A pozat în Playboy la 24 de ani și acum regretă! Vanda Hădărean: “Nu aș mai face asta”. Fosta gimnastă, vicecampioană olimpică, se menține extraordinar și la 47 de ani

Vanda Hădărean s-a lăsat de gimnastică atunci când avea 18 ani Galerie foto(21) Galerie foto (21 fotografii): A pozat în Playboy la 24 de ani și acum regretă! Vanda Hădărean: “Nu aș mai face asta”. Fosta gimnastă, vicecampioană olimpică, se menține extraordinar și la 47 de ani
Foto: ©Vanda Hădărean  |   Vanda Hădărean s-a lăsat de gimnastică atunci când avea 18 ani

Cristian Munteanu   |   Publicat: 04.02.2024 13:24   |  Actualizat: 05.02.2024 12:03

Vanda Hădărean (47 de ani) continuă să facă furori în revistele de fitness și la vârsta ei. Fosta sportivă, care este zilnic în sală, a dezvăluit, în exclusivitate pentru cititorii iAMsport.ro, dacă ar mai poza în Playboy, care este cea mai mare gimnastă a lumii, și ce a trăit la lotul României.

Vanda Hărădean a fost una dintre cele mai bune gimnaste ale României între anii 1990-1994. În această perioadă ea a obținut trei medalii la marile competiții ale planetei, două cu echipa și una la individual.

Generația acelor ani a fost una extrem de puternică, cu Lavinia Miloșovici, Gina Gogean și Cristina Bontaș, astfel că Vanda nu a avut prea mari șanse în a concura la nivel înalt din cauza regulei care spunea că doar primele trei gimnaste ale unei țări se pot califica în finalele diverselor probe.

1
medalie de bronz a obținut Vanda Hădărean la Europenele de senioare din ‘92, la individual compus

După ce se lăsase de gimnastică, și se mutase în Canada, Vanda a acceptat oferta Playboy România de a realiza un pictorial în paginile revistei pentru bărbați. Era anul 2000, iar românii erau scandalizați de îndrăzneala sportivei. Ea se alătura altor nume mari, de la noi, care făcuseră acest pas. Aurelia Dobre, Corina Ungureanu, Lavinia Miloșovici sau Claudia Presecan.

Ceea ce atunci era privit precum un lucru imoral, acum este un fapt aproape banal în societate. La 47 de ani, fosta gimnastă are mare grijă de corpul ei, iar asta i-a adus patru titluri de Ms. Fitness World. Contactată de reporterii iAMsport.ro, Vanda Hădărean a avut amabilitatea de a ne oferi un interviu în exclusivitate.

Vanda: “Biles e cea mai mare, dar Nadia a fost modelul meu”

Bună ziua, Vanda! Mulțumim pentru amabilitate. Cum te simți la cei 27 de ani ai tăi (n.r. – Vanda are 47, dar arată mult mai tânără)?

(n.r. – râde) În general mă simt bine, pozitivă. Am o viață frumoasă. Câteodată sunt plină de energie, alteori cam obosită. Am, totuși, 47 de ani. Dar important e că sunt sănătoasă. Și multumesc pentru compliment. Aș mai vrea să am 27 de ani.

Îți e dor de România? Mai vii aici din când în când (n.r. – Vanda trăiește de 10 ani în Canada)?

Da, îmi este dor de casă, dar m-am obișnuit aici. Sunt de mai bine de 25 de ani în Canada. Cum a trecut timpul... Am fost anul trecut în vizită. Îmi era dor de familie. Mi-am reamintit cât de frumos este Clujul.

A existat un alt moment, în viața ta, la fel de încărcat de emoții precum medalia olimpică de argint câștigată, cu echipa, la Barcelona?

Hmmm, asta e o întrebare grea. Cred că la Campionatele Europene de juniori din 1991. Plecasem din România ca rezervă, dar, cu o zi înainte de concurs, antrenorii au luat decizia ca eu să concurez. Am devenit campioană europeană absolută, spre șocul meu, dar și al tuturor.

