exclusiv Povestea tabloului scos la vânzare de Marius Șumudică: ”Poate să ajungă și la 100.000 de euro!”. Un jurnalist a intrat în posesia lui

Vlad Stoica | Publicat: 14.05.2025 10:56 | Actualizat: 14.05.2025 12:50
Directorul editorial iAMsport.ro, Costin Ștucan, a relatat un episod incredibil cu antrenorul Rapidului, Marius Șumudică (54 de ani), ca protagonist. În urmă cu câțiva ani, tehnicianul a oferit un tablou, semnat de un pictor celebru, chiar unui jurnalist.
Mai mult, fostul atacant nici măcar nu a pretins o sumă în schimbul operei de artă, chiar dacă aceasta aparținea unuia din cei mai importanți pictori din istoria României.
Cum încerca Marius Șumudică să scape de un tablou
Într-un dialog cu fostul mare portar, Florin Prunea, moderatorul I AM SPORT LIVE a relatat un episod inedit cu Marius Șumudică. De numele rapidistului se leagă multe povești savuroase din fotbalul românesc și nici de data aceasta, ”Șumi” nu a dezamăgit.
Totul s-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani, când tehnicianul dorea să scape de un tablou al faimosului pictor Constantin Piliuță.
Costin Ștucan: Șumudică umbla cu tablouri. Stai să povestesc. Avea un tablou de la un pictor român, nu mai știu care, și tot încerca să îl ”mărite” prin presă.
Florin Prunea: Care, Piliuță?
Costin Ștucan: Da, cred că un Piliuță avea. Și Șumudică încerca ”