VIDEO | Campionii mondiali de la minifotbal, omagiați în Ghencea! Ce s-a întâmplat la pauza meciului dintre CSA Steaua și Csikszereda
Daniela Nicolescu , Silvian Bădulescu | Publicat: 13.11.2023 19:24 | Actualizat: 14.11.2023 10:25
Campionii mondiali de la minifotbal au fost omagiați în Ghencea, în pauza meciului dintre CSA Steaua - Csikszereda Miercurea Ciuc.
România a cucerit medaliile de aur la Campionatul Mondial de Minifotbal, după ce a învins-o pe Kazakhstan în finală, la loviturile de departajare, scor 14-13.
Campionii mondiali de la minifotbal au fost omagiați în Ghencea
În pauza meciului de astăzi, dintre CSA Steaua și Csikszereda Miercurea Ciuc, în etapa cu numărul 13 din Liga 2, Saron Chirică, de la Old Boys București, singurul fotbalist din Capitală care a fost în lot la turneu, și Andrei Coman, președintele Asociației Municipală de Minifotbal București, au fost invitați pe teren.
Cei doi au fost aplaudați de suporetrii ambelor echipe și s-au fotografiat ținând în mână cupa câștigată la Campionatul Mondial de Minifotbal.
România a devenit, în premieră, campioană mondială la minifotbal
România este noua campioană la minifotbal. În 2015, la primul turneu de acest fel, ”tricolorii” au obținut bronzul în SUA. Au repetat rezultatul în 2019, în Australia. În 2017, cehii au fost mai puternici în sferturi.
Apogeul a fost atins în 2023. Noiembrie. 4. România a devenit campioană mondială la minifotbal în Emiratele Arabe Unite după 2-2 și, ATENȚIE, 14-13 în urma loviturilor de departajare. S-au executat peste 30 de penalty-uri. Românii au avut nervii mai tari.
Pe lângă medaliile de aur, am dat cel mai bun marcator al competiției în Marius Balogh (23 de ani), cu șase reușite, dar și MVP-ul finalei în Dragoș Nițu (28 de ani).
România a fost selectată, înaintea turneului, în top 5 favorite la trofeu de către Federația Mondială de Minifotbal (n.r. - World Minifootball Federation).
”Tricolorii” au avut o galerie impresionantă pentru finala din Kazahstan. Aproximativ 200 de români i-au împins de la spate pe elevii lui Virgil Bejenaru în ultimul act.
Mai mult, înainte de marea finală, Ungaria și Azerbaidjan s-au luptat pentru medaliile de bronz. Câștig de cauză a avut vecina noastră. Imediat după acest meci, suporterii țării vecinei, care ocupau primele rânduri ale tribunelor, au făcut loc românilor pentru a-și susține favoriții în marea finală.
Lotul care a adus trofeul mondial în România
Lotul deplasat pentru Cupa Mondială:
Portari :
Ionuț Neacșa (34 de ani) – Nova Vita Târgu Mureș;
Dragoș Nițu (28 de ani) – Reggio Liriada Brașov;
Laszklo Klein (47 de ani) – Nova Vita Târgu Mureș
Jucători:
Vasile Pop (32 de ani) – Sam Vig CCM Bistrița;
Mircea Popa (35 de ani) – Juventus Sibiu;
Andrei Balea (30 de ani) – Nota Vita Târgu Mureș;
Mircea Ungur (34 de ani) – Nova Vita Târgu Mureș;
Andrei Nemițanu (30 de ani) – Glissando Timișoara;
Vlad Mocanu (24 de ani) – Premier Iași;
Bogdan Covaci (34 de ani) – Sam Vig CCM Bistrița;
Andrei Ferik (25 de ani) – Bad Boys Oradea;
Saron Chirică (30 de ani) – Old Boys București;
Marius Balogh (23 de ani) – Bad Boys Oradea);
Andrei Șumălan (29 de ani) – Bad Boys Oradea);
Gabriel Dumitrașcu ( 23 de ani) – Chedra TAX Ploiești;
Alex Bourceanu (38 de ani) – Ajax Dulcisimo Galați.
Staff:
Virgil Bejenaru – antrenor;
Laszlo Klein – antrenor secund;
Dan Ștefan Cojocaru – manager.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.