exclusiv De ce a sărit Rednic la gâtul lui Zăvăleanu: mesajul “jignitor” trimis pe email și Whatsapp prin care antrenorul a fost dat afară de Dinamo. “M-au notificat ca pe ultimul angajat”

Foto 1/17 Galerie foto(17) Galerie foto (17 fotografii): De ce a sărit Rednic la gâtul lui Zăvăleanu: mesajul “jignitor” trimis pe email și Whatsapp prin care antrenorul a fost dat afară de Dinamo. “M-au notificat ca pe ultimul angajat”

Costin Ștucan   |   Publicat: 13.05.2024 14:31   |  Actualizat: 14.05.2024 19:25

În ultimele zile, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, și Mircea Rednic au avut un schimb inflamat de replici. Motivul din spatele conflictului este “modul jignitor” prin care antrenorul consideră că a fost dat afară din Ștefan cel Mare. iAMsport.ro a intrat în posesia mesajelor și documentelor primite de Rednic pe 21 decembrie 2021.

Pentru unii, Mircea Rednic (62 de ani) e “Strâmbu’” care fitilizează atmosfera din jurul său. Pentru alții e “Puriu’”, fostul libero de la Dinamo care a semnat cu Rapid la 35 de ani și a devenit campion ca jucător la 37. Dincolo de porecle, Rednic e antrenorul care le-a adus ultimele titluri lui Rapid (2003) și lui Dinamo (2007).

În prezent, Rednic se ocupă cu salvarea UTA, o entitate incapabilă la un moment dat să mai găsească soluții pentru a rămâne în prima ligă. Clubul istoric din Arad și-a asigurat surprinzător titlul neoficial de campioană a play-out-ului și, ulterior, și-a găsit timp să îi întindă o mână de ajutor - tot neoficial - lui Dinamo.

Fără relaxarea din jocul arădenilor, Dinamo nu s-ar fi salvat, probabil, de la retrogradarea directă în ultima etapă. Aplauzele fanilor dinamoviști pentru fostul antrenor sunt o confirmare a faptului că lumea prezentă la stadion a înțeles contribuția indirectă a echipei lui Rednic la posibila salvare.

Rednic, în timpul meciului Dinamo - UTA 2-0

La final, suit pe valul public de simpatie, Rednic n-a ratat ocazia de a-i mai plăti o poliță lui Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo.

“Știți ce m-a deranjat? Nu au avut nici curajul să mă cheme să discute cu mine, au trimis o notificare pe Whatsapp, așa nu se procedează, trimiți notificare ca la ultimul angajat... Eu am făcut ceva pentru Dinamo, s-a văzut și astăzi. Nu poți să te comporți așa”, a spus Rednic la conferința de presă.

Antrenorul actual (n.r. - Kopic) a luat vreo 280.000 de euro și a antrenat vreo lună și jumătate în Bulgaria și i-a lăsat pe ultimul loc. Marele administrator judiciar... pe vremea mea era limită, maxim 6.000 de euro, că era în insolvență. Acum văd că se ajunge și la 18.000, dar nu vreau să vorbesc Mircea Rednic, după Dinamo - UTA 2-0

Mircea Rednic a fost demis de la Dinamo pe 21 decembrie 2021, după nici trei luni de la instalare. În mandatul său, echipa a câștigat un meci din 12, pierzând opt.

iAMsport.ro a intrat în posesia documentelor prin care antrenorul a fost anunțat că a rămas fără loc de muncă. Modul în care clubul a ales să-i comunice decizia l-a făcut pe Rednic să se considere profund jignit.

Rednic, rugat “respectuos” să ia act că a fost demis

Marți, 12 decembrie 2021. La ora 16:40, pe adresa de mail a fiicei sale - folosită de antrenor ca adresă oficială de comunicare cu clubul - Mircea Rednic primea un mesaj scurt:

“Bună seara,

Vă rugăm să primiți atașat Notificare de denunțare prin intermediul căreia vă solicităm respectuos să luați act de denunțarea cu efect imediat a Contractului de Activitate Sportivă nr. 585/01.10.2021, înregistrat la Federația Română de Fotbal sub nr. 5440/01.10.2021

Cu stimă”

În paralel, același mesaj a fost trimis și pe numărul de mobil al antrenorului. Rednic era informat că nu mai este antrenorul lui Dinamo, iar vestea era expediată de Andreea Stoian, “asistent manager”. Adică, secretara lui Iuliu Mureșan.

