Cum funcționează stadionul Steaua: 2,5 milioane de euro întreținerea, 2 lei biletul de intrare la meci!

Remus Răureanu | Publicat: 22.05.2025 17:40 | Actualizat: 22.05.2025 19:37
Arena din Ghencea a înghițit, din 2021 până în prezent, peste două milioane și jumătate de euro. Veniturile există doar atunci când pe ”Steaua” joacă FCSB
Stadionul Steaua a costat 95 de milioane de euro și continuă să ”mănânce” bani publici. Din 2021, anul în care a fost dată în folosință, arena a mai necesitat 2.521.562 de euro pentru întreținerea ei.
CSA Steaua a stabilit că un bilet costa 2 lei și a atras 5.000 de oameni în Ghencea
Recordul a fost în 2022, un an în care stadionul a necesitat 7 milioane de lei! În toți ceilalți ani a consumat peste 1.500.000 de lei. În 2025, până în momentul acesta, a avut nevoie de 390.000 de lei.
Arena e a CSA Steaua, un club al cărei formație evoluează în liga a doua fără a avea dreptul de promovare fiindcă e o societate de drept public, nu una de drept privat. Legea Sportului prevede că pot fi membre ale ligilor profesioniste numai societățile de drept privat, ceea ce înseamnă că Steaua nu are dreptul de a face parte din LPF.
”Militarii” au jucat acasă cu Reșița în ultima etapă din liga a doua. Au stabilit că un bilet costa numai 2 lei, cu speranța că așa aveau să umple stadionul. Au venit doar 5.269 de oameni, nici măcar biletele extrem de ieftine nu i-au atras pe fanii roș-albaștrilor care consideră că FCSB e un club nou, nu un continuator al Stelei vechi.
FCSB va porni sezonul viitor pe stadionul Steaua, Gigi Becali va plăti 56.000 de euro pentru fiecare meci
Steaua va mai amortiza costurile grație închirierii stadionului către FCSB. Echipa lui Becali va evolua în Ghencea în primele meciuri din stagiunea următoare, conform golazo.ro. Campioana achită 56.000 de euro pentru fiecare partidă în care joacă pe stadionul Steaua.
Arena Națională, casa obișnuită a FCSB, e indisponibilă din cauza concertelor și a altor evenimente. Oamenii lui Becali s-au mai mutat în Ghencea de-a lungul timpului din aceleași motive.
Ei mai reduc astfel paguba pe care o înregistrează CSA Steaua și Ministerul Apărării Naționale cu stadionul pe care de obicei au loc meciuri din liga a doua, unele cu puțini spectatori și fără o miză importantă. ”Militarii” au încheiat campionatul pe locul al doilea, unul de pe care ar fi trebuit să promoveze în ”A”, doar că nu au licența pentru eșalonul de elită.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite

















