplate în ultimii ani în Bănie, unde speranțele la titlu se spulberă în prima parte a campionatului și renasc de fiecare dată în vara ce urmează.
Stilul Becali a prins cel mai bine la Craiova, unde Mihai Rotaru nu este altceva decât copia fidelă a amicului piperean. Antrenori schimbați pe bandă rulantă, jucători favoriți ținuți în teren pe bază de amiciție și rezultate, mai deloc.
Rotaru a scăpat de Cârțu și Craioveanu și conduce după bunul plac. În condițiile astea, n-ar fi exclus să-l vedem cât de curând în Las Fierbinți.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.