Ștucan publică “mesajul banal” al unui fan despre “familia Steaua” + cârlig pentru public: ”Conducere sugrumată de ordine politice”
Costin Ștucan | Publicat: 06.02.2025 13:02 | Actualizat: 06.02.2025 15:17
Rândurile de mai jos nu au un obiectiv clar de trafic. În contextul tensiunii imense generate de meciul CSU Craiova - U Cluj (1-0), de miercuri seară, abia dacă vor fi citite - asta în cazul în care titlul va fi pus cu scopul de a agăța publicul - și apoi vor trece pe sub pod, ca o apă curgătoare.
C.A. este un fan necunoscut al Stelei - echipa Armatei din liga a doua. El nu postează pe facebook așa cum o face Sergi Lopez - misteriosul și anonimul fan FCSB - nu are aciditatea și incisivitatea cunoscutului Lopez și, aparent, nici nu-și dorește asta.
În ultimul an, a mai trimis redacției iamsport.ro două scrisori civilizate pe care redacția a ales să le publice.
Rândurile lui, interpretate în registrul controversei dintre Steaua și FCSB, pot genera discuții, iar autorul nu poate să fie ipocrit și să pretindă că nu e interesat ca articolul acesta să nu fie citit.
Dar blândețea din scrisoarea lui C.A. este de apreciat. Într-o lume a fotbalului injectată cu ură și cu agresivitate, fanul stelist scrie despre atmosfera serenă dintr-un club hulit de mulți.
Pentru steliștii nostalgici, aerul descris de C.A. seamănă probabil izbitor cu cel din baza Ghencea, din anii de glorie ai clubului, cu mult înainte de apariția în scenă a lui George Becali.
Jurnalistul - un fost dinamovist nostalgic - a găsit în descrierea fanului atmosfera simțită în anii ’90, când vizita frecvent baza de la capătul tramvaiului 41. Atunci, familia Steaua exista și nu se rezuma doar la fotbal.
Rândurile de mai jos sunt despre o normalitate banală. O normalitate care e ignorată atunci când discuțiile se politizează, se radicalizează și vizează strict cheltuirea banului public, într-un nesfârșit carusel al luptei FCSB - Steaua.
Scrisoarea lui C.A.
”Surpriza Steaua
Așa cum am obișnuit în scrisorile către Costin Ștucan, nu mă feresc să spun că sunt stelist, și nu doar eu, ci și băiatul meu de 11 ani, care, în acest sezon, atât acasă, cât și în deplasare, nu a ratat decât 3 meciuri de fotbal.
Am mers și la hochei, rugby, iar în curând vom merge și la alte sporturi. Pasiunea pentru Steaua l-a făcut să-și creeze o colecție a Stelei, în care a strâns deja, într-o cutie, tricouri, eșarfe și stickere, pe care le-a primit cadou.
A primit de la portarul Frânculescu mănușile după un meci, a prins mingea în timpul unei partide și a păstrat-o, a fost norocos și a prins pucul la un meci de hochei, a primit tricoul de handbal al lui Andrei Cian și are promisiunea din partea lui Horia (n.r. Horia Iancu, portar la FC Steaua) că va primi un tricou de fotbal, dacă ia note bune.
O întâmplare m-a marcat pozitiv zilele trecute. Știu, sunt stelist, dar mereu am avut o impresie proastă despre felul în care este condus clubul – că este dezorganizat și că rezultatele echipelor de seniori nu sunt mereu cele așteptate.
Poate că așa și este; sunt multe critici care pot fi aduse conducerii, sugrumată de ordinele politice venite dinspre alde PSD (Bachide și premierul Ciolacu).
Revenind, băiatul meu și-a dorit mult să înceapă un sport, așa că l-am dus, bineînțeles, la Steaua. Nu mi-am închipuit că avem un club atât de bine organizat. În incinta stadionului, pe coridor, în cerc, în stânga și în dreapta, sunt săli și camere destinate diferitelor sporturi.
Totul este foarte curat și bine întreținut, iar părinții au locuri unde își pot aștepta copiii. În timpul în care el se antrena, m-am plimbat puțin prin curte și am avut surpriza să văd cât de frumos este totul, cu terenurile pline de sportivi care se antrenează.
Mi-a trezit chiar un pic de invidie, gândindu-mă că mi-ar fi plăcut să fiu din nou copil și să încep un sport aici. Chiar recomand un tur al bazei sportive pentru a vedea cum arată „cazarma”. Mi-a plăcut și cum echipa mare de fotbal trecea printre sportivii de la alte secții, toți purtând însemnele clubului. Mă gândeam cum de mai există oameni care au încă dubii despre unde este Steaua.
Deși, pentru majoritatea oamenilor, Steaua reprezintă doar echipa de fotbal, Clubul Sportiv al Armatei include 34 de secții sportive, cu nume legendare, campioni olimpici, mondiali și europeni care activează în cadrul clubului: Ana Maria Brânză, Camelia Potec, Alina Dumitru, Marian Drăgulescu, Simona Gherman etc., dar și eroii de la Sevilla, care antrenează grupele de juniori ale echipei de fotbal.
Există o comunitate mare de steliști care se învârte în jurul clubului și cu siguranță, cu mai multă implicare din partea conducerii, Steaua s-ar putea transforma într-un club cu adevărat occidental, în care suporterii și susținătorii clubului se implică și sprijină clubul.
Și, pe lângă toate aceste lucruri frumoase, mai există suporterii pătimași, care sprijină Steaua, nu doar la fotbal, ci la toate sporturile unde există posibilitatea.
#AicieSteaua”
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.