Corvinul Hunedoara, lecție pentru CSA Steaua! Cum a obținut dreptul de promovare în Liga 1
Vlad Ionescu | Publicat: 17.04.2024 12:32 | Actualizat: 17.04.2024 12:33
Corvinul Hunedoara, o formație de tradiție din România, a obținut dreptul de promovare pentru sezonul viitor din SuperLigă.
Corvinul Hunedoara poate participa în sezonul 2025/2026 din SuperLigă. Anunțul a fost făcut chiar de Bogdan Apostu, unul dintre oamenii de bază din conducerea clubului.
Modelul poate fi urmat și de CSA Steaua, care în continuare caută o metodă prin care să obțină cale liberă către Liga 1.
Mai exact, se pare că formația din Hunedoara și-a schimbat forma de organizare, lucru ce i-a permis să obțină ce și-a dorit.
”S-a creat o nouă societate care este formată din trei entități”
”Eu nu văd nicio problemă în asta. Cine e patronul lui FC Voluntari? Eu nu cred că fotbalul românesc și sportul în general poate supraviețui fără bani publici.
Asta e o himeră. O fac și alte țări mai dezvoltate ca noi. A fost un pas normal pentru Corvinul și eu susțin cu tărie că această echipă este să rămână a municipalității
S-a schimbat forma de organizare și am devenit un club de drept public cu o organizare pe societate de acțiuni, ca un club de drept privat. S-a creat o nouă societate care este formată din trei entități”, a spus Bogdan Apostu pentru Fanatik.
Secretul din spatele dreptului de promovare
Reprezentantul celor de la Corvinul a dezvăluit și modul prin care s-a obținut dreptul de promovare
”Primăria Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara și o altă societate privată care se numește Eco Serv și se ocupă de curățenia din oraș. Au devenit și ei acționari cu număr egal de procente”.
Diferența majoră e că acum banii nu se vor mai obține direct prin finanțare de la primărie, ci prin depuneri de proiecte, așa cum spune și în Legea Sportului. Forma de finanțare este diferită. La fel cum se întâmplă la UTA, U Cluj, la Voluntari, la Buzău, care și-au obținut și ei dreptul de promovare sau FC Argeș
Totul a durat în jur 5-6 luni. Cei din conducerea clubului și primăria au demarat această procedură dinaintea finalului anului trecut, undeva în toamnă. Durează între 3 și 6 luni, depinde de cum ies hârtiile, știm cu toții cum e birocrația din România”, a mai spus acesta.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.