TAS, singura speranță pentru Simona Halep. Ce urmează pentru campioana de la Roland Garros și Wimbledon
Redactia | Publicat: 12.09.2023 18:50 | Actualizat: 12.09.2023 20:28
Simona Halep (31 de ani) a primit o lovitură dură din partea tribunalului Sports Resolutions. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a fost suspendată pe 4 ani de zile.
ITIA a făcut anunțul oficial marți după-amiază, dar decizia poate fi atacată cu recurs. Cel mai probabil, sportiva din Constanța nu va renunța la luptă și își va căuta dreptatea la TAS.
TAS, ultima speranță pentru Simona Halep. Ce urmează pentru româncă
Simona Halep este în pericol să își încheie cariera mai repede decât se aștepta cineva. Asta pentru că suspendarea de 4 ani dictată contra ei, ar însemna că sportiva noastră ar putea reveni pe teren în 2026, când va avea 35 de ani.
Doar TAS mai poate întoarce această decizie sau să vină cu o suspendare mai puțin drastică pentru sportiva noastră. 21 de zile are la dispoziție Simona Halep să aleagă această cale și mai mult ca sigur aceasta va fi calea aleasă de către fostul lider mondial.
Simona poate trage speranță la cazul Mariei Sharapova, rusoaica depistată cu meldonium, în 2016. După o suspendare inițială de doi ani, din cei patru, care reprezintă pedeapsa maximă, rusoaica a făcut apelul de la Curtea de Arbitraj Sportiv. Astfel a rămas cu doar 15 luni de suspendare și a putut să se întoarcă în tenis.
”Volumul de probe a fost substanțial”
Tribunalul independent, înființat de Sport Resolutions, s-a reunit la 28 și 29 iunie 2023 la Londra și a audiat martori experți științifici în numele lui Halep și al ITIA, jucătoarea depunând, de asemenea, mărturii direct în fața comisiei în cadrul procedurilor.
”La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP: Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halep recoltată la 29 august 2022 la US Open
Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în cursul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al ITIA.
Președinta ITIA, Karen Moorhouse a mărturisit că decizia luată este una corectă.
”După o audiere complexă și riguroasă, am primit decizia tribunalului independent. Volumul de probe pentru ca tribunalul să ia această decizie a fost substanțial. Înțelegem interesul publicului în acest gen de cazuri și încercăm să rămânem cât de transparenți putem”, a comentat oficialul
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.