Algerianca Imane Khelif a ajuns în finala Jocurilor Olimpice: ”Atitudinea celor care au comentat a fost taxată”
Gabriela Gogu | Publicat: 07.08.2024 15:48 | Actualizat: 07.08.2024 15:48
În cadrul emisiunii ”Olimpicii”, moderată de Costin Ștucan și Victor Vrînceanu, jurnaliștii iAMsport.ro au vorbit despre cazul algeriencei Imane Khelif. După scandalul care a luat amploare în jurul ei, sportiva a reușit să se califice în finala la box.
- Emisiunea ”Olimpicii” cu Costin Ștucan și Victor Vrînceanu se va difuza zilnic de la ora 10:00 pe pagina de Facebook iAMsport.ro, pe YouTube iAMsport.ro și pe contul nostru de TikTok.
- ”Olimpicii” este un proiect susținut de NetBet și Electrica Furnizare.
Imane Khelif s-a calificat în finala de la box de la Jocurile Olimpice
După scandalul care s-a inscat în jurul sportivei Imane Khelif, lucrurile s-au mai liniștit. Algerianca s-a calificat în finală, iar atitudinea celor care au arătat-o cu degetul a fost taxată.
Costin Ștucan: Apropo, încă o știre. Văd că s-a schimbat vibe-ul asupra acestui subiect. E vorba de algerianca Imane Khelif, care s-a calificat în finală. După ce a ieșit și a spus că ea se simte femeie și că s-a născut femeie și că nu are nicio vină că are o condiție care o poate apropia la un moment dat, în urma unor analize, de un alt gen. Nu știu dacă e o chestie a presei occidentale sau nu, dar înțeleg că lumea o susține. Văd niște editoriale prin Anglia, unde atitudinea celor care au comentat a fost taxată.
Victor Vrînceanu: Nu trebuie să fie sancționată, oamenii au comentat având niște informații, oamenii au comentat având niște informații în față. Dacă este așa și biologic este femeie, dar are o dereglare, trebuie să ne gândim și la cum se simte ea, să fi făcută bărbat și transexual nu e ok, trebuie să ne gândim și la sportivă.
Costin Ștucan: O bucată dintr-un editorial din Marea Britanie: 'În centrul acestui scandal sunt două femei trecute puțin de 20 de ani, care nu încearcă să trișeze și să se dopeze, care s-au născut femei și s-au considerat întotdeauna femei și care pot sau nu pot, care au sau nu au o condiție numită DSD: diferențe în dezvoltarea sexuală. Acest DSD poate lua multe forme, dar este deseori prezent sub forma unor hormoni masculini ascunși în organism sau a unor organe masculine ascunse, care pot genera un avantaj atletic. Au fost cazuri și în trecut, care au descoperit această condiție în timpul competiției, lucru care poate fi traumatizant. Ce facem cu asta, tratăm cu tact, să înțelegem cu sensibilitate, asta ar fi o cale pe care am putea să mergem. Pe de altă parte avem lumea reală, unde cele două sportive sunt blamate'. Probabil că vom avea o campioană olimpică din Algeria care se consideră femeie.
Victor Vrînceanu: Cred că organizatorii trebuie să iasă în față, să arate că au verificat situația, au făcut toate testele posibile, că altfel se lasă loc de speculații foarte multe.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.