Elena Udrea sare în apărarea lui Călin Georgescu: ”Atunci cum s-a putut?”
Vlad Stoica | Publicat: 12.01.2025 15:28 | Actualizat: 12.01.2025 17:48
Aflată în spatele gratiilor, după condamnarea primită în dosarul Gala Bute, Elena Udrea (51 de ani) îi ia apărarea lui Călin Georgescu, cel care a contestat în instanță anularea turului 1 al alegerilor prezidențiale din România.
Pe 24 noiembrie 2024, Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din România, cu 22,9% din voturile exprimate.
A fost atunci un adevărat cutremur pe scena politică din România, mai ales că Georgescu nu fusese luat în considerare de niciun sondaj și nu era cotat cu șanse.
Însă, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a stabilit că acesta a beneficiat de ajutorul unui stat străin, fără ca acesta să fie numit.
Călin Georgescu a declarat zero cheltuieli în campania electorală, deși el a fost promovat masiv pe rețelele de socializare, mai ales pe TikTok.
Elena Udrea sare în apărarea lui Călin Georgescu
În baza raportului CSAT, Curtea Constituțională a României a decis anularea turul 1 al alegerilor prezidențiale și reluarea întregului proces electoral.
Călin Georgescu a atacat decizia CCR la Curtea de Apel București, însă n-a avut prea mult succes. Magistrații de aici au stabilit că deciziile CCR sunt definitive și obligatorii.
Decizia Curții de Apel a determinat-o pe Elena Udrea să reacționeze în favoarea lui Călin Georgescu. Ea acuză că, în dosarul în care ea a fost condamnată, judecătorii au trecut totuși peste deciziile Curții Constituționale:
”Aud cum foști judecători ai CCR susțin că domnul Călin Georgescu nu are nicio șansă, nici la Înalta Curte, nici la CEDO sau CJUE, să obțină reluarea turului 2 la alegerile prezidențiale, pentru că decizia CCR nu poate fi încălcată, pentru că este obligatorie și pentru că atât instanțele din țară, cât și cele europene, trebuie și vor respecta ceea ce a decis CCR!
Serios?!!!
S-a uitat deja că în dosarul meu fabricat “Gala Bute”, din 7 aprilie 2022, 4 judecatori din 5 de la Înalta Curte au hotărât să NU aplice decizia CCR, care spunea ca am fost judecată cu încălcarea legii de judecători aleși special de Statul Paralel ca să mă condamneș și cei 4 judecători au refuzat să deschidă dosarul Gala Bute, iar eu am ajuns la pușcărie, iar Rudel Obreja, condamnat și el abuziv, a și murit în pușcărie!!! Atunci cum s-a putut?
Dacă Înalta Curte a călcat în picioare dreptul meu la un proces corect, acum, când e vorba de a apăra dreptul la 9 milioane de români de a vota liber, cu atât mai mult ICCJ trebuie să își respecte propria măsură și să lase neaplicată decizia CCR de anulare a turului 1 la prezidențiale sau ordinele către “Justiție” sunt acum pe invers?”, se arată în postarea Elenei Udrea.
Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în Gala Bute
În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, după ce a fost găsită de luare de mită și abuz în serviciu.
În momentul pronunțării deciziei, Elena Udrea se afla în Costa Rica, unde a cerut azil politic. Revenită în țară în iulie 2019, ea a încercat să scape de acea pedeapsă prin diverse tergiversări.
Avocații Elenei Udrea au depus atunci o contestație în anulare pentru pedeapsa de 6 ani de închisoare. Argumentul lor a fost o decizie a CCR, care a stabilit că, la Înalta Curte, completurile de 3 și 5 judecători au fost constituite nelegal, deci și cel care a condamnat-o pe Elena Udrea la închisoare.
Pe 7 aprilie 2022, completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație a decis totuși să-i respingă contestația în anulare, astfel că Elena Udrea a revenit în spatele gratiilor.
Elena Udrea a depus nu mai puțin de 8 cereri de revizuire a pedepsei de 6 ani de închisoare, însă niciodată n-a avut succes. Ultima astfel de cerere a fost respinsă pe 12 decembrie 2024, de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Călin Georgescu a depus plângere și la CEDO
Decizia Curții de Apel București a fost atacată de Călin Georgescu la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă acesta a anunțat că a depus o acțiune și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
Tudorel Toader, fost judecător CCR și fost ministru al Justiție, susține însă că plângerea depusă de Călin Georgescu la CEDO va fi respinsă ca inadmisibilă, deoarece el n-a epuizat în țară toată căile de atac pentru decizia dată de Curtea de Apel București.
În plus, instanțele internaționale nu pot interveni peste deciziile CCR:
”Nu există nicio instanță europeană sau internațională care să infirme sau să anuleze decizii ale Curții Constituționale. Acțiunea la CEDO va fi respinsă ca inadmisibilă.
Este un lucru de acces juridic. Au depus acțiune la CEDO înaintea soluționării recursului la ÎCCJ. Nu au fost epuizate toate gradele de atac (n.r. în România)”, a spus Tudorel Toader. De aceea, fostul judecător susține că cererea „va fi respinsă ca inadmisibilă””, a spus Tudorel Toader la Antena 3, citat de Adevărul.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.