“Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, proiect pentru România de mâine, de la afaceriștii de azi
Alexia Ciobanu | Publicat: 14.06.2023 16:47 | Actualizat: 14.06.2023 18:34
Maratonul pentru Educație Antreprenorială și-a găsit câștigătorii! Proiectul menit să dezvolte România și tinerele talente și-a încheiat prima ediție cu succes.
Proiectul care a obținut locul întâi, CITY BREAK, a fost creat de o echipă de elevi a Colegiului Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila.
Locul doi a fost ocupat de proiectul CRABAM, care dezvoltă aplicația NOLIGY, creat de elevii Colegiului Național ”Elena Cuza” din București, iar al treilea loc a revenit echipei TALK TO HAND, realizat de echipa Colegiului Economic din Buzău.
Peste 200 de elevi au prezentat, luni, 12 iunie, 35 de proiecte în finala competiției naționale de planuri de afaceri pentru liceeni, organizată în cadrul Maratonului pentru Educație Antreprenorială, inițiat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
Prima ediție a Maratonului, la care au participat 5.000 de elevi, din Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș, Tulcea și din municipiul București, s-a întins pe parcursul a 150 de zile, în care elevii au participat la ore de educație financiară.
Un concurs susținut de talente consacrate
Maratonul a fost susținut de nume mari și organizații de succes, care nu doar că au ajutat, dar au și inspirat tinerii participanți
Juriul etapei naționale a fost format din afaceriști de top, ”sensibili” la idei sclipitoare precum: Loredana Apreutese, General Manager Internațional Alexander, Alexandru Moise, Nicoleta Munteanu, Amalia Năstase, Dragos Anastasiu, Ramona Ivancea, Alexandru Ion, Adrian Măniuțiu, Cristina Chiriac, Cristian China Birta, Alexandru Băloi, Anca SEREA.
Partenerul Maratonului a fost Ministerul Educației, având co-organizatori ”Primăria Generală a Municipiului București”, ”PROEDUS”, ”Teatrul Nottara” și ”Direcția de Cultură, Învățământ, Turism” din cadrul PMB.
Maratonul susține o Românie de succes
Președintele CONAF a vorbit cu mândrie despre proiectul desfășurat și a subliniat că generațiile viitoare primesc o nouă șansă la o viață bună datorită unor antreprenori de succes, pregătiți în prezent.
”Antreprenoriatul este un pilon esențial, deoarece doar o economie puternică, robustă poate livra un nivel de trai rezonabil tuturor cetățenilor unei țări. Bunăstarea României se va sprijini pe o nouă generație de afaceri, adaptate la schimbările inevitabile ale societății și economiei globale”, a observat Cristina Chiriac, președinte CONAF.
Prezent la premiere, primarul capitalei, Nicușor Dan, a susținut că proiectul este o investiție în viitorul țării.
Felicit organizatorii pentru această inițiativă care a implicat un efort fantastic încă de la începutul anului și care reprezintă de fapt o investiție în viitorul țării. Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București.
În contextul incert al viitorului sub umbra A.I-ului, Nicușor Dan susține că astfel de inițiative sunt o măsură de precauție pentru viitorul.
”Într-o lume în continuă schimbare, în care inteligența artificială avansează extrem de rapid și va avea o influență colosală asupra locurilor de muncă și asupra modului în care economia este organizată, devine vital să dotăm generațiile tinere cu abilitățile și mentalitatea necesare pentru a naviga prin provocările, dar și de a profita de oportunitățile secolului XXI”, a declarat Nicușor Dan.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.