Apoi am luat titlul european și la paralele. Medaliile mi-au dat o mare încredere în forțele mele. Cred că acela a fost momentul în care antrenorii au început să creadă în mine. Sigur, să urci pe podiumul olimpic este o senzația aproape inegalabilă.

2
medalii a obținut Vanda Hădărean cu echipa României, bronz la Mondialul din ‘91 și argint la Jocurile Olimpice ’92

Apropo de antrenori. Cât timp ai fost la lotul olimpic, domnul Bellu și doamna Bitang s-au purtat frumos cu tine? Cartea Mariei Olaru...

Nu a fost ușor, asta pot spune. Hmmm... să zicem că vorbele și stilul de a conduce antrenamentele nu au fost mereu plăcute. De asta eu sunt o altfel de antrenoare. Am încercat să învăț din greșelile tuturor și să nu le repet. Mai multe nu vreau să spun.

Și, pentru că tot am răscolit amintiri triste, te-aș întreba dacă ai vreun regret profesional?

Când eram gimnastă mi se făcea foarte dor de casă, de părinți, de soră, frate, verișori. Acolo mă simțeam în siguranță. Sigur, și la lot fetele erau unite. Am făcut multe sacrificii, iar mai târziu am înțeles și de ce. Însă având în vedere și ce mi-a oferit gimnastica, cred că a meritat.

Care crezi că e cea mai mare gimnastă a lumii, din toate timpurile? Sau pe cine ai admirat tu cel mai mult?

Din ce am citit, Simone Biles. Ea este ieșită din comun. Dar am avut-o ca model pe Nadia Comăneci. Pe ea o admir cel mai mult. Să nu le uit pe alte două gimnaste extraordinare, Daniela Silivaș și Aurelia Dobre. Și ele m-au inspirat foarte mult.

Vanda: “Am pozat în Playboy, dar sunt o fire introvertită

Te-ai retras din gimnastică în 1994, la doar 18 ani, dar nu ai abandonat sportul. Ai fost antrenoare în SUA, acum în Canada. Aici ți-ai creat o nouă carieră în fitness. Sala de antrenament rămâne pasiunea ta cea mai mare?

Cristian, să știi că am abandonat sportul pentru o perioadă. Voiam să încerc toate lucrurile pe care nu aveam voie să le fac atunci când eram gimnastă. Chiar nu am mai avut nicio înclinație spre a face sport. Am vrut să mă simt liberă! Și am fost.

Apoi a fost un moment în care o prietenă m-a motivat să merg din nou la sală. O dată, de două ori, și am început să mă duc regulat.

GALERIE FOTO - Vanda Hădărean - atunci și acum

Foto 7/21

Și nu doar că faci fitness, ci îl practici și la un nivel excelent. De patru ori Miss World Fitness, din 2008 până în 2011. Ai rămas la fel de competitivă ca atunci când concurai pentru România?

Dacă tot mergeam la sală, am început să mă axez pe exerciții care să mă ajute să-mi tonifiez corpul. Apoi am văzut că se poate face fitness de performanță. Am încercat și mi-au plăcut senzațiile pe care mi le oferă. Așa că am continuat. Pe scenă chiar mă simțeam deosebit.

Îmi place competiția. Sigur că titlurile mi-au adus aminte de momentele din gimnastică. Numai că acum alegeam eu ce să fac, ceea ce era mult mai bine. Aveam libertate.

Puțină lume știe că ai fost pe coperta Playboy România, având și un pictorial la interior. De ce ai pozat? Pentru acest sentiment de libertate? Ai o fire extrovertită?

Dimpotrivă, Cristian, sunt o fire introvertită. Dar de mai mult timp cochetam cu ideea de a fi model. Asta era în tinerețe (n.r. - râde). Atunci mi-a plăcut ideea, chiar dacă știu că a fost ceva neașteptat în România. Eu eram în Canada atunci.

Ai bifat, din câte știu, 9 apariții pe coperta unei reviste de fitness, și anume Miss Fitness Special Edition. Ai mai poza pentru Playboy acum?

