Încă o echipă de tradiție, în elita SuperLigii? Cel mai ambițios proiect din țară: acționar nou, stadion modern și transferuri rezolvate. ”Acela ar fi bugetul”
Radu Secoșan | Publicat: 06.12.2024 14:04 | Actualizat: 12.12.2024 16:20
Aflată pe locul al patrulea în Liga 2, CSM Reșița visează cu ochii deschiși la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, după 25 de ani. Iar, în cadrul unei conferințe de presă-eveniment, care a avut loc vineri, detalii despre cel mai ambițios proiect din țară au fost anunțate.
Revenită în eșalonul secund de abia în vara lui 2023, CSM Reșița își propune ca din stagiunea viitoare să dispute meciuri din SuperLiga. Chiar primarul orașului, Ioan Popa, a anunțat acest obiectiv.
În cadrul unei conferințe de presă, la care au participat edilul, președintele clubului, Cristi Bobar, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, și directorul Aqua Caraș, actual sponsor principal și viitor acționar al CSM Reșița, au vorbit despre proiectul de la echipa-fanion a județului.
Ioan Popa anunță venirea unui nou acționar la CSM Reșița: ”Reconfirmăm că suntem o echipă puternică”
”Este o întâlnire importantă, în care urmează să anunțăm că introducem în acționariatul Asociației și compania de apă Aqua Caraș. Am dorit să fim și cu domnul director (n.r. Gheorghe Filipescu) ca să reconfirmăm că suntem o echipă puternică, care poate asigura performanță la Reșița și, de ce nu, să sperăm și să privim cu curaj o promovare a echipei în Liga 1.
Un rezultat bun cu Voluntari ne asigură prezența în play-off (n.r. la finalul anului). În play-off e cel puțin o echipă fără drept de promovare, Steaua, iar asta ne pune într-o poziție favorabilă. Există matematic șansa de a ataca Liga 1. Evident, dorința noastră e să mergem în Liga 1, din mai multe considerente.
Față de contribuția noastră, care este la 1.500.000 de euro pe an, plus ce ne-a promis Consiliul Județean, care vine alături de noi, putem ajunge împreună cu Aqua Caraș la 2.000.000, în Liga 1, 1.500.000 de euro sunt drepturile TV. Mai sunt 500.000 din bilete, 500.000 din abonamente, cu ceea ce am aduce noi, am ajunge la un buget de poate 5.000.000 de euro.
Cu 5.000.000 de euro, poți să susții o echipă în Liga 1, într-o zonă civilizată a clasamentului. Iar asta ar presupune aducerea la stadion a zeci de mii de oameni, din tot județul. Fotbalul e un sport de mase, are atractivitate, e sportul-rege și cred că ne-ar aduce multe beneficii și multă bucurie. [...] Doamne ajută să ne îndeplinim obiectivul!”, a declarat Ioan Popa.
Intrarea Aqua Caraș în acționariat va avea loc anul viitor.
Silviu Hurduzeu, planuri pentru viitorul cărășenilor: ”Un model pentru copiii noștri, să lase TikTok și Facebook”
Silviu Hurduzeu, președinele Consiliului Județean Caraș-Severin, a explicat motivele pentru care autoritățile locale doresc să sprijine din fonduri publice o echipă de fotbal.
”[...] Ne dorim ca la Reșița, pe stadion, pe acesta și poate pe viitorul, dacă vom reuși să găsim înțelegere de la Guvern și de la CNI, să vină cât mai mulți reșițeni și cărășeni. Sportul înseamnă sănătate, o echipă de fotbal în Divizia A ar crește nivelul interesului pentru fotbal în județ, ar fi un model pentru copiii noștri, să lase Facebook și TikTok pentru a merge la stadion.
[...] Sper că echipa-fanion a județului va reuși ce și-a propus sezonul acesta, îi suntem alături și suntem optimiști că vom găsi formulele sau forma legală de a ne implica cu toții și că vom găsi și resursele financiare, pentru că vorbim de bugete nu foarte mari (n.r. la Primăria Reșița și la Consiliul Județean)”, a afirmat Silviu Hurzudeu.
Primarul Reșiței, despre noul stadion al ”rosso-nerrilor” din Banat: ”E o investiție de doar 17.000.000 de euro”
Ioan Popa a vorbit apoi și despre planurile pentru un nou stadion. Atât timp cât va fi construit un ”Guvern corect”, edilul consideră că arena istorică din Valea Domanului va putea fi modernizată cât de curând.
”Legat de stadion, vreau să vă aduc aminte că am avut o proiect de modernizare a stadionului, l-am reactualizat acum 3 ani, l-am depus la CNI, a fost avizat, are viza CNI, e aprobat pentru finanțare și eu cred că dacă se constituie o majoritate parlamentară civilizată, dacă reușim să construim un Guvern corect, că la începutul anului viitor putem să mergem să batem la ușa CNI-ului și să încercăm să finanțăm acest stadion.
E o investiție de doar 17.000.000 de euro, comparat cu 54.000.000 la Hunedoara, 100.000.000 la Timișoara. Vorbim de sume mici, dar care ne-ar pune un situația de a avea un stadion modern, cu 13.000 - 14.000 de locuri”, a mai spus Ioan Popa.
În iarnă, noi transferuri la CSM Reșița: ”Vin 3-4 jucători”
În încheiere, întrebat despre planurile pe termen scurt ale CSM Reșița, Cristi Bobar a anunțat noi transferuri la echipă și a dezvăluit că clubul este pregătit procedural să facă pasul în SuperLiga.
”Deja planurile sunt făcute, vom mai întări lotul cu 3-4 jucători. Îi cunoaște și Flavius Stoican, am discutat cu ei, sunt de acord să vină. Va fi un atacant, un mijlocaș dreapta, un mijlocaș central...
Lotul e unul foarte bun, mergem pe unitate. Bugetul e undeva la 1.200.000 de euro, buget de primele 10 echipe, sunt echipe cu bugete mai mari, dar nu cred că aceasta e neapărat rețeta. (n.r. Sunteți pregătiți procedural pentru Liga 1?) Sigur, 100%”, a transmis Cristi Bobar.
CSM Reșița a obținut dreptul de promovare în vară
CSM Reșița și-a schimbat forma de organizare și a obținut dreptul de promovare în această vară, după ce s-a format Asociația Club Sportiv Muncitoresc Reșița, trecând de la club de drept public, la unul de drept privat.
Aflată în acest moment pe locul 4 în Liga 2, formația pregătită de Flavius Stoican are mare nevoie de o victorie sâmbătă, de la ora 12:00, în fața lui FC Voluntari, prima echipă de sub linie, la 4 puncte în urma cărășenilor și cu un meci mai puțin disputat.
Cu două victorii din două posibile în Cupa României (1-0 cu Râmnicu Vâlcea și 3-1 cu Sepsi), CSM Reșița are mari șanse de calificare în sferturile competiției.
Dar, prin absurd, dacă ar câștiga trofeul, asemenea celor de la Corvinul Hunedoara în sezonul trecut, ”rosso-nerrii din Banat” nu ar putea participa în preliminariile cupelor europene, întrucât UEFA permite acest lucru doar echipelor care figurează ca fiind formate de cel puțin 3 ani.
Reșița a schimbat forma de organizare în urmă cu nici jumătate de an, astfel că nu ar putea oricum să participe în cupe europene până în 2026.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.