Patronul din fotbalul românesc susține că a descoperit un prejudiciu-record, de un miliard de euro. FRF, vizată de acuzații

Vlad Stoica | Publicat: 22.07.2025 18:00 | Actualizat: 22.07.2025 19:42
Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, a lansat o ipoteză șocantă. Acesta susține că ar exista un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care are drept scop investigarea unei activități infracționale desfășurate începând cu anul 2005 în cadrul Federației Române de Fotbal.
Adrian Mititelu a ieșit cu o serie de acuzații-șoc în legătură cu FRF. Ediție de Oltenia, publicație deținută de patronul FCU Craiova, susține că există o investigație a procurorilor ce vizează anumite fapte ilicite care ar fi prejudiciat bugetul de stat.
Adrian Mititelu aruncă o nouă bombă în fotbalul românesc
După ce echipa sa nu a fost acceptată în ediția viitoare a Ligii 2, Mititelu a hotărât să facă o dezvăluire care ar putea să aibă un impact puternic, dacă lucrurile vor fi transpuse în realitate.
Adrian Mititelu susține că pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție există un dosar care investighează posibile fapte de corupție comise de oameni cu funcții importante comise în statul român.
Astfel, omul de afaceri susține că banii asigurați de UAT-uri (Unități Administrativ Teritoriale) pentru cluburile de fotbal au fost obținuți contrar legii, calitatea de membru afiliat fiind una necesară pentru a se asigura eligibilitatea finanțării.
La mijloc, susține publicația din Oltenia, ar fi fost încercarea cluburilor și a șefilor Federației de a induce în eroare reprezentanții instituțiilor locale care asigură bugetul echipelor de fotbal.
Adrian Mititelu nu se ferește de verdicte și îi arată cu degetul astfel pe Emil Boc, Mihai Chirică, Dan Bobouțanu, Cristian Gentea, Astrid Fodor, Daniel Tudorache sau Florentin Pandele.
Prejudiciu imens pentru statul român
Publicația deținută de Adrian Mititelu susține că din sponsorizările oferite de edili în mod fraudulos prejudiciul ar fi de 1 miliard de euro la scara întregii țări!
Acesta ar fi fost creat în baza emiterii unor certificate de afiliere în fals, în ultimii 20 de ani. În aceste condiții, investiția nu ar fi fost blocată la multe dintre echipele ce depindeau de banii proveniți de la oficialitățile locale.
Iar 90% dintre banii alocați către cluburile de fotbal doar în ultimii doi ani ar fi fost direcționați în conturile acestora fără respectarea legislației în vigoare.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite



















