NEWS ALERT | CSA Steaua executată silit? Ce spune avocatul care apară FCSB: ”Vom face și acest demers”. Avem actele | EXCLUSIV

Asociația Salvați Steaua susține că CSA va fi executată silit Galerie foto(12) Galerie foto (12 fotografii): NEWS ALERT | CSA Steaua executată silit? Ce spune avocatul care apară FCSB: ”Vom face și acest demers”. Avem actele | EXCLUSIV
Foto: Colaj iAM Sport / FOTO: Sportpictures  |   Asociația Salvați Steaua susține că CSA va fi executată silit

Robert Zanfir , Denis Chilom   |   Publicat: 20.07.2023 17:21   |  Actualizat: 20.07.2023 19:31

Gheorghe Mustață anunță că CSA Steaua va fi executată silit în procesul cu FCSB. Liderul Peluzei Nord susține că ”militarii” trebuie să pună la dispoziția publicului actele în ceea ce privește procesul dintre CSA și clubul deținut de Gigi Becali. Contactat de iAM Sport, avocatul Virgil Boglea a oferit detalii despre stadiul ”conflictului” dintre cele două părți.

Nici nu s-a stins bine scandalul dintre FCSB și CSA Steaua în privința stadionului Ghencea, și cele două tabere se văd puse iar față în față, pe linia ”frontului”. Liderul Peluzei Nord susține că clubul militar este somat printr-o hotărâre judecătorească să pună la dispoziția publicului acte despre înființarea CSA Steaua, dar și despre cum s-a trecut de la vechiul club la cel deținut de Gigi Becali. ”Începând de astăzi, se poate face oricând, în orice moment”, spune Gheorghe Mustață.

Virgil Boglea, avocat Asociația Salvați Steaua: ”Vom face și acest demers”

Contactat de iAM Sport, Virgil Boglea susține că dacă cei de la CSA Steaua vor bloca hotărârea judecătorească și nu vor pune la dispoziție actele vizate, se va ajunge la amenzi.

”În 2020, noi am solicitat să ni se comunice cum s-a transferat secția de fotbal în 1998 către AFC Steaua, să ne comunice argumentele lor de organizare dintre 1998 și 2014, pentru că știm sigur că n-au avut fotbal în toată perioada asta, și să ne comunice decizia prin care au înființat, așa cum scrie la Monitorul Oficial, o nouă echipă de fotbal începând cu sezonul competițional 2017-2018.

Ei, inițal, ne-au amânat cele 10 zile. Ne-au spus că nu pot să ne răspundă în 10 zile, cum prevede legea 544 (n.r. Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public). După primele 30 de zile, ne-au spus că nu ne pot furniza acele informații, întrucât, nu ar fi de interes public.

Noi i-am dat în judecată. Talpan a spus că să se respingă acțiunea pentru că noi am folosi argumentele acelea în procesul cu palmaresul și i s-a admis acțiunea. În 29 aprilie 2021, s-a dat hotărârea finală care a rămas definitivă. Am așteptat cam un an, un an și ceva după motivare. După ce a venit motivarea, ne-am adresat lor prin mai multe adrese în care i-am rugat să ne comunice informațiile alea.

La ultima adresă, din septembrie 2022, ne-a comunicat Talpan că el n-are ce informații să ne comunice că sunt secrete. Păi tocmai asta l-a obligat instanța (n.r. pe Florin Talpan) să le desecretizezi, dacă ar fi secrete pentru că sunt de interes public. Cred că în martie 2023, am apelat la un executor judecătoresc. Executorul judecătoresc a pus în executare hotărârea instanței, dar Judecătoria Sectorului 6 a respins executarea silită prin executor judecătoresc, motivat de faptul că este o instituție publică și cei care nu ne dau acele documente să răspundă printr-o amendă.

Acum, în toamnă cel mai probabil, vom face și acest demers, ca cei care nu ne comunică informațiile alea de interes public să fie amendați pe zi de întârziere. Vom face o altă acțiune prin care reprezentanții CSA-ului să ne comunice acele informații sub sancțiunea unei amenzi aplicate pe ziua de întârziere. Cu cât întârzie se majorează progresiv acea sumă pe care o datorează.”, a declarat Virgil Boglea pentru iAM Sport.

Vezi documentele în galeria foto

Foto 10/12

Gheorghe Mustață anunță că CSA Steaua va fi executată silit

Într-un anunț pe rețelele sociale, liderul Peluzei Nord a avut un mesaj pentru rivalii de la CSA Steaua. Vizat special e Florin Talpan, juristul care apără cauza clubului ”militar”.

”A venit bomba, nea' Florine. Cred că aici, domnul Dîncu... să trăiți, eu vă respect, respect haina militară, respect oamenii de acolo, respect uniforma, dar nu pot să respect un om care minte și care dezinformează opinia publică și vrea să ajungă general, atenție, v-ați nenorocit dacă ajungeți general, nu puteți ajunge, domnule Talpan, cu asemenea mizerii. Ați mințit și puteți să mă dați în judecată.

Am toate hârtiile voastre și aici am o hârtie care bubuie. La momentul ăsta, ce ați făcut, domnii generali, cred eu, nu pot să îi oblig, trebuie să ia măsuri împotriva dumneavoastră. Inclusiv domnul Dîncu o să vă dea din nou peste nas, pentru că ați mințit și dacă l-ați mințit cu, domnul Dîncu poate să facă o adresă, că e om politic, către Ministrul Apărării sau către generalii care răspund de dumneavoastră sau comandatul clubului, să se ia măsuri urgente și să deveniți colonel-pensionar, nu general, pentru că nu puteți, cu asemenea dezinformări, puteți să mă dați în judecată sunt bine pus la punct.

Și spunem așa: ”Din data de 26.04.2023, azi, pe rol fiind soluționarea cererii de executare silită, formulată de creditoarea Asociația Salvați Steaua, cu sediul, număr... în data de... împotriva debitoarei CSA Steaua. Executare judecătărească...”.

Începând de astăzi, sunteți executat silit, domnule Florin Talpan, să ne puneți la dispoziție toate documentele pe care le-am cerut noi. Noi am demonstrat la oameni că nu ați dat vreodată, doar i-ați mințit pe domnul Dîncu și pe generali. Ne-ați trimis o mârțoagă de hârtie, cred că l-ați păcălit și pe domnul comandant să semneze, pentru că noi nu am primit niciun document. Din acest moment, sunteți executat silit să ne puneți la dispoziție cele trei lucruri pe care noi le-am câștigat. Una, decizia Ordinul actual, actul juridic prin care în '98 s-a înființat... ați dat secția, că ați spus că n-ați dat-o, de fotbal a CSA, precum și continuarea cutare, asta e prima. Nu ați pus-o.

Regulamentele de organizare, l-ați mințit pe domnul Dîncu, nu ați dat-o. Decizia de înființare a unei echipe nu ați dat, ne-ați trimis la Monitorul Oficial și punct. Acum noi avem această hârtie, pe care o veți găsi pe site imediat, la ora 17, atunci se va pune pe Asociația Salvați Steaua. Prin cererea de executare silită, creatoarea Asociația Salvați Steaua a solicitat: înregistrarea cererii de executare silită și deschiderea dosarului de executare împotriva debitoarei CSA Steaua. Mergem mai departe. Întrucât nu există niciun impediment la executare, urmează să admită cererea formulată ca fiind temeinică și, în consecință, să dispună înregistrarea cererii de executare silită în registrul general și deschiderea dosarului de executare silită.

