exclusiv Motivul de necrezut pentru care afacerea lui Gabi Torje a dat faliment: ”Incredibil cum sunt românii!”
Radu Bordei | Publicat: 17.09.2024 18:49 | Actualizat: 18.09.2024 11:02
Gabi Torje (34 de ani) a povestit la iAM Stucan că în afaceri nu a fost la fel de inspirat, ca și pe terenul de fotbal. Fostul internațional a fost proprietar de restaurant, dar a trebuit să închidă afacerea după ce nu s-a mai putut baza pe angajați.
Fostul dinamovist a descris motivele incredibile care au condus la închiderea restaurantului. Pentru Torje a fost o lecție bună, chiar dacă a pierdut sume importante investite în proiect.
De ce nu a mers afacerea lui Gabi Torje
În cadrul podcast-ului iAM Stucan, fostul mijlocaș de bandă de la Dinamo a explicat că a încercat să pornească și o afacere în domeniul horeca, dar lucrurile nu au mers deloc cum a plănuit și a trebuit să renunțe.
Gabi Torje: Imobiliarele rentează, horeca am încercat și am pierdut.
Costin Ștucan: Parcă ai avut un restaurant la Deva
Gabi Torje: L-am adus la București, l-am făcut mai nou, mai modern. Imediat după pandemie l-am închis și l-am adus la București. Acolo era la mall, la food court, aici l-am făcut cu etaj, am investit, am venit, am pierdut, am plecat. Nu mai contează cât am pierdut, bine, nu a fost exagerat de mult.
Costin Ștucan: Ce nu a mers? Restaurantele în București merg în general.
Gabi Torje: Hai să îți spun, dacă nu ești făcut pentru această activitate, nu te apuca. Dacă nu ești pregătit de Horeca, nu te apuca de asta. Dacă îți pleacă bucătarul și tu nu știi să intri în bucătărie să faci mâncarea aia, tu trei zile nu vinzi nimic, nu ai ce să faci.
Dacă îți pleacă ospătarul și nu știi să faci asta, nu poți servi oamenii, tu trebuie să fii de acolo. Am fost în situația asta, nu am intrat în bucătărie, dar am stat acolo. Dar nu ai cum, dacă nu stai acolo. Dacă ai restaurant trebuie să ai locuri de parcare să vină lumea să stea, dacă nu ai, la revedere.
Costin Ștucan: Înțeleg că nu aveai locuri
Gabi Torje: Erau câteva, dar nu suficiente. Dacă nu ai terasă bună vara, ești minus. Aveam una, dar nu era foarte ok. Dacă nu ai un bucătar bun și să îți țină, nu să zică 'Șefu, dă 500 de lei', apoi a doua zi să îți scoată frigideru din priză.
Am pățit asta, am dat 500 de lei, înainte de salariu, apoi 'Șefu mai dă 500'. 'Păi nu își mai dau', așa că au scos frigiderele din priză și mi-au trimis și controlul.
Costin Ștucan: Când s-a dezghețat carnea?
Gabi Torje: Exact, să iau amendă. Mi-a zis și cei de la control cine a făcut asta. Ca să vezi ce oameni sunt românii, ce fac. Bine, nu doar românii, unii oameni. Poți să le dai de 9 ori, dacă nu le dai o dată, nu le-ai dat niciodată. Așa s-a întâmplat și cu noi, ne-au scos toate frigiderele din priză să se strice carnea tot.
Așa că am stabilit cu fata cu care sunt eu, ea se ocupa mai mult acolo, am zis că nu mai are rost, nu suntem primii care investim bani și pierdem, o închidem, dar suntem mai câștigați pe termen lung. Nu avea rost să aducem bani de acasă.
La Deva mergea, se ocupa sora mea și cu mama, mai ales ea ea ”mână de fier”, mergea bine. Asta trebuie în fiecare afacere, eu nu pot să mă cert. Mă uit la unii, își ceartă angajații chiar și când fac bine. La mine dacă vine să îmi ceară 200 de lei, mi-e rușine și îi dau, că paote are nevoie, are copil acasă. Mama când era acolo, când apărea și hotele alea începeau să meargă singure.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.