Deocamdată nu am primit nicio propunere în acest sens (n.r. – râde). Nu, nu aș mai poza pentru Playboy. Am regretat decizia pe care am luat-o atunci. Pe termen lung nu cred că a fost una înțeleaptă. Am avut niște reacții ciudate din partea unor oameni. Oricum, de aproape 12 ani nu mă mai antrenez pentru concursurile de fitness. Deci nu!

Mi s-a spus, când aveam 20 de ani, că nu voi putea fi niciodată model. Ei bine, am avut nouă coperte în revistele de fitness din lume Vanda Hădărean, vicecampioană olimpică

Este măgulitor să apar de atâtea ori pe copertele unor asemenea reviste, îți dai seama. Mai ales că nu sunt chiar foarte tânără.

Nu o să insist. În afară de antrenorat și fitness, înțeleg că ai o proprie linie de echipament sportiv. Spune-mi mai multe despre această afacere, te rog.

Sigur, sala de antrenament e locul unde mă simt cel mai confortabil. Este ca a doua mea casă. Lucrez cu gimnaste în continuare. Mă ocup și de AcroFitness.

Ceea ce fac la Inspired by Vanda, e diferit. De mult timp mi-am dorit o linie de echipament cu numele meu. Am făcut o încercare în timpul pandemiei. Am reluat după și continuă să-mi placă. Dar să nu-ți imaginezi că este un business în care mă implic foarte intens. Este doar puțin extra și realizarea unui vis.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Unde și-a tatuat Nadia Comăneci nota 10 primită la Jocurile Olimpice: ”Mi-am dorit ceva unic”
Unde și-a tatuat Nadia Comăneci nota 10 primită la Jocurile Olimpice: ”Mi-am dorit ceva unic”
Unde și-a tatuat Nadia Comăneci nota 10 primită la Jocurile Olimpice: ”Mi-am dorit ceva unic”
”Simona merită să revină!” Mesajul unei foarte mari gimnaste pentru Halep. Între 7 și 9 februarie 2024 se va judeca, la TAS, apelul jucătoarei de tenis
”Simona merită să revină!” Mesajul unei foarte mari gimnaste pentru Halep. Între 7 și 9 februarie 2024 se va judeca, la TAS, apelul jucătoarei de tenis
”Simona merită să revină!” Mesajul unei foarte mari gimnaste pentru Halep. Între 7 și 9 februarie 2024 se va judeca, la TAS, apelul jucătoarei de tenis
“Sunt împăcată cu ceea ce am decis!” Larisa Iordache dezvăluie cel mai greu moment al carierei sale
“Sunt împăcată cu ceea ce am decis!” Larisa Iordache dezvăluie cel mai greu moment al carierei sale
“Sunt împăcată cu ceea ce am decis!” Larisa Iordache dezvăluie cel mai greu moment al carierei sale
“Mama își dorea să fim împreună de Crăciun”. Pentru Larisa Iordache, fosta mare gimnastă, sărbătoarea de astăzi are o semnificație aparte
“Mama își dorea să fim împreună de Crăciun”. Pentru Larisa Iordache, fosta mare gimnastă, sărbătoarea de astăzi are o semnificație aparte
“Mama își dorea să fim împreună de Crăciun”. Pentru Larisa Iordache, fosta mare gimnastă, sărbătoarea de astăzi are o semnificație aparte
Nadia Comăneci: "La mulți ani, dragi români!" Mesajul pentru țara noastră al celei mai mari sportive din istoria gimnasticii
Nadia Comăneci: "La mulți ani, dragi români!" Mesajul pentru țara noastră al celei mai mari sportive din istoria gimnasticii
Nadia Comăneci: "La mulți ani, dragi români!" Mesajul pentru țara noastră al celei mai mari sportive din istoria gimnasticii
ATUNCI și ACUM | Transformarea Mariei Olaru, la 23 de ani după ce cucerea aurul olimpic! Marea campioană și-a donat medalia de la CE pentru o cauză nobilă
ATUNCI și ACUM | Transformarea Mariei Olaru, la 23 de ani după ce cucerea aurul olimpic! Marea campioană și-a donat medalia de la CE pentru o cauză nobilă
ATUNCI și ACUM | Transformarea Mariei Olaru, la 23 de ani după ce cucerea aurul olimpic! Marea campioană și-a donat medalia de la CE pentru o cauză nobilă

