Nicușor Stanciu, deranjat de suporterii români înainte de debutul la EURO 2024: ”Nu mi s-a părut normal!” Edi Iordănescu recunoaște: ”Există emoție!”
Silvian Bădulescu , Paul Chirilă (foto/video) | Publicat: 16.06.2024 19:35 | Actualizat: 16.06.2024 23:24
Selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) și Nicușor Stanciu (31 de ani) au prefațat debutul la EURO 2024, cu o zi înaintea meciului cu Ucraina.
”Tricolorii” vor juca luni, 17 iunie, pe ”Allianz Arena”, arenă de 70.000 de locuri pe care Bayern Munchen își dispută meciurile din campionat și Champions League.
Nicușor Stanciu: ”Nu știu dacă au o verigă slabă!”
Nicușor Stanciu a prefațat duelul cu Ucraina de luni, 17 iunie. Meciul reprezintă debutul la EURO 2024, primul turneu final pe care echipa națională a României îl joacă după o pauză de 8 ani.
”Pentru mine înseamnă totul de fiecare dată când îmbrac tricoul echipei naționale. Este ceva unic să reprezint țara la două turnee finale. Am vorbit și eu, și Denis, care a fost în 2016, cu băieții.
Am încercat să le transmitem ce înseamnă un turneu final, nu se compară cu nimic. Toată lumea este pregătită și că mâine toți băieții știu la ce să se aștepte din acest punct de vedere.
Nu știu dacă au vreo verigă slabă. Sunt o echipă bună, au demonstrat asta în ultimele două meciuri, cele oficiale, de baraj. Mereu au revenit după ce au fost conduși. Individual, ofensivii pot face diferența oricând.
(n.r. - De ce reacționezi la criticile tuturor?) Dacă te referi la reacția după meciul cu Bulgaria, cred că este singura reacție negativă la adresa presei, mi-o mențin. Nu cred că am fost dur.
Din punctul meu de vedere, nu mi s-a părut normal ca, la o echipă calificată, oamenii din țara ta să părăsească așa terenul sau să te huiduie după un meci nul. Nu mă refeream la toți fanii, evident.
Nu cred că sunt principalul pericol pentru ei. Forța noastră este grupul și ăsta este adevărul. Tot ce ne dorim este ca la finalul meciului să facem suporterii fericiți. Nu știu dacă am devenit un fotbalist mai bun sau nu de la ultimul EURO. Contează să fiu un om bun și un exemplu bun pentru ceilalți.”
Edi Iordănescu: ”Există emoție!”
După ce a vorbit fotbalistul de la Damac, a urmat selecționerul Edi Iordănescu.
”Se apropie momentul debutului la un turneu final. Bucurie și emoție. Am așteptat momentul de 8 ani. Există o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorință imensă de a reprezenta țara, românii și România.
Ne dorim ca mâine și pe tot parcursul acestui turneu final să facem ca românii noștri, indiferent unde s-ar afla, să se regăsească în echipa națională. Dacă putem da un exemplu că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate, orice este posibil.
Oricare dintre cei trei portari este pregătit, ca și echipa, lotul, grupul. Am convingerea că suntem pregătiți să pregătim cea mai bună versiune a noastră. Ne dorim să ieșim din grupe.
Am simțit foarte multă căldură din partea suporterilor. Au fost foarte multe solicitări de bilete. De acolo vine presiunea cea mai mare, din dorința de a bucura românii. Când faci lucrurile pas cu pas, se poate face și performanță.
Întâlnim cele mai bune echipe, jucători, o organizare fantastică, dar echipa va da totul. Se va pune în luptă și o va accepta. Ne vom bate pentru fiecare metru de teren.
Este vorba de procesul muncii noastre, de doi ani și jumătate, absența de opt ani. Încercăm să ne facem simțită prezența. Este vorba de istoricul echipei naționale a României, unul bogat. Încercăm să fim un exemplu pentru tineri, pentru cei care iubesc sportul și fotbalul.
Vreau să vorbesc despre fotbal, asta este firesc. Sunt un om al păcii, suntem la un eveniment sportiv major, important este să rămânem aici. Raportat la echipa Ucrainei, sportiv, există avantaje.
Ucraina este la al patrulea turneu consecutiv, a fost sfertfinalistă la ultimul Campionat European. Sunt jucători care joacă constant la nivel de echipe de cluburi, obișnuiți cu miza, presiune, în campionate puternice.
Toate aceste aspecte oferă avantaj emoțional Ucrainei, echilibru, dar noi am încercat să ne pregătim pentru asta. Avem atuurile noastre, valorile noastre, care pot compensa. Respectăm nivelul valoric al jucătorilor lor, antrenorul, dar când începe jocul, toate merg în plan secund.
Există emoție, dar una bună, pozitivă. Ne-am dorit să fim aici. Emoțiile fac parte dn tot ce se întâmplă, sunt normale.
Vorbesc cu tatăl meu, e normal. Sfatul a fost cel pe care mi l-a dat pe tot parcursul campaniei: să ne urmăm drumul. Sunt fericit. Acum sunt în fața dumneavoastră la un turneu final. Tatăl meu are o experiență uluitoare, cu patru turnee finale, tot timpul este loc de sfaturi, dar este normal ca decizia să-mi aparțină.”
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.