video Gică Popescu și Ionuț Lupescu au rememorat momentele de vis din tricoul echipei naționale: ”Am reușit cinci calificări în zece ani”
Cristian Stan , Daniel Bălan (video), Silvian Bădulescu | Publicat: 30.01.2024 21:30 | Actualizat: 30.01.2024 22:59
Foștii jucători ai Generației de Aur, Gică Popescu (56 de ani) și Ionuț Lupescu (55 de ani) au rememorat, cu ocazia evenimentului de prezentare al al documentarului ”Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, cele mai memorabile faze ale României din ultimii ani ai secolului trecut.
Gică Popescu, căpitanul României la Campionatul Mondial din 1994, unul în care ”tricolorii” au ajuns până în faza sferturilor de finală, afirmă că datorită documentarului ”Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, ce va apărea în cinematografe pe 1 martie 2024, și-a amintit de momentele frumoase petrecute în tricoul primei reprezentative.
Gică Popescu: ”Am reușit cinci calificări în zece ani”
”Atât ne mai rămâne, să devenim actori. Cu fotbalul am terminat-o de ceva timp. Ar mai fi ultima apariție pe teren, pe 25 mai.
Așteptăm cât mai multă lume pe stadion să ne luăm rămas bun de la cea mai bună echipă națională din istorie fotbalului românesc. Ne-am amintit, de-a lungul filmărilor, de amintirile senzaționale pe care le-am petrecut în tricoul echipei naționale.
Am reușit cinci calificări în zece ani. A fost cea mai frumoasă perioadă a echipei naționale, 1990-2000. Ne-a făcut plăcere să ne aducem aminte de momentele extraordinare, dar și de cele mai puțin frumoase. Am avut și calificări pe care le-am pierdut. Una peste alta, suntem mândri că am lăsat în spate o istorie frumoasă, plină de performanțe.
Așteptăm să se repete. Este anul ”Generației de Aur”, ultima noastră apariție. Sper să facem față. Vom avea o echipă de vedete de înfruntat. Cred că acest grup de jucători extraordinar merită un stadion plin și un meci de rămas bun cu lacrimi, îmbrățișări.
N-am văzut filmul, dar mi-aduc aminte că, în timpul Mondialului din 94, imaginile pe care le vedeam înainte să plecăm spre meci erau manifestările de la București. Cea mai bună încărcare pe care o putea pune nea Puiu pe masă. A fost foarte inspirat! Vom juca cu FCSB la București. Cel mai potrivit cadou pentru Gică Hagi, de ziua lui (n.r. - 5 februarie) ar fi victoria”, a spus Gică Popescu la evenimentul de lansare al documentarului ”Hai, România! - Povestea Generației de Aur”.
- iAMsport.ro este partener media al documentarului "Hai, România! - Povestea Generației de Aur"
Ionuț Lupescu: ”Ne bucurăm să ne întâlnim, să ne vedem, să jucăm, să câștigăm”
De cealaltă parte, fostul mijlocaș Ionuț Lupescu îi îndeamnă pe oameni să își cumpere bilet la cinema pentru documentarul ”Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, deoarece vor avea parte de detalii pe care mass-media nu a putut să le obțină nici până în prezent.
”Sunt foarte curios ce a ieșit din toate interviurile pe care le-au luat. Este ceva nou făcut în România. Sper că ceea ce noi am vorbit acolo, să aibă impact asupra generațiilor noi și viitoare de fotbaliști. Cred că foarte multă vrea să știe ce a fost în interiorul echipei de atunci. Fiecare dintre noi am încercat să povestim.
Mass-media a încercat să afle diverse, dar n-au reușit. Noi am încercat să povestim momente pe care le-am simțit și ne bucurăm. Aștept cu mare drag să vedem filmul. Cu siguranță, fiecare dintre noi a povestit ceva la care presa n-a avut acces sau despre care n-a scris nici până astăzi.
A fost o perioadă bună. Eram tânăr, eram bucuroși că jucam în străinătate, ne întâlneam la echipa națională. Era și unul din secrete. Ne bucuram să ne întâlnim, să ne vedem, să jucăm, să câștigăm. Ne-au bătut cu absolut fiecare echipă care a fost. Nu știu dacă a fost cineva care să ne domine foarte mult, poate una sau două, în zece ani. Am fost în primele 3 în ranking list FIFA, primele 5 la Campionatul Mondial, nu sunt lucruri puține.
Nu știu, sincer să fiu, n-am avut nicio emoție. Când trebuie să povestești două ore... atmosferă plăcută, oameni plăcuți, întrebări bune. Când spui ”Generația de Aur”, spui totul în fotbalul românesc. Ar fi păcat pentru microbiști sau cinefili să nu vadă acest documentar.
Nu știu dacă trebuie să învețe, dar mie mereu mi-a plăcut să văd. Am văzut interviuri, meciuri, filme cu fotbaliști care au jucat înaintea mea, în anii 1960-1970. De acolo, eu am învățat câte puțin. Sper ca și noi, prin faptul că se uită la meciurile pe care le-am jucat, să învețe ceva. Sperăm să ne depășească performanțele. Sperăm de 30 de ani. Trebuie să vină o altă generație care să ducă fotbalul românesc mai departe, să crească cota României, dar și a lor” a declarat Ionuț Lupescu.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.