INTERVIU | Marius Pena, dezvăluiri despre implicarea lui Dorinel Munteanu la Oțelul: ”Fără el, nu promovau”. Ce spune despre meciul cu Rapid, startul de sezon al gălățenilor și titlul din 2011
Radu Secoșan | Publicat: 17.09.2023 13:35 | Actualizat: 17.09.2023 15:50
Înaintea duelului dintre Oțelul Galați și Rapid, din a noua etapă a Superligii, Marius Pena (38 de ani), atacantul care le-a adus moldovenilor unicul titlu din istorie, a oferit un interviu în exclusivitate pentru iAM Sport.
Considerat de fanii gălățeni o legendă a clubului, Marius Pena a petrecut patru ani și jumătate la Oțelul, în perioada iulie 2008 - ianuarie 2013, timp în care a câștigat un campionat și o Supcupă a României.
Fostul atacant a fost omul care i-a adus titlul echipei pregătite de Dorinel Munteanu în 2011, după ce a marcat golul victoriei, scor 2-1, în fața lui Poli Timișoara, în penultima etapă a Ligii 1.
12 ani mai târziu, Pena încă este un apropiat al clubului moldovean și merge deseori la meciurile de la Galați, deși, din păcate, nu va putea să își facă apariția și la cel cu Rapid.
Oțelul, față în față cu Rapid duminică
Fostul atacant a vorbit, în exclusivitate pentru iAM Sport, despre startul de sezon al formației moldovene, care nu a câștigat niciun meci dintre primele opt, bifând, însă, șapte remize.
Marius Pena a prefațat duelul de duminică și a povestit despre frumoasele amintiri pe care le are din perioada în care o reprezenta pe Oțelul.
În plus, fostul fotbalist a făcut dezvăluiri despre nivelul de implicare al lui Dorinel Munteanu la echipă, despre care spune că este mai degrabă un manager, decât doar un antrenor.
Marius Pena: ”La Galați, toată lumea e în jurul echipei”
Salut, Marius! Te duci la meciul cu Rapid?
Din păcate, nu. Mi-aș fi dorit, chiar vorbeam cu Alex Albu, e finul meu, mă întreba dacă ajung sau nu, dar, din păcate, nu am timp.
Se anunță o atmosferă spectaculoasă la Galați.
Da, mai ales cu echipele astea. La Galați, toată lumea e în jurul echipei, iar la meciurile importante, tot timpul e o atmosferă frumoasă, mai ales cu echipele din București. Cu siguranță va fi o atmosferă senzațională.
Cum ți s-a părut echipa până acum în acest sezon? Bilanțul arată șapte remize, o înfrângere și nicio victorie.
Cred că asta e marea problemă, că încă nu au reușit să obțină o victorie până acum, deși, în unele meciuri... au condus și cu 2-0 (n.r. cu Voluntari). E o echipă nou-promovată, dar Dorinel cred că i-a pregătit foarte bine, știu metodele lui și se vede acest lucru, stau bine în teren, aleargă foarte mult.
Tocmai de aceea au rezultatele astea de egalitate și nu au foarte multe înfrângeri, pentru că, practic, lotul e același ca la Liga 2, nu au venit foarte mulți jucători sau nume importante, dar au reușit și reușesc să arate ca o echipă.
În lot, încă mai este un fost coechiper de al tău, alături de care ai câștigt titlul, Ionuț Neagu...
S-a făcut o emulație între jucători tineri în Liga 2 și jucători cu experiență. Mă bucur că încă mai evoluează Neagu, cred că e singurul. A mai fost Sîrghi până anul trecut, acum e team manager, încă discut cu el. E îmbucurător pentru Galați că e din nou în Liga 1, avea nevoie de asta.
Ce le lipsește pentru a transforma remizele în victorii?
Cred că a fost vorba și de neșansă la unele meciuri. Cu lotul pe care îl au, cred că sunt niște rezultate foarte bune pentru ei, mai ales că nu s-au investit foarte mulți bani sau adus jucători importanți, nucleul a rămas același de la Liga 2.
Nu au venit jucători cu nume, mulți au venit din Liga 2. E greu, sper să rămână în prima ligă în acest an și, cu siguranță, de la anul, se vor rezvola lucrurile. Ușor, ușor, cred că vor găsi cu siguranță oameni cu bani, care să vină lângă echipă și să crească și pretențiile pentru următorul sezon. Dar e important să rămână în Liga 1 în acest sezon.
Cât de important este, de fapt, Dorinel Munteanu pentru Oțelul?
Din câte știu și din ce am discutat cu Sîrghi, are un rol foarte important, nu e doar la nivel tehnic. Din câte știu, se ocupă de absolut tot. Cred că dacă nu venea el, Oțelul nu reușea să promoveze.
Doar cu ajutorul și implicarea lui a reușit să aducă oameni alături de echipă, să mai facă rost de bani și, în acest fel, să promoveze.
E foarte important pentru echipă, în afară de ce face el ca antrenor, e foarte important și pe partea administrativă, se ocupă de absolut orice la acel club. Tot el a discutat cu cei de la Combinat și a reușit să îi readucă lângă echipă.
Tu ai evoluat pentru ambele echipe, și pentru Oțelul, și pentru Rapid...
Da, eram tânăr atunci, jucam la Rapid 2, mă antrenam cu prima echipă, dar, din păcate, nu am apucat să debutez, doar am fost în lot de vreo două ori. Mi-ar fi plăcut să joc pentru Rapid!
Titlul cu Oțelul rămâne cea mai frumoasă amintire?
E împliniarea muncii tale, să câștigi titlul, să fii campion național... e cel mai frumos lucru, mai ales că mulți nu credeau în noi, poate nici noi nu credeam până la jumătatea campionatului. S-a împlinit și cu încununarea meciurilor din Champions League, am jucat în grupe.
Este o amintire mai frumoasă titlul sau meciul cu Manchester United?
E greu de făcut o diferență, clipele trăite după meciul cu Timișoara atunci... tot Galațiul era pe străzi, nici de Revelion, cred că doar la Revoluție au mai fost așa mulți oameni pe străzi!
Nu se pot compara, și meciurile din Champions League au o boemie aparte, e altceva când joci acolo, mai ales când se cântă imnul la început de meci, joci cu marii fotbaliști, pe care îți dorești să îi întâlnești, măcar ca adversari, e totul foarte frumos.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.