galerie foto Vedete, dar campioni în sport!
Floriana Iacob | Publicat: 10.10.2024 18:21 | Actualizat: 10.10.2024 18:21
Vedete pe scenă și pe micul ecran, dar campioni în sport! Traseul surprinzător al Andreei Marin, Mihaelei Rădulescu, Cabral, Temișan ori Vasile Șeicaru.
Multe dintre vedetele din România, cunoscute pentru carierele lor în muzică, televiziune sau divertisment, au avut începuturi promițătoare în lumea sportului. Iar pentru mulți dintre aceștia, drumul spre succes a început în sportul de performanță.
Înainte de a deveni figuri recognoscibile ale scenei sau televiziunii, aceste personalități au urcat pe podiumuri, au câștigat medalii și au practicat sporturi cu un devotament rar întâlnit.
De la atletism și kickboxing la gimnastică și fotbal, poveștile lor sunt dovada unei voințe extraordinare și a unei discipline care i-a ajutat să se afirme ulterior și în carierele artistice.
Mihaela Rădulescu, 13 ani de gimnastică ritmică
Mihaela Rădulescu a început gimnastica ritmică la doar 5 ani, la Clubul Sportiv Școlar din Piatra Neamț, unde a practicat timp de 13 ani. Cu toate că a participat la numeroase competiții, a obținut doar mențiuni, iar cariera sportivă a fost întreruptă înainte de Bacalaureat.
Roxana Ciuhulescu, fostă handbalistă în naționala de tineret
Cu o înălțime impresionantă de peste 1,90 metri, Roxana Ciuhulescu a jucat handbal la nivel de performanță, fiind componentă a naționalei de tineret a României. Din păcate, o accidentare gravă – ruptură de ligament și menisc – i-a pus capăt carierei sportive după șase ani de pregătire.
”Am fost operată, timp de patru luni am făcut recuperare, însă degeaba. Am renunțat la șase ani de pregătire”, spune fostul pivot al naționalei mici, fosta jucătoare a echipei Antilopa București.
Gheorghe Gheorghiu, campion la gimnastică pe aparate
Înainte de muzică, Gheorghe Gheorghiu (70 ani) și-a petrecut tinerețea practicând gimnastică la aparate, specializat în inele. A continuat acest sport și în școala militară, unde a participat la competiții. Forța dobândită în acei ani i-a rămas utilă, după cum demonstrează o poveste faimoasă în care a imobilizat doi hoți care îi intraseră în casă.
Adrian Enache și Andrei Ștefănescu, fotbaliști înainte de Naționala Artiștilor
Andrei Ștefănescu, vedeta Antena 1, a jucat fotbal încă din copilărie, evoluând la echipe precum ”Șoimii București”, Rapid și Dinamo, la juniori. Adrian Enache a fost jucător la Oțelul Galați, al cărui președinte de onoare a rămas. Ba chiar a compus și imnul echipei unde a fost legitimat la juniori. Dar n-a prins nicio selecție într-un meci important. El a fost coleg de echipă, la club, cu cel care a devenit cunoscut ca mare fotbalist, Dănuț Lupu.
Pepe, ”sensibilul” dintr-o familie de boxeri
Cântărețul Pepe a urmat tradiția familiei sale de boxeri, practicând acest sport de la o vârstă fragedă. Tatăl său, fost campion național, și fratele său, boxer profesionist, i-au fost mentori, inițiindu-l în acest sport pe care l-a practicat activ până la 14 ani.
Aurelian Temișan, handbalist și boxer
Aurelian Temișan este cunoscut astăzi ca unul dintre cei mai carismatici artiști din România, dar puțini știu că și-a început cariera în sport. Handbalist de performanță la Universitatea Craiova, Temișan a cochetat și cu boxul, sport în care a avut rezultate remarcabile.
”Tata m-a luat de mână și m-a dus la un prieten de-al lui de la CS Electroputere, Paul Dragu, care era antrenor de box. Și pentru că în vara respectivă nu aveam cantonament la handbal, mi-am ocupat acel timp cu acest sport de contact. Așa am ajuns să fac doi ani de box, până la nivel de județ”, își amintește Temișan, care a câștigat chiar un titlu de campion județean.
Cabral a fost vicecampion european la kickboxing
Carismaticul Cabral a fost multă vreme un sportiv de performanță, crescut într-o familie cu tradiție. Cu un palmares impresionant în kickboxing, acesta a devenit în 1994 vicecampion european, după ani de pregătire intensă în Germania.
”Tatăl meu vitreg, Mircea Boldea, a fost președintele Federației Române de Arte Marțiale de Contact și unul dintre cei mai respectați antrenori din țară. Sportul a fost mereu o parte esențială din viața mea”, spunea Cabral. De asemenea, mama sa, Argentina, a fost vicecampioană europeană și mondială la kickboxing, fiind un model de perseverență pentru vedeta Pro TV.
Florin Chilian, campion național la ciclism
Florin Chilian a fost și un ciclist de ”Zece”, sport în care a obținut titluri naționale.
”Am fost campion național la ciclism pentru clubul Stirom București și am adunat multe medalii în acea perioadă. Din păcate, genunchii mei au suferit în urma acelor ani de competiții, dar rămân cu amintiri plăcute”, spune Chilian, care nici acum nu se desparte de bicicletă.
