FOTO EXCLUSIV | Ce denumire a rezervat Steaua în caz de asociere cu un privat. ”Militarii”, cu gândul la promovarea în Superligă
Silvian Bădulescu | Publicat: 27.09.2023 13:13 | Actualizat: 27.09.2023 15:57
Steaua București s-a pregătit, în această vară, la nivel administrativ, de promovare. iAM Sport a aflat că, încă din iulie, ”militarii” au depus la Registrul Național ONG denumirea aleasă în vederea unei eventuale asocieri cu un privat care, ulterior, să permită, pe parte sportivă, promovarea în Superligă.
CSA Steaua în Liga 2 a devenit, pentru al treilea sezon la rând, un serial horror pentru suporterii din Ghencea. ”Militarii” încep, ca și în ultimele două stagiuni, fără perspective clare asupra șansei de a urca în Superligă, în cazul în care criteriul sportiv ar permite-o.
În vară, însă, susținătorii echipei antrenate de Daniel Oprița au avut, pentru o perioadă, un șir de speranțe. Din informațiile noastre, conducătorii Ministerului Apărării au negociat cu diverși oameni de afaceri în vederea unei asocieri care, mai apoi, să deblocheze partea sportivă.
În acest sens, iAM Sport a aflat că, încă din luna iulie, a fost înregistrată denumirea ONG-ului pentru eventuala asociere (VEZI FOTO MAI JOS).
Steaua București, clubul de lângă inima suporterilor. ”Militarii” în Liga 2, sezonul trei, episodul Z
Steaua este blocată, din punct de vedere al formei de organizare, în Liga 2. Pentru al treilea an la rând, ”militarii” joacă meciuri ”amicale” cu caracter oficial.
Totuși, în cursul acestei veri, mai mult ca în ultimii ani, oficialii echipei din Ghencea au dat speranțe suporterilor că, într-un final, se va putea realiza o asociere care să aibă ca și consecință pozitivă, în urma rezultatului sportiv, dreptul de a promova în Superligă.
S-a scris, la momentul respectiv, de interesul pe care l-ar fi avut Simion Apreutese pentru asocierea cu roș-albaștrii, dar și de negocierile purtate de către acesta cu clubul din sectorul 6. De asemenea, din informațiile iAM Sport, au existat tatonări și cu Revicom Oil, societate care investește sume de bani la Metalul Buzău, în Liga 3.
În același timp, sursele noastre ne-au menționat că ”un important jucător în industria IT” a fost aproape să vină alături de ”militari”. Ba mai mult, la momentul respectiv a fost înaintată, către LPF și FRF, și o scrisoare de intenție cu privire la dorința de schimbare a formei de organizare.
Practic, aceasta ar fi asigurat că, în cazul în care, după termenul limită, chiar și pe parcursul campionatului, Steaua și-ar fi schimbat forma de organizare, să aibă dreptul de a promovare.
Respectiva scrisoare a fost înaintată și în contextul grevei magistraților care, pe perioada verii, a întârziat foarte multe termene de judecată, un caz concret fiind în curtea rivalilor de la Dinamo, dar aici este un alt subiect.
Într-un final, din nefericire pentru suporterii steliști, nicio discuție nu s-a materializat în ceva concret. ”Privații” ar fi dorit asocierea sub forma unui S.A (n.r. – societate pe acțiuni), cei din conducerea Ministerului, sub forma unui ONG.
Mai departe, ar fi trebuit să fie, în conducere, privatul, MAPN-ul, dar și reprezentanții suporterilor pentru ca, în cazul unei decizii care să fie supuse la vot, să existe majoritate.
În acest sens, în iulie, mai exact pe 10, la Registrul Național ONG a fost înregistrată denumirea societății care ar fi urmat să administreze Steaua.
Astfel, ONG-ul respectiv s-ar fi numit Asociația Club Sportiv Steaua București – Clubul de Lângă Inimă! Au trecut aproape cinci luni de atunci, dar, cel puțin la nivel teoretic, mai există speranțe. Numele ONG-ului este rezervat până la data de 22.12.2023.
Actualul început de sezon, un dezastru sportiv
Până la o eventuală asociere, formația antrenată de Daniel Oprița trebuie să-și focuseze resursele pe terenul de fotbal. ”Militarii” au început dezastruos campionatul și au înregistrat doar o victorie, 6-2 cu Unirea Dej, în primele șapte runde.
Chiar dacă în jurul datei de 30 iunie, bucureștenii s-au despărțit, din diverse motive (contracte sau împrumuturi expirate), de aproape tot lotul, au fost aduși, în schimb, alți fotbaliști.
Unii dintre ei cu CV-uri impresionante pentru Liga 2 din România, dacă stăm să ne gândim la Mario Topuzov (24 de ani), jucător împrumutat de la CSKA 1948 Sofia, locul 3 din prima ligă bulgară, stagiunea 2022-2023.
În acest moment, CSA Steaua se situează doar pe locul 13, la 11 lungimi de undă de CSC Șelimbăr, liderul ierarhiei din Liga 2, formație fără drept de promovare în Superligă.
Pe lângă singura victorie, ”militarii” au remizat cu Chindia Târgoviște (1-1), Metaloglobus București (1-1), CSM Alexandria (1-1), Concordia Chiajna (0-0), CSM Slatina (1-1) și au pierdut cu Șelimbăr (2-3).
Totuși, după două victorii la limită, 1-0 cu Dunărea Călărași și 1-0 cu Unirea Dej, roș-albaștrii s-au calificat, în premieră, în grupele Cupei României.
Aceștia se află în grupa B, alături de Rapid București, Universitatea Cluj, FC Botoșani, CFR Cluj și CSM Alexandria. Din cele trei meciuri pe care le va disputa, Steaua va juca cu ”șepcile roșii”, rivalii din Giulești și CSM Alexandria.
În sezonul 2021-2022, Steaua, la primul sezon în Liga 2, a încheiat campionatul pe locul 4, de baraj. În locul lor, însă, a mers Concordia Chiajna și a luptat pentru promovare.
Sezonul trecut, 2022-2023, elevii lui Daniel Oprița au terminat mai sus, pe 2, sub Poli Iași, însă, în locul acestora a urcat Oțelul Galați, echipa de pe 3.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.