Ce sumă va încasa Dinamo din vânzarea de bilete la derby-ul cu FCSB
Gabriel Scarlat | Publicat: 19.10.2024 15:40 | Actualizat: 19.10.2024 17:58
La derby-ul dintre Dinamo și FCSB, care se va desfășura duminică, 20 octombrie, de la ora 21:00, sunt așteptați peste 40.000 de suporteri. Clubul ”alb-roșu” va încasa o sumă importantă de bani de pe urma vânzării de bilete.
Meciul dintre Dinamo și FCSB este cel mai așteptat din etapa a 13-a din SuperLiga. Cele două formații se întâlnesc într-un nou ”Derby de România” duminică, 20 octombrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională.
Partida dintre formațiile pregătite de Zeljko Kopic și Elias Charalambous a arătat un interes uriaș în rândul fanilor, datorită prestațiilor bune ale celor două echipe.
Câți suporteri sunt așteptați la derby
Romeo Bănică, directorul de marketing al lui Dinamo, a dezvăluit că pe stadion sunt așteptați peste 40.000 de suporteri și speră să doboare vechiul record de 43.789, înregistrat în 2013.
”Am fost optimist de la început și chiar am crezut în acest target de 40.000 de bilete vândute pentru derby-ul cu FCSB. Astăzi, cu trei zile înainte de marele meci, pot confirma că am depășit deja 38.000 de bilete vândute.
Tradiția ne arată că aproximativ 10% dintre spectatori își cumpără biletele direct de la casă, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la cel puțin 3.800 de spectatori suplimentari.
Cred că acest target nu doar că va fi atins, dar va fi chiar depășit. Mai mult, sper să depășim recordul stabilit în mai 2013, când am avut 43.789 de spectatori”, a spus Romeo Bănică, potrivit Radio Dinamo.
350.000 de euro din vânzarea de bilete
De asemenea, specialistul din cadrul clubului ”alb-roșu” a spus care este suma obținută de pe urma vânzării biletelor, însă aceasta poate să scadă din cauza amenzilor și costurilor neprevăzute.
”Undeva pe acolo (n.r. 350.000 de euro), dar există mai multe variabile de luat în considerare, pentru că pot apărea amenzi în urma unui asemenea meci. Apoi, există riscul de a avea scaune rupte sau alte lucruri distruse, pe care trebuie să le plătești. E greu să spui, înaintea meciului, care va fi profitul. Știi cât costă organizarea unui meci. Totodată, costurile diferă în funcție de securitate, pază, curățenie, și de câte sectoare deschizi.
Costurile cresc progresiv în funcție de numărul de bilete vândute: mai mulți stewarzi, mai multe garduri de închiriat, mai multe alte servicii de asigurat. Atunci, într-adevăr, costurile cresc progresiv, nu doar încasările. Dar asta nu înseamnă că este neapărat un lucru bun”, a adăugat Bănică.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.