Vasile Șeicaru, atlet și profesor de sport înainte de a deveni folkist
Folkistul Vasile Șeicaru a fost un atlet de elită în tinerețe, specializat în probele de 800 și 1500 metri. Folkistul și-a trăit adolescența între sport de performanță și muzică.
”Am absolvit școala sportivă, Liceul de Educație Fizică din Galați și am fost coleg cu Fita Lovin, campioană europeană la 800 m”, mărturisește Vale, fostul atlet. Nu a reușit să intre la IEFS (actualul ANEFS), însă, timp de trei ani, a fost profesor de sport în comuna natală, de lângă Galați. Astăzi, școala gimnazială din Oancea poartă numele său, un lucru de care sunt mândru. Și fratele artistului este profesor de înot la Constanța.
Vladimir Drăghia a fost component al lotului olimpic de natație
Vladimir Drăghia a avut o carieră sportivă impresionantă în natație. A făcut parte din Lotul Olimpic de Natație al României timp de șapte ani și a câștigat multiple titluri naționale.
”Am înotat zilnic aproximativ 20 de kilometri, timp de 12 ani. Pregătirea a fost extrem de intensă, dar acea disciplină m-a format atât ca sportiv, cât și ca om”, spune Drăghia, care a ajuns ulterior să câștige competiția dură „Exatlon” 2018.
Lidia Buble a fost campioană la gimnastică și atletism
Puțini știu că, înainte de a deveni o vedetă a muzicii, Lidia Buble a fost campioană națională la gimnastică aerobică și atletism. A făcut parte din echipa de gimnastică aerobică de la Deva, sub îndrumarea Cătălinei Ponor. Sport căruia i-a dedicat 15 ani.
Emeric Imre, fost fotbalist la ”Universitatea” Cluj
Emeric Imre, ”Nebunul de Alb” din folk-ul autohton, a fost la un pas de o carieră în fotbal. A jucat pentru echipa ”Universitatea” Cluj, dar un accident nefericit i-a curmat visul.
”Timp de opt ani am jucat fotbal, cu echipa de pitici, juniori republicani, și visam să ajung la Națională. Din păcate, un accident m-a forțat să renunț, dar pasiunea pentru sport a rămas vie în mine”, mărturisește Imi, cum este cunoscut printre prieteni.
Mihai Dedu a fost atlet titrat al Clubului Steaua
Prezentatorul Pro TV Mihai Dedu a fost de cinci ori campion național la atletism, la probele de 400 m garduri și 400 m plat. El a practicat atletismul de performanță la Clubul Steaua, fiind considerat unul dintre cei mai promițători sportivi ai generației sale.
Andi Moisescu a practicat patinajul viteză
Andi Moisescu a practicat patinajul viteză timp de șapte ani, iar acest sport i-a dezvoltat o disciplină riguroasă, pe care o consideră esențială în cariera sa de televiziune.
”Patinajul m-a învățat să îmi gestionez energia și timpul eficient, un lucru care mi-a fost de mare ajutor mai târziu în carieră”, spune Moisescu.
Alex Bogdan a fost campion național la octatlon
S-a pregătit ca sportiv în orașul său natal, la Târgu Ocna, supervizat și pregătit de tatăl său, fostul sportiv Bogdan Constantin, unul dintre profesorii de atletism care au dat zeci de campioni și au format sute de sportivi.
Vedeta din multe filme comerciale de mare succes și seriale de televiziune, Alex s-a apucat de atletism la 7 ani și a abandonat sportul după o accidentare la picior, la vârsta de 20 ani. În activitatea sa sportivă a strâns peste 20 de medalii și un perete cu diplome.
Dani Oțil, pilot de curse și motocross
La 44 de ani, Dani Oțil, prezentatorul emisiunii ”Neatza cu Răzvan și Dani”, își continuă cu succes activitatea de pilot de curse și participă la competiții de motocross și viteză pe circuit.
Mihai Constantinescu a fost jocheu la Clubul Steaua
Regretatul cântăreț Mihai Constantinescu a practicat, în tinerețe, hipism la Clubul Steaua, unde a câștigat numeroase trofee. Constantinescu (absolvent al al Institutului de Educație Fizică și Sport (1973) a fost coechipier în echipa de hipism cu Cristian Țopescu și a reprezentat clubul în multe competiții.
Dan Spătaru a fost fotbalist la Sportul Studențesc
S-au împlinit 20 de ani de la moartea marelui Dan Spătaru. Dacă nu i-ar fi făcut probleme hernia de disc, am fi putut vorbi de Dan Spătaru drept un mare fotbalist Ce ce a rămas în istorie drept ”Regele aplauzelor”, Dan Spătaru a fost profesor de educație fizică și sport și a fost jucător profesionist de fotbal. Dan Spătaru a jucat numai cu numărul 10 pe spate și a fost considerat o mare speranță a sportului-rege. A debutat la Cimentul Medgidia, cele mai multe goluri le-a dat la Sportul Studențesc și și-a încheiat cariera la Voința Buftea (1967-1970).
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.