Motivul pentru care Ilie Dumitrescu nu a mai vrut să antreneze: ”Climatul din România n-a fost favorabil”
Vlad Ionescu | Publicat: 22.03.2024 20:00 | Actualizat: 22.03.2024 20:12
Ilie Dumitrescu (55 de ani) a discutat despre motivele pentru care nu a mai vrut să antreneze în România.
Într-o aparație recentă, Ilie Dumitrescu a discutat despre motivele pentru care nu a mai vrut să antreneze în România. Conform lui ”Mister”, condițiile din fotbalul românesc au stat la baza deciziei, care nu îl satisfăceau neapărat pe fostul internațional.
Motivul pentru care Ilie Dumitrescu nu a vrut să mai antreneze
Pe parcursul carierei sale, Ilie Dumitrescu a antrenat echipe importante, inclusiv Oţelul Galaţi, FC Braşov, și Steaua București, printre altele. Cu toate acestea, acum, Dumitrescu se simte mai confortabil în rolul de analist, unde își poate împărtăși cunoștințele despre fotbal.
Dumitrescu a fost întrebat de ce nu mai antrenează, iar răspunsul a fost unul cât se poate de simplu:
”Climatul din România n-a fost favorabil si am ales zona asta”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport
Ilie Dumitrescu cere pentru Hanul cu Tei suma de 1,6 milioane de euro
Fostul internațional român a cumpărat Hanul cu Tei în anul 2004, iar acum o vinde contra sumei de 1,65 milioane de euro.
Pe site-ul oficial al afacerii locația este descrisă de fostul fotbalist drept una ”de top pentru evenimente corporate și private în București”.
„Voiam să cumpăr ceva lipit de „Caru' cu Bere” (n.r. restaurant tradițional în Centrul Vechi din București). M-am dus să dau avansul, cu avocat, cu notar, să semnez cu proprietarul clădirii. Avea cofetărie la parter și vreo două-trei etaje...
Mi-a plăcut mie, voiam să închiriez apartamentele. Erau frumoase, nobile, vizavi de CEC, cea mai frumoasă clădire din București. Zic „Închiriez două apartamente și închiriez și spațiul de la parter. Sau poate la bătrânețe o să stau eu aici, în Centrul Vechi, să-mi beau cafeaua la Caru' cu Bere și să privesc de pe balcon CEC-ul.
Aveam fantezii, da? Nu s-a legat asta, ies din clădirea aia... Și trece cineva cu o vafă (n.r. - înghețată într-un cornet special). Nu mâncasem vafă de când eram copil și întreb: "Dom'le, de unde ați cumpărat vafa?". „De după colț”. Iau avocatul, iau notarul, merg să mâncăm o vafă și vine apoi cineva spre noi, o doamnă, și îmi spune: „Căutați o proprietate în Centrul Vechi? Că v-am văzut pe-aici”. Zic: „Da”. „Nu vreți să vedeți una?”.
Pleacă avocatul, rămâne notarul, că eram prieteni, și văd „Hanul cu Tei”. Mă uit și zic: „Hanul cu Tei e de vânzare?”. „Da, dom'le, proprietarul e sus”. Având avansul la mine pentru clădirea cealaltă, zic: „Ai actele regulă, totul e OK?”. Ăla-mi spune: „Bă, vrei să cumperi?”. Zic: „Da”. Deci totul s-a legat, nicio legătură cu arta, eu trebuia să cumpăr altă clădire…
Tot hanul era o consignație, acolo era tot ce se confisca înainte de Revoluție! Toți deponenții care veneau cu obiecte de artă, tablouri, mobilă, covoare, bijuterii, diamante, briliante, lustre.
Acolo veneau dacă cineva voia să vândă ceva. Era o consignație care avea un nume deja clădit în zona asta. Îmi zice: „Dom'le, dă-mi un euro avans”. Îi zic: „Nu-ți dau un euro avans, îți dau 25.000 de euro avans dacă vrei”. Am făcut actele în două săptămâni și ăsta-mi spune: „Bă, vrei să cumperi privat sau nu mai plătești TVA-ul și preiei tu societatea, cu toată activitatea?”. Și eu preiau activitatea, cu societatea, cu clădire. La pachet! Așa am intrat eu în artă. N-am spus că mi-am dorit! Mi-a luat un an, doi, să înțeleg, să cunosc oameni” a declarat fostul intenațional în cadrul unui podcast.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.