Atașat de mesaj era o notificare de două pagini, înregistrată de club cu o zi mai devreme, pe 20 decembrie. Documentul era semnat de Iuliu Mureșan și avizat de Claudiu Balog, reprezentantul firmei de insolvență RTZ&Partners SPRL, companie condusă de Răzvan Zăvăleanu.

În notificare, Rednic era informat în cinci puncte care sunt cauzele rezilierii unilaterale a contractului:

 1. a încălcat în mod repetat și fără nicio justificare prevederile contractului, fiind notificat în repetate rânduri de club
 2. a pus în pericol contractele jucătorilor lui Dinamo
 3. a avut rezultate sportive nesatisfăcătoare, “fără a exista premisele care să confere încrederea că acestea ar putea fi îmbunătățite”
 4. a ratat obiectul de performanță asumat prin contract, calificarea în semifinalele Cupei
 5. declarațiile lui Rednic din lunile de contract “nu ne dau motive să putem lua în calcul eventuale îmbunătățiri ale situației actuale”

Pasaj din notificarea primită de Mircea Rednic pe email și Whatsapp

Clauza pentru reziliere unilaterală: plata a 4 salarii

Urmare a acestei comunicării, Mircea Rednic a dat clubul Dinamo în judecată, considerând că are dreptul la patru salarii compensatorii pentru că a fost demis fără acordul său.

Contractul semnat pe 1 octombrie 2021 era valabil până în 30 iunie 2022 și prevedea un salariu de 8.000 de euro pe lună. Rednic avea prevăzute mai multe bonusuri:

 • 25.000 de euro pentru calificarea în play-off
 • 10.000 de euro pentru câștigarea Cupei
 • 5.000 de euro dacă Dinamo termină pe locul 7, primul din play-out

Dacă Dinamo se salva de la retrogradare la finele acelui sezon, contractul se prelungea automat pentru încă un sezon. Bonusurile rămâneau la fel, doar salariul creștea la 9.000 de euro pe lună.

La obligațiile prevăzute în contractul pe care iAMsport.ro l-a văzut, Rednic se angaja să ia deciziile administrative “împreună cu Directorul Executiv/Administratorul Special (n.r. - Iuliu Mureșan) și cu aprobarea Administratorului Judiciar (n.r. - firma lui Zăvăleanu)”.

Totuși, avea prevăzut clar “dreptul de a decide formatia care intră în teren la jocurile oficiale și amicale”.

Cunoscut ca un tip cu un discurs liber, Rednic era îngrădit de club prin câteva clauze de “comportare ireproșabilă”. Una dintre ele suna așa:

“declaratiile de altă natura decât cele sportive sunt interzise. Antrenorul nu se va putea referi în declaratiile sale la starea economică, financiară ori administrativă a clubului, și nici nu va putea emite opinii sau declarațiile referitoare la starea de insolvență, răspunzând în integralitate și singular pentru prejudiciile de imagine aduse Clubului”

Nu face declaratii publice de natură să aducă atingere imaginii si/sau valorii jucatorilor aflati sub contract cu CLUBUL si nu se implica în activitatea administrativã, financiară, juridica, de scouting, impresariat, de resurse umane ori de altã natura a clubului Clauza 5.3.1 din contractul lui Mircea Rednic

Contractul semnat de ambele părți prevedea la articolul 8 trei modalități de încheiere:

 • cu acordul părților
 • din inițiativa clubului dacă împotriva antrenorul începe urmărirea penală
 • unilateral, de oricare dintre părți

În cazul denunțării unilaterale, partea care lua această decizie se angaja să plătească o despăgubire echivalentă cu patru salarii, adică 32.000 de euro net.

