Nu renunță! Adrian Mititelu a înaintat o cerere de revizuire a dezafilierii din 2011 a FCU Craiova
Andrei Mazurchievici | Publicat: 13.09.2024 14:14 | Actualizat: 13.09.2024 16:26
Tribunalul București a găzduit vineri, 13 septembrie, primul termen în dosarul în care patronal FCU Craiova 1948, Adrian Mititelu, încearcă să obțină revizuirea sentinței privind dezafilierea din 2011 a echipei sale. La acest termen, au fost atât avocații Craiovei, cât și cei ai FRF, LPF și a foștilor conducători Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.
Adrian Mititelu a recurs la această cale extraordinară de atac în luna august, bazându-se pe o decizie din aprilie 2024 a Adunării Generale a FRF , când federația le-a solicitat membrilor afiliați să excludă pe FCU, deși faptic echipa fusese deja exclusă din competiții încă din 2011.
Avocații FRF și a celorlalte părți implicate au cerut respingerea revizuirii, argumentând că nu poate produce efecte retroactive, având în vedere sentința definitivă din 2017.
O decizie în acest caz a judecătorilor este așteptată în data de 19 septembrie, când Adrian Mititelu va afla dacă cererea sa de revizuire a fost acceptată și dacă procesul dezafilierii poate fi reluat, informează gsp.ro.
Argumentele avocaților lui Mititelu:
- Registrul Federațiilor: În noiembrie 2023, Înalta Curte a decis că federațiile sunt obligate să înregistreze la tribunal orice modificare privind structura membrilor afiliați. Avocații lui Mititelu susțin că FRF nu a mai făcut nicio înregistrare oficială din 2002, în ceea ce privește dezafilierea unor echipe și modificările conducerii. Singura excepție a fost în 2013, când, sub presiunea juridică, Mircea Sandu și-a înregistrat mandatele de președinte obținute în 2005 și 2010. Totuși, aceste mandate au fost obținute în cadrul unor Adunări Generale care nu respectau normele de înregistrare, ceea ce le face ilegale, conform deciziei din noiembrie 2023.
- Adunarea Generală Extraordinară: În aprilie 2024, FRF a organizat în secret o Adunare Generală pentru a se conforma deciziei Înaltei Curți. La această adunare au participat doar 13 cluburi din cele 80 afiliate oficial în 2002. După această ședință, urmau să fie înregistrați 278 de membri noi, însă Tribunalul a respins această înregistrare. În acest proces au intervenit și alte cluburi, precum Progresul București, AFC Rapid și FCU Craiova, care acuză FRF că funcționează ilegal de peste 20 de ani.
Adrian Mititelu speră că acest context juridic îi va permite să răstoarne dosarul dezafilierii care l-a afectat grav. El consideră că cei responsabili, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, nu mai pot evita închisoarea, având în vedere că au acționat fără scrupule și cu intenția de a distruge echipa Craiova. Totodată, Mititelu cerea compensații materiale și morale de 200 de milioane de euro.
Ce a declarat Mititelu la ieșirea de la Tribunal
”S-a judecat cererea de principiu a revizuirii pe care am făcut-o. Este una dintre două sau trei revizuiri pe care le avem în plan. Aceasta se bazează pe fapte sau împrejurări noi. Noi considerăm că faptele sau împrejurările noi sunt că în anul 2024, acum câteva luni, în aprilie, Federația abia acum a luat decizia excluderii clubului nostru, deși în actul de achitare al inculpaților din 2017, judecătorul s-a bazat pe un statut care nu era legal, care era fals. Adunarea Generală din 05.04.2024 a votat dezafilierea noastră. Atunci au votat exact aceiași membri care trebuiau să voteze în 2011. Practic, ei au recunoscut că cei care au votat în 2011 nu aveau drept de vot.
Eu am invocat decizia de excludere din 2024, care combate decizia din 2011 și care schimbă total concluzia de achitare a judecătorului”.
Mititelu a făcut plângere la DNA împotriva FRF
Adrian Mititelu a precizat că a făcut plângere la DNA împotriva FRF, pentru fals în acte și s-a arătat optimist într-un răspuns favorabil.
”Noi avem plângere la DNA pentru fals, pentru că acele hotărâri ale Adunării Generale sunt false, pentru că au participat la ele oameni care nu aveau niciun fel de calitate. Probabil că DNA va da o soluție de prescriere. Apoi, va intra în acțiune noua revizuire, care presupune constatarea în baza unui înscris fals. E clar că acea hotărâre a AG a FRF e falsă. Sunt convins că ori aici, ori la Curtea de Apel, va fi acceptată”, a completat Mititelu.
Adrian Mititelu a precizat că oficialii FRF sunt speriați că o decizie favorabilă Universității Craiova ar putea falimenta forul condus de Răzvan Burleanu.
”Ei nu scapă. Avem cel puțin trei căi de atac. Avocații lor sunt incisivi, plătiți cu milioane de euro. Unul dintre avocații prezent în sală este apropiat de grupul de la Cluj, care ne ia nouă 15 milioane de euro pentru intermediere. Ne iau unii 15 milioane de euro, pentru că suntem noi fraierii fotbalului. Dacă va câștiga Mititelu procesul, nu vor mai putea lua ei 15 milioane. Ei se luptă ca Burleanu să rămână în Federație. Aici nu e o bătălie pentru cauza Craiovei, dar știu că dacă noi câștigăm cazul, le cade guvernarea lor, pentru că ei știu că această creanță va apăsa greu pe FRF și LPF. Toate aceste grupări care controlează federația, sunt interesate să nu piardă procesul. Eu mă lupt cu un balaur cu 14 capete. Sunt convins că acest proces va fi câștigat. Eu zic că în maxim un an de zile vom ajunge la o sentință”, a conchis Mititelu.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.