Cele mai citite

Coșmarul trăit de Laura Woods, vedeta TNT Sports! Mesaje greu de reprodus și teste de boli venerice trimise prin poștă. Cum a hărțuit-o o altă femeie | FOTO
Coșmarul trăit de Laura Woods, vedeta TNT Sports! Mesaje greu de reprodus și teste de boli venerice trimise prin poștă. Cum a hărțuit-o o altă femeie | FOTO
Sport Life  |  19 Februarie 2024, 12:03
1.
Coșmarul trăit de Laura Woods, vedeta TNT Sports! Mesaje greu de reprodus și teste de boli venerice trimise prin poștă. Cum a hărțuit-o o altă femeie | FOTO
"Asta e povestea mea!" Ioan Ovidiu Sabău și momentul trecerii la Martorii lui Iehova. De ce nu se roagă înainte de meciuri și cum a ratat CM 1994
"Asta e povestea mea!" Ioan Ovidiu Sabău și momentul trecerii la Martorii lui Iehova. De ce nu se roagă înainte de meciuri și cum a ratat CM 1994
SuperLiga  |  20 Februarie 2024, 17:38
2.
"Asta e povestea mea!" Ioan Ovidiu Sabău și momentul trecerii la Martorii lui Iehova. De ce nu se roagă înainte de meciuri și cum a ratat CM 1994
Alex Chipciu a făcut show la declarații. Cine l-a impresionat de la FCSB: ”Sunt tineri, puternici, au testosteron mult. Mi-a zis soția că am fost bombă”
Alex Chipciu a făcut show la declarații. Cine l-a impresionat de la FCSB: ”Sunt tineri, puternici, au testosteron mult. Mi-a zis soția că am fost bombă”
SuperLiga  |  20 Februarie 2024, 00:22
3.
Alex Chipciu a făcut show la declarații. Cine l-a impresionat de la FCSB: ”Sunt tineri, puternici, au testosteron mult. Mi-a zis soția că am fost bombă”
Știri de ultimă oră din sport
Valeriu Iftime face haz de necaz după ce a ajuns pe ultimul loc în Superliga: ”Bat FCSB, bat Sepsi și mă distrez la Cluj!”
Valeriu Iftime face haz de necaz după ce a ajuns pe ultimul loc în Superliga: ”Bat FCSB, bat Sepsi și mă distrez la Cluj!”
SuperLiga   |  22 Februarie 2024, 11:13
Valeriu Iftime face haz de necaz după ce a ajuns pe ultimul loc în Superliga: ”Bat FCSB, bat Sepsi și mă distrez la Cluj!”
Cum a ajuns Zeljko Kopic la Dinamo. Florin Prunea și Ionel Dănciulescu au dezvăluit motivul real al mutării: ”Nicolescu nu are nicio legătură cu Kopic”
Cum a ajuns Zeljko Kopic la Dinamo. Florin Prunea și Ionel Dănciulescu au dezvăluit motivul real al mutării: ”Nicolescu nu are nicio legătură cu Kopic”
SuperLiga   |  22 Februarie 2024, 10:03
Cum a ajuns Zeljko Kopic la Dinamo. Florin Prunea și Ionel Dănciulescu au dezvăluit motivul real al mutării: ”Nicolescu nu are nicio legătură cu Kopic”
Mihai Rotaru vede alt campionat: mesajul cu care patronul Craiovei surprinde pe toată lumea. ”Chiar cred că suntem superiori”
Mihai Rotaru vede alt campionat: mesajul cu care patronul Craiovei surprinde pe toată lumea. ”Chiar cred că suntem superiori”
SuperLiga   |  22 Februarie 2024, 09:10
Mihai Rotaru vede alt campionat: mesajul cu care patronul Craiovei surprinde pe toată lumea. ”Chiar cred că suntem superiori”
Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit de ce a vrut să își dea demisia de la U Cluj: ”Eu așa am simțit”
Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit de ce a vrut să își dea demisia de la U Cluj: ”Eu așa am simțit”
SuperLiga   |  22 Februarie 2024, 08:43
Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit de ce a vrut să își dea demisia de la U Cluj: ”Eu așa am simțit”
A dat Rapid lovitura? Fostul antrenor îi face ”portretul” fotbalistului care ajunge în vară în Giulești: ”Nu va înșela așteptările”
A dat Rapid lovitura? Fostul antrenor îi face ”portretul” fotbalistului care ajunge în vară în Giulești: ”Nu va înșela așteptările”
SuperLiga   |  22 Februarie 2024, 08:00
A dat Rapid lovitura? Fostul antrenor îi face ”portretul” fotbalistului care ajunge în vară în Giulești: ”Nu va înșela așteptările”
OPTIMI Champions League | FC Porto - Arsenal 1-0 și Napoli - Barcelona 1-1. Victorie dramatică obținută de lusitani! Catalanii au condus, dar nu au reușit să se impună
OPTIMI Champions League | FC Porto - Arsenal 1-0 și Napoli - Barcelona 1-1. Victorie dramatică obținută de lusitani! Catalanii au condus, dar nu au reușit să se impună
Champions League   |  21 Februarie 2024, 23:54
OPTIMI Champions League | FC Porto - Arsenal 1-0 și Napoli - Barcelona 1-1. Victorie dramatică obținută de lusitani! Catalanii au condus, dar nu au reușit să se impună
Plecare surprinzătoare de la U Cluj! Un titular, aproape de transferul în afară. Destinație bizară aleasă
Plecare surprinzătoare de la U Cluj! Un titular, aproape de transferul în afară. Destinație bizară aleasă
SuperLiga   |  21 Februarie 2024, 23:51
Plecare surprinzătoare de la U Cluj! Un titular, aproape de transferul în afară. Destinație bizară aleasă
Se știe prima echipă calificată în optimile Conference League! Formația care a umilit-o pe FCSB în 2011 a reușit surpriza
Se știe prima echipă calificată în optimile Conference League! Formația care a umilit-o pe FCSB în 2011 a reușit surpriza
Conference League   |  21 Februarie 2024, 23:16
Se știe prima echipă calificată în optimile Conference League! Formația care a umilit-o pe FCSB în 2011 a reușit surpriza
Au ”furat” Rapid și Universitatea Craiova jucătorii doriți de FCSB? Mihai Stoica, comunicat clar: ”Fotbaliștii doriți n-au refuzat”
Au ”furat” Rapid și Universitatea Craiova jucătorii doriți de FCSB? Mihai Stoica, comunicat clar: ”Fotbaliștii doriți n-au refuzat”
Au ”furat” Rapid și Universitatea Craiova jucătorii doriți de FCSB? Mihai Stoica, comunicat clar: ”Fotbaliștii doriți n-au refuzat”
EXCLUSIV | OUT din lotul echipei! Conflictul de la finalul partidei FCSB - Sepsi i-a fost fatal
EXCLUSIV | OUT din lotul echipei! Conflictul de la finalul partidei FCSB - Sepsi i-a fost fatal
EXCLUSIV | OUT din lotul echipei! Conflictul de la finalul partidei FCSB - Sepsi i-a fost fatal
Lucian Goian, veste tristă pentru fanii dinamoviști după succesul cu Farul: ”Îmi pare rău să spun asta” 
Lucian Goian, veste tristă pentru fanii dinamoviști după succesul cu Farul: ”Îmi pare rău să spun asta” 
Lucian Goian, veste tristă pentru fanii dinamoviști după succesul cu Farul: ”Îmi pare rău să spun asta”