Clauzele privind denunțarea contractului

Pentru acești bani, Rednic a dat în judecată clubul, însă Răzvan Zăvăleanu consideră pretenția antrenorului nejustificată.

Înaintea meciului cu UTA, administratorul judiciar a declarat că “domnul Rednic nu a muncit pentru banii ăia. Deci nu e vorba despre salarii restante, e vorba despre niște bani solicitați pentru o perioadă în care nu a mai fost antrenorul acestei echipe. Noi în momentul în care am terminat raporturile cu dumnealui l-am plătit la zi. De acolo cred că nu mai e cazul ca Dinamo să plătească sume de bani că unul sau altul cere”.

Zăvăleanu: “Încălcări grave ale contractului”

Următorul termen în litigiul dintre Mircea Rednic și Dinamo este programat marți, 14 mai.

Pe durata procesului, Răzvan Zăvăleanu a depus o serie de documente prin care a încercat să argumenteze motivele demiterii antrenorului. Actele au fost publicate de gsp.ro în iulie 2022:

 • La data 12 octombrie 2021, a venit din partea domnului Sandu Cristian, având funcția de preparator fizic, angajat al Dinamo 1948 SA, o sesizare prin care a adus la cunoștința societății faptul că dl Mircea Rednic nu i-a permis să participe la ședințele de pregătire ale echipei Dinamo, precum și faptul că nu i se permite să ia masa de prânz la sala de mese a clubului
 • În numele și pe seama societății Dinamo 1948, dl Mircea Rednic a făcut nenumărate rezervări pentru cazare la hotelul Crystal Palace Hotel, pentru diferiți jucători de fotbal, fără a solicita avizul administratorului special sau administratorului judiciar al societății Dinamo 1948

GALERIE FOTO / Notificarea trimisă de Dinamo lui Rednic și contractul antrenorului

Foto 7/17

 • A dispus ca mai mulți jucători de fotbal, având contracte de activitate sportivă cu cu Dinamo 1948, să nu ia parte la antrenamentele echipei Dinamo sau la jocuri oficiale/amicale ale clubului, fără a avea avizul Directorului Executiv/Administratorului Special și cu aprobarea Administratorului Judiciar al clubului
 • A făcut declarații în cadrul conferinței de presă din data de 25.11.2021, prin intermediul căruia a adus prejudicii imaginii și prestigiului clubului Dinamo, făcând afirmații eronate despre starea economică financiară și administrativă a clubului
 • A făcut declarații în cadrul conferinței de presă din data de 19.12.2021, prin intermediul căruia a adus prejudicii imaginii și prestigiului clubului Dinamo, făcând afirmații prin care a adus atingere imaginii și valorii jucătorilor profesioniști de fotbal având contract de activitate sportivă cu Dinamo 1948.
 • Având în vedere repetatele abateri disciplinare ale dlui Mircea Rednic, subscrisa a emis un număr de 3 notificări, prin intermediul căruia s-au solicitat explicații privind deciziile luate de către acesta, precum și atenționarea acestuia privind încălcările grave ale contractului de activitate sportivă, înregistrat la registratura Federației Române de Fotbal.
 • Ulterior, în data de 21 decembrie 2021, având în vedere multiplele abateri disciplinare ale dlui Mircea Rednic, precum și ratarea obiectivelor de performanță stabilite pentru Contractul de Activitate Sportivă (CAS), societatea Dinamo 1948 a emis notificarea de denunțare a CAS, înregistrat la registratura Federației Române de Fotbal”
A zis că au fost niște nereguli, că Rednic și-a urmărit interesul, care au fost neregulile? Am plătit motorină, am plătit oameni, am plătit să avem apă, cândva nu aveam apă, ne spălam cu apă plată, nu mai vorbesc de jucătorii pe care i-am adus, că împreună cu Iuhas am plătit comisioanele, am plătit cazarea pe care ei nu au vrut, când am jucat cu Astra, ei au vrut să mergem în ziua jocului Mircea Rednic, după Dinamo - UTA 2-0

Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Mateiu a fost extrem de dezamăgit după debutul la Petrolul: "Penibil" + Laude pentru Dinamo: ”Arată de play-off”
Mateiu a fost extrem de dezamăgit după debutul la Petrolul: "Penibil" + Laude pentru Dinamo: ”Arată de play-off”
Mateiu a fost extrem de dezamăgit după debutul la Petrolul: "Penibil" + Laude pentru Dinamo: ”Arată de play-off”
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR

Cele mai citite

Cum arată Ioan Niculae la 70 de ani. Are probleme grave după ce amanta l-a trădat ”pentru 10 milioane € cash”
Cum arată Ioan Niculae la 70 de ani. Are probleme grave după ce amanta l-a trădat ”pentru 10 milioane € cash”
Diverse  |  19 Iulie 2024, 10:03
1.
Cum arată Ioan Niculae la 70 de ani. Are probleme grave după ce amanta l-a trădat ”pentru 10 milioane € cash”
Gică Popescu a lămurit zvonurile provocate de relația dintre Gică Craioveanu și fosta lui iubită: ”Cea mai mare minciună”
Gică Popescu a lămurit zvonurile provocate de relația dintre Gică Craioveanu și fosta lui iubită: ”Cea mai mare minciună”
Special  |  20 Iulie 2024, 09:48
2.
Gică Popescu a lămurit zvonurile provocate de relația dintre Gică Craioveanu și fosta lui iubită: ”Cea mai mare minciună”
Orașul de 67.000 de locuitori cu două stadioane moderne. Cum arată lucrările la arena care va costa 50 de milioane de euro
Orașul de 67.000 de locuitori cu două stadioane moderne. Cum arată lucrările la arena care va costa 50 de milioane de euro
Liga 2  |  20 Iulie 2024, 14:27
3.
Orașul de 67.000 de locuitori cu două stadioane moderne. Cum arată lucrările la arena care va costa 50 de milioane de euro
RECALCULARE Ce se întâmplă cu 1.000.000 de pensii începând de luni? Șeful Casei de Pensii anunță
RECALCULARE Ce se întâmplă cu 1.000.000 de pensii începând de luni? Șeful Casei de Pensii anunță
RECALCULARE Ce se întâmplă cu 1.000.000 de pensii începând de luni? Șeful Casei de Pensii anunță
ACUZAȚII Pensionarii vor da bani înapoi după recalcularea pensiei. Cum răspunde ministrul Muncii?
ACUZAȚII Pensionarii vor da bani înapoi după recalcularea pensiei. Cum răspunde ministrul Muncii?
ACUZAȚII Pensionarii vor da bani înapoi după recalcularea pensiei. Cum răspunde ministrul Muncii?
VIDEO Cum a ajuns un Boeing al lui Ceaușescu să alimenteze armata SUA? Unde a dispărut al doilea?
VIDEO Cum a ajuns un Boeing al lui Ceaușescu să alimenteze armata SUA? Unde a dispărut al doilea?
VIDEO Cum a ajuns un Boeing al lui Ceaușescu să alimenteze armata SUA? Unde a dispărut al doilea?
Știri de ultimă oră din sport
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 23:23
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 23:13
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 23:11
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Fanii Petrolului au ajuns la stadion cu 15 minute înainte de startul meciului. Cum au fost întâmpinați la arena Arcul de Triumf
video Fanii Petrolului au ajuns la stadion cu 15 minute înainte de startul meciului. Cum au fost întâmpinați la arena Arcul de Triumf
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 22:22
Fanii Petrolului au ajuns la stadion cu 15 minute înainte de startul meciului. Cum au fost întâmpinați la arena Arcul de Triumf
Începe ”operațiunea Paris”. O mare parte din delegația României a plecat spre capitala Franței
Începe ”operațiunea Paris”. O mare parte din delegația României a plecat spre capitala Franței
JO 2024   |  21 Iulie 2024, 22:02
