5 concluzii după U Cluj - Dinamo 1-0. Sabău face "minuni" + Promisiunea uitată a lui Andrei Nicolescu
Mihai Alecu | Publicat: 02.09.2024 23:32 | Actualizat: 03.09.2024 10:20
Partida de pe Cluj Arena, dintre U Cluj și Dinamo, a avut o desfășurare nu tocmai spectaculoasă, dar care a respectat tradiția ultimelor întâlniri, cu bucureștenii învinși, 0-1.
Ardelenii îți păstrează prima poziție în clasament și uită eșecul din Cupa României, în timp ce Dinamo arată că încă nu poate fi o nucă atât de tare pe cât ar spera suporterii.
După meciul dintre cele două combatante, iAMsport.ro are 5 concluzii pe care ți le prezintă.
1. Pauza vine la timp pentru Dinamo
Bucureștenii, spre deosebire de formația lui Sabău, s-au calificat în grupele Cupei României.
Asta s-a văzut și în starea de spirit cu care cele două grupări au început meciul. "Câinii" au avut primele 35 de minute excelente, în care au dominat și au avut câteva ocazii bune de a marca. Fizic, i-au copleșit pe adversari, însă nu au materializat asta și cu un gol.
"Studenții" au revenit și au echilibrat jocul înainte de pauză, ba chiar au continuat în partea secundă să fie la cârma jocului, fapt care le-a permis să nu mai aibă emoții în privința șanselor de a primi gol.
Pauză pricinuită de meciurile echipei naționale vine la timp pentru Dinamo, care pare vlăguită fizic și psihic de tot startul de sezonul.
2. Dan Nistor, total neinspirat
Universitatea Cluj a beneficiat în acest start de sezon, în principal, de experiența jucătorilor care au sute de meciuri în Liga 1, precum Alexandru Chipciu, Ovidiu Popescu sau Dan Nistor.
Acesta din urmă a fost decisiv în mai multe rânduri, drept dovadă cele 4 goluri și două pase decisive în 7 partide. Totuși, meciul cu Dinamo nu a fost unul în care "decarul" studenților să iasă în evidență. Multe pase precipitate, greșite, care până acum, în actuala stagiune, i-au ieșit.
3. Universitatea Cluj, dependentă de jocul colectiv
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat încă din startul sezonului că va evolua cu un sistem flexibil, 4-3-1-2, cu Nistor în rol de număr 10.
Zis și făcut, iar antrenorul ardelenilor s-a bazat, de multe ori, pe un joc colectiv și nu neapărat pe o sclipire individuală, chiar dacă ea a venit de la Nistor în câteva rânduri.
Blănuță, Thiam, Chipciu, Ovidiu Popescu și acum Bic au fost decisivi în partidele pe care Universitatea Cluj le-a câștigat în acest sezon, fapt ce întărește cele scrise mai sus.
4. Se vede mâna lui Sabău. Universitatea Cluj, alături de Oțelul, fără eșec în actualul sezon
Mâna lui Ioan Ovidiu Sabău se vede clar la Universitatea Cluj. "Moțul" a fost departe de fotbal mulți ani, însă cei de la U Cluj au reușit să-l convingă să revină pe banca tehnică.
Ideile sale, de multe ori occidentale, într-un fotbal slab, învechit, au făcut din trupa "Șepcilor Roșii" una care să fie de neînvins în acest sezon, după meciuri cu CFR și FCSB în deplasare, plus Dinamo, pe teren propriu.
Urmează o altă deplasare grea, în Giulești, contra celor de la Rapid.
5. Dinamo nu are bancă
Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a promis suporterilor că echipa va mai aduce "minim 2 jucători" care se vor putea lupta pentru primul 11.
Asta o făcea acum aproximativ o lună, iar de atunci, ajutat de rezultate, a uitat de promisiune. Ei, bine, problema lotului de la Dinamo a fost semnalată de mulți specialiști și se vede acum.
Sunt mulți tineri aduși, care încă nu pot să aducă un plus unei echipe care are obiectiv play-off-ul, și dacă mai ai probleme cu accidentările, vezi cazurile lui Politic și Abdallah, intervin dificultățile.
Tânărul Caragea, de 18 ani, a avut mai multe apariții, însă lasă de dorit, Mărginean și Soro, băgați la Cluj, nu sunt încă la un nivel fizic bun, iar schimbarea făcută în final, cu introducerea lui Patriche, în locul lui Costin, a arătat tot ce mai era de arătat în privința subțirimii lotului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.