Întrebarea care l-a pus în dificultate pe Gigi Becali, în Parlament: ”Îți spun ție asta???”
Vlad Stoica | Publicat: 21.12.2024 15:59 | Actualizat: 21.12.2024 18:19
Gigi Becali (66 de ani) a întâmpinat deja primele dificultăți în calitatea sa de membru în Camera Deputaților din Parlamentul României. Finanțatorul FCSB a fost protagonistul unui clip video în care este pus în dificultate de o întrebare legată de viitoarea sa activitate în forul legislativ al țării.
Chestionat pe marginea diferenței dintr-o lege organică și o lege ordinară, Becali a lăsat impresia că este pus în dificultate, așa că a ales să ofere un răspuns hilar.
Gigi Becali, pus în dificultate de o întrebare în Parlament
Pe un cont de Facebook, care aparține unor fani ai Stelei, a fost publicat un clip video în care Gigi Becali este întrebat dacă cunoaște diferența dintre legile organice și cele ordinare. Asta în contextul în care latifundiarul și-a exprimat de mai multe ori dorința de a face parte din comisiile juridice.
”Păi vrei să îți spun ție? Știu de când eram mic, de când eram mic, la grădiniță, știu asta”, a fost răspunsul ironic al lui Becali. Acesta a refuzat să comenteze dacă va face parte dintr-o comisie sau nu.
Patronul campioanei României s-a tot lăudat că va căuta să modifice mai multe legi, în special în domeniul sportului, după ce va reveni în forul legislativ al țării.
Diferența dintre Legile organice și ordinare
Conform Constituției României, o lege organică este un anumit tip de lege specială a sistemului juridic din România prin care se reglementează: sistemul electoral; organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente; organizarea, funcționarea și finanțarea partidelor politice; statutul deputaților și al senatorilor, stabilirea indemnizației și a celorlalte drepturi ale acestora; organizarea și desfășurarea referendumului; organizarea Guvernului și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării; regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război; regimul stării de asediu și al stării de urgență; infracțiunile, pedepsele și regimul executării acestora; acordarea amnistiei sau a grațierii colective; statutul funcționarilor publici; contenciosul administrativ; organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instanțelor judecătorești, a Ministerului Public și a Curții de Conturi; regimul juridic general al proprietății și al moștenirii; organizarea generală a învățământului; organizarea administrației publice locale, a teritoriului, precum și regimul general privind autonomia locală; regimul general privind raporturile de muncă, sindicatele, patronatele și protecția socială; statutul minorităților naționale din România; Regimul general al cultelor; celelalte domenii pentru care în Constituție se prevede adoptarea de legi organice.
Legile ordinare reglementează toate celelalte domenii care nu sunt acoperite de legea organică. O lege ordinară nu poate amenda sau modifica o normă superioară, cum ar fi o lege organică sau Constituția
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.