Asociația Salvați Steaua susține că CSA va fi executaă silit în procesul cu FCSB

Admite cererea formulată de Asociația Salvați Steaua, dispune deschiderea dosarului de executare silită împotriva debitoarei. Domnule Florin Talpan... vreau să îi spun și domnului Dîncu, să le spun și domnilor generali că v-a mințit, a spus că ne-a trimis acele hârtii, ca să ajungem în instanță, să putem executa clubul din cauza domnului jurist, pentru că noi acum intrăm în executare. Începând de astăzi, se poate face oricând, în orice moment. Asta am vrut să vă arăt domnule Dîncu, domnilor generali, ați fost mințiți. Domnule comandant, ați fost mințit. Hârtia spune cu totul altceva.

Azi am obținut executarea silită pentru a obține toate documentele pe care noi de un an jumătate ne rugăm de domnul, că el e juristul, i-ați dat sarcini să se ocupe, pentru că dumneavoastră aveți alte treburi, să vă ocupați de militari, de lucrurile mai serioase, și l-ați lăsat pe domnul Talpan să se ocupe de parte juridică, ceea ce e un dezastru. Să ajungă să nu pui la dispoziție document de interes public... sunt documente de interes public! O instanță judecătorească a pus la dispoziție și a spus <<da, trebuie puse la dispoziția publicului acele documente>>, pe care noi le cerusem. Știți foarte bine, nu facem alte demersuri decât cele legale. Am făcut pe cale legală, am obținut executarea silită a CSA, să pună la dispoziție cele trei articole, pentru opinia publică, pentru suporteri, pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt în momentul în care s-a transferat Steaua, că știm cu toții, toată țara știe, că Steaua a fost transferată la domnul Păunescu. Să vii prin acel comunicat să zici că nu a fost niciodată transferată, nu merge, pentru că spune instanța să puneți la dispoziție, să văd actele. Gigi a preluat de la Păunescu. Păunescu de unde a luat-o? Că nu a luat-o de la mama sau tata”, a transmis Gheorghe Mustață, pe TikTok.

Scurtă istorie a procesului FCSB vs CSA Steaua

  • 5 iulie 2019: CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
  • 28 iunie 2021: Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
  • Decembrie 2014: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anula marca „Steaua” care aparținea lui Gigi Becali.
  • Decembrie 2016: Curtea de Apel îi interzice lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”, simboluri pierdute definitiv de echipa lui Becali.

Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Ce lovitură pregătește Dinamo! Ioan Andone, lângă Zeljko Kopic? ”O să vedem!” Fostul mare jucător și antrenor al ”câinilor” a fost deja consultat
Ce lovitură pregătește Dinamo! Ioan Andone, lângă Zeljko Kopic? ”O să vedem!” Fostul mare jucător și antrenor al ”câinilor” a fost deja consultat
Ce lovitură pregătește Dinamo! Ioan Andone, lângă Zeljko Kopic? ”O să vedem!” Fostul mare jucător și antrenor al ”câinilor” a fost deja consultat
Mircea Rednic, reacție surprinzătoare după victoria cu Hermannstadt: ''Mi-a fost greu să ajung până la suporteri!” Ce l-a nemulțumit
Mircea Rednic, reacție surprinzătoare după victoria cu Hermannstadt: ''Mi-a fost greu să ajung până la suporteri!” Ce l-a nemulțumit
Mircea Rednic, reacție surprinzătoare după victoria cu Hermannstadt: ''Mi-a fost greu să ajung până la suporteri!” Ce l-a nemulțumit
FC Botoșani - Rapid 0-0. Giuleștenii, tot mai departe de titlu după remiza cu ultima clasată
FC Botoșani - Rapid 0-0. Giuleștenii, tot mai departe de titlu după remiza cu ultima clasată
FC Botoșani - Rapid 0-0. Giuleștenii, tot mai departe de titlu după remiza cu ultima clasată
UTA - Hermannstadt 2-0. Mircea Rednic își învinge fostul elev. Sibienii pierd după 16 meciuri oficiale fără eșec
UTA - Hermannstadt 2-0. Mircea Rednic își învinge fostul elev. Sibienii pierd după 16 meciuri oficiale fără eșec
UTA - Hermannstadt 2-0. Mircea Rednic își învinge fostul elev. Sibienii pierd după 16 meciuri oficiale fără eșec
Ionuț Chirilă recunoaște negocierile cu Dinamo și are un avertisment pentru Zeljko Kopic
Ionuț Chirilă recunoaște negocierile cu Dinamo și are un avertisment pentru Zeljko Kopic
Ionuț Chirilă recunoaște negocierile cu Dinamo și are un avertisment pentru Zeljko Kopic
Gigi Becali, indecis în privința unui veteran de la FCSB: "Poate îi prelungesc contractul"
Gigi Becali, indecis în privința unui veteran de la FCSB: "Poate îi prelungesc contractul"
Gigi Becali, indecis în privința unui veteran de la FCSB: "Poate îi prelungesc contractul"

Cele mai citite

Laurențiu Reghecampf Jr, fiul antrenorului și al impresarei Anamaria Prodan a debutat la seniori la 15 ani, în Liga 4
Laurențiu Reghecampf Jr, fiul antrenorului și al impresarei Anamaria Prodan a debutat la seniori la 15 ani, în Liga 4
Fotbal  |  01 Decembrie 2023, 21:10
1.
Laurențiu Reghecampf Jr, fiul antrenorului și al impresarei Anamaria Prodan a debutat la seniori la 15 ani, în Liga 4
"Război civil" la Dinamo?! Ultima mutare pregătită de conducere ar putea declanșa haosul la echipă
"Război civil" la Dinamo?! Ultima mutare pregătită de conducere ar putea declanșa haosul la echipă
SuperLiga  |  30 Noiembrie 2023, 08:23
2.
"Război civil" la Dinamo?! Ultima mutare pregătită de conducere ar putea declanșa haosul la echipă
EXCLUSIV | Primul jucător care ar putea pleca în iarnă de la Rapid. Este nemulțumit că joacă prea puțin
EXCLUSIV | Primul jucător care ar putea pleca în iarnă de la Rapid. Este nemulțumit că joacă prea puțin
SuperLiga  |  01 Decembrie 2023, 12:55
3.
EXCLUSIV | Primul jucător care ar putea pleca în iarnă de la Rapid. Este nemulțumit că joacă prea puțin
Citește și
Veste uriașă pentru România! Cristina Neagu, aproape de revenirea pe teren
Veste uriașă pentru România! Cristina Neagu, aproape de revenirea pe teren
Handbal   |  02 Decembrie 2023, 19:12
Veste uriașă pentru România! Cristina Neagu, aproape de revenirea pe teren
Fabrizio Romano, anunț despre transferul lui Radu Drăgușin la Manchester United
Fabrizio Romano, anunț despre transferul lui Radu Drăgușin la Manchester United
Serie A   |  02 Decembrie 2023, 19:11
Fabrizio Romano, anunț despre transferul lui Radu Drăgușin la Manchester United
Eșec usturător pentru Mirel Rădoi, în Golf. Antrenorul român a fost surclasat pe terenul liderului
Eșec usturător pentru Mirel Rădoi, în Golf. Antrenorul român a fost surclasat pe terenul liderului
Stranieri   |  02 Decembrie 2023, 17:58
Eșec usturător pentru Mirel Rădoi, în Golf. Antrenorul român a fost surclasat pe terenul liderului
Mircea Rednic, reacție surprinzătoare după victoria cu Hermannstadt: ''Mi-a fost greu să ajung până la suporteri!” Ce l-a nemulțumit
Mircea Rednic, reacție surprinzătoare după victoria cu Hermannstadt: ''Mi-a fost greu să ajung până la suporteri!” Ce l-a nemulțumit
SuperLiga   |  02 Decembrie 2023, 17:07
Mircea Rednic, reacție surprinzătoare după victoria cu Hermannstadt: ''Mi-a fost greu să ajung până la suporteri!” Ce l-a nemulțumit