Începe ”operațiunea Paris”. O mare parte din delegația României a plecat spre capitala Franței
Dinamo - Petrolul se joacă pe un gazon îmbibat cu apă. Cum au încercat organizatorii să rezolve problema
Dinamo - Petrolul se joacă pe un gazon îmbibat cu apă. Cum au încercat organizatorii să rezolve problema
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 21:52
Dinamo - Petrolul se joacă pe un gazon îmbibat cu apă. Cum au încercat organizatorii să rezolve problema
Dan Nistor, mesaj de încurajare pentru Alex Chipciu: ”Îi dedicăm victoria. A avut un deces în familie”
Dan Nistor, mesaj de încurajare pentru Alex Chipciu: ”Îi dedicăm victoria. A avut un deces în familie”
SuperLiga   |  21 Iulie 2024, 21:30
Dan Nistor, mesaj de încurajare pentru Alex Chipciu: ”Îi dedicăm victoria. A avut un deces în familie”
Maldărășanu nu disperă după primul eșec în acest sezon: "Am răbdare, sunt realist"
Maldărășanu nu disperă după primul eșec în acest sezon: "Am răbdare, sunt realist"
Fotbal   |  21 Iulie 2024, 21:27
Maldărășanu nu disperă după primul eșec în acest sezon: "Am răbdare, sunt realist"
Unde poţi vedea România-Olanda online, la TV sau în aer liber, meciul din optimile EURO 2024
Unde poţi vedea România-Olanda online, la TV sau în aer liber, meciul din optimile EURO 2024
Unde poţi vedea România-Olanda online, la TV sau în aer liber, meciul din optimile EURO 2024
BAC 2024. Încep probele scrise la examenul de Bacalaureat. Ce reguli noi trebuie să respecte candidaţii
BAC 2024. Încep probele scrise la examenul de Bacalaureat. Ce reguli noi trebuie să respecte candidaţii
BAC 2024. Încep probele scrise la examenul de Bacalaureat. Ce reguli noi trebuie să respecte candidaţii
Alimentele care scad glicemia. Puţini ştiu cât de benefice sunt
Alimentele care scad glicemia. Puţini ştiu cât de benefice sunt
Alimentele care scad glicemia. Puţini ştiu cât de benefice sunt
Mateiu a fost extrem de dezamăgit după debutul la Petrolul: "Penibil" + Laude pentru Dinamo: ”Arată de play-off”
SuperLiga   |  01:10
Mateiu a fost extrem de dezamăgit după debutul la Petrolul: "Penibil" + Laude pentru Dinamo: ”Arată de play-off”
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva...
SuperLiga   |  00:43
Cîrjan a făcut spectacol chiar sub ochii lui Neil Lennon, iar Kopic le face în ciudă rapidiștilor: ”Am văzut că are ceva deosebit”
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
SuperLiga   |  00:21
La Dinamo se visează frumos, după victoria cu Petrolul. Promisiunea pentru fani: ”Putem să ne batem acolo”
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
SuperLiga   |  23:56
Cum este înregistrat Mehmet Topal pentru a putea da indicații echipei, deși nu are licență PRO
video Mesajele dinamoviștilor pentru rivalii de la Petrolul. Ironia la care au apelat suporterii "câinilor" + Răspunsul ”lupilor”
Fotbal   |  23:26
Mesajele dinamoviștilor pentru rivalii de la Petrolul. Ironia la care au apelat suporterii "câinilor" + Răspunsul ”lupilor”
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
SuperLiga   |  23:23
Dinamo – Petrolul 4-1, ACUM pe iAMsport. ”Câinii” au defilat în fața unei echipe care a arătat rău
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
SuperLiga   |  23:13
Ultrașii Rapidului, amenințați de Gino Iorgulescu din cauza unui banner? Ce s-a întâmplat la meciul Rapid - CFR
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
SuperLiga   |  23:11
Ioan Ovidiu Sabău a anunțat obiectivul clubului: ”Au crescut pretențiile și asta vrem”
Rezultate / Clasamente