video Hanul lui Manuc, închis de Piedone: ”Pa și la gară!”. Ce nereguli a găsit ANPC și ce amenzi au fost acordate

Vlad Stoica | Publicat: 12.03.2025 08:44 | Actualizat: 12.03.2025 10:40
Hanul lui Manuc, cunoscutul local din Centrul Vechi, a fost închis temporar de noul șef al ANPC, Cristian Popescu Piedone, în urma unui control efectuat duminică.
Instalat de scurt timp în fruntea ANPC, Cristian Popescu Piedone, odată aflat în fruntea instituției, a dat drumul la o ”furtună” de controale în România, depistând nereguli în nenumărate locale și restaurante.
Controversatul politician a primit o condamnare de 4 ani pentru abuz în serviciu în urma tragediei de la Colectiv, fiind primar al Sectorului 4 în acea vreme, dar a stat doar un an și o lună după gratii, ulterior fiind achitat.
Între timp, a ocupat și funcția de primar al Sectorului 5, iar de la începutul lui februarie 2025, a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.
Hanul lui Manuc, restaurantul deținut în trecut de Ilie Dumitrescu, închis de Piedone și ANPC
Din această postură a descins Piedone în mai multe locații pe parcursul ultimei luni, iar, duminică, drumul său l-a purtat către Centrul Vechi al Bucureștiului, unde a acordat, conform propriilor estimate, amenzi de 74.000 de lei.
Hanul lui Manuc, Carul cu Bere, Curtea Berarilor şi Arcade Cafe au fost închise temporar de către inspectorii ANPC, ale căror controale au fost, însă, oprite de protestele masive care aveau loc în zonă în acele momente.
”În timpul controlului, comisarilor ANPC, aflaţi în diferite locaţii, li s-a întrerupt activitatea din cauza protestelor de stradă. Terasele din Centrul Vechi au suferit pagube materiale, în urma protestelor desfăşurate.
Astfel că, din dispoziţia domnului preşedinte al ANPC coroborat cu ordinele organelor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, au procedat la protejarea consumatorilor cât şi comisarilor ANPC prin adăpostirea acestora în restaurante până la oprirea protestatarilor”, au transmis reprezentanţi ai ANPC.
Piedone i-a pus la punct pe angajații de la Hanul Manuc: ”Ce e asta?!”
În imaginile deja devenite virale pe rețelele sociale, Cristian Popescu Piedone îi pune la punct pe angajații de la Hanul Manuc, după ce ar fi depistat următoarele nereguli: diferențe de gramaj, alimente depozitate în agregate frigorifice de refrigerare fără o etichetă cu data limita de consum și alte produse alimentare neambalate depozitate necorespunzător.
”Domnul bucătăr șef, ce produs e ăsta?! Pastramă? Rețeta la pastramă! Conform rețetarului. Ce avem - 240g de carne. Lipsă gramaj - 60g. Acest cântar trebuie să stea la ieșirea porților, conform gramajelor.
Aici (n.r. în meniu) scrie 240g, înseamnă finit. Ești bucătar, știi ce înseamnă și finit. Ați înțeles?! Deci numai la asta. Probă sigilată, proces verbal consemnat - lisă gramaj. Să vedem la mici, gramajul îl interesează pe client, nu bucățile!
Cât are? 80g (n.r. ar trebui să aibă 240g total), dar 180g are, dacă și la mici vă zgârciți... Aveți preț finit, cu asta am închis discuția. Aici ce avem, sos? Data fabricației? (n.r. I se răspunde: Astăzi) Unde scrie? (n.r. Acum l-am scos...) Și pe astea acum le-ați scos?
Oriunde le băgați, nu știți când vine soarele peste voi, eu ce garanție am, și orice organ de control, că l-ai scos acum, unde scrie? Orice produs gătit, după 24 de ore, ca fasolea asta, pa și la gară! Nu am niciun garant”, au fost unele dintre comentariile făcute de Cristian Popescu Piedone, în controlul de la Hanul lui Manuc.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite














