EXCLUSIV | Planurile lui Ionuț Popa pentru secția de fotbal de la CS Dinamo, în cazul promovării în Liga 2: ”Nu vom investi niciun ban!”
Silvian Bădulescu | Publicat: 27.10.2023 08:00 | Actualizat: 27.10.2023 09:29
CS Dinamo a dat o adevărată lovitură zilele trecute, odată cu prezentarea lui Ionuț Lupescu (54 de ani) la secția de fotbal a clubului.
Formația Ministerului de Interne, înscrisă în Liga 3, este liderul seriei în care participă și se află în pole-position pentru a promova în eșalonul secund la capătul stagiunii curente.
În acest context, iAM Sport a luat legătura cu Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, care a vorbit, în exclusivitate, despre planurile de la fotbal și modul în care va fi finanțată secția de fotbal în cazul promovării în Liga 2.
Liga 2, rampă de lansare pentru copiii CS-ului: ”Nu vom investi dacă promovăm! Vom folosi eșalonul secund doar pentru a promova jucătorii din academie!”
CS Dinamo este liderul seriei 4 a Ligii 3. Alb-roșiii de la Interne au acumulat 22 de puncte în 9 runde și se clasează pe prima treaptă a podiumului, cu trei puncte peste CS Blejoi.
Bucureștenii rămân favoriți la promovare la capătul stagiunii. Sistemul competițional, este, însă diferit. Astfel, locul 1 din seria 4 va juca cu locul 2 din seria 3, pe când locul secund din seria 4 va juca, evident, cu liderul din seria 3 de la finalul play-off-ului.
Meciurile se vor juca în vară, tur-retur, semifinale și finală. Din acest final four, echipa care câștigă finala va promova automat în Liga 2.
În seria 3 a Ligii 3, primele două clasate, după nouă runde, sunt CS Afumați și Dunărea Călărași, formație care a evoluat în Superligă în urmă cu câteva sezoane.
Zilele trecute, CS Dinamo a anunțat aducerea lui Ionuț Lupescu în cadrul academiei de fotbal. iAM Sport a luat legătura cu președintele Ionuț Popa pentru a discuta despre planurile secției de fotbal, în cazul unei promovări.
”Fotbalul este ținut din veniturile obținute la academie. Banii de acolo merg pentru a susține echipa de seniori. Practic, copiii plătesc cotizație. Organizăm activități de inițiere. Prin aceste activități, banii merg la echipa mare. Formația de seniori este necesară pentru a oferi continuitate, dar și pentru a oferi un cadru juniorilor de a juca. Vă dau un exemplu: avem un copil de 16 ani, e cel mai bun la juniori, îl debutăm la Liga 3. A doua soluție este să-l dăm împrumut, la o ligă superioară.
Dacă promovăm în Liga 2, nu vom investi niciun ban! Vom folosi Liga 2 doar pentru a promova copiii din academie. Banii pe care-i primim din cotizații, la academie, și din care este susținută echipa de seniori, intră în bugetul consolidat al clubului”.
Sezonul trecut, echipa din ”Ștefan cel Mare” a încheiat sezonul regular pe locul 5, ratând prezența în play-off.
Cum este împărțit bugetul la CS Dinamo?
Clubul Sportiv Dinamo este cel mai titrat din istoria sportului românesc. În prezent, în complexul din ”Ștefan cel Mare” există 40 de secții, de la sporturi colective precum handbal, fotbal sau polo, până la cele individuale.
Conform site-ului oficial, pentru 2023, alb-roșiii au avut un buget alocat de 89.534.000 milioane de lei. Conversia în euro înseamnă aproximativ 18 milioane.
Ionuț Popa a explicat ce sumă a intrat, cu adevărat, în conturile clubului, dar și cum a fost cheltuită.
”Pe bunuri și servicii, da, am avut 18 milioane de euro, dar aici avem și cheltuielile personalului de la Poliție, dar și utilități. Pentru sport, exclusiv, am avut 6 milioane de euro, 40 de secții. Și din această sumă, cu o treime am asigurat cazări, transport, mese, recuperare, materiale sportive. De asemenea, salariile sportivilor sunt incluse tot aici. Repet, 40 de secții cu 6 milioane de euro”, a precizat președintele clubului.
În prezent, se discută intens despre legea pe care o pregătește statul pentru a impune un plafon salarial la handbal, de exemplu, un sport susținut din greu din banii publici.
”Statul va impune un plafon salarial, vedem cât va fi. Noi, pe lângă cele 6 milioane de euro pe care le-am primite pentru cele 40 de secții sportive, avem și venituri proprii. Îi facem singuri, îi producem. La handbal, pentru că oamenii nu înțeleg sistemul, statul român stabilește un plafon pe criterii de performanță. Diferența o plătim din venituri proprii și sponsorizări. Un club care are rezultate, își poate permite. Marketing, merchandising, sponsori. Nu are rezultate, nu își permite, nu plătește, e simplu”, a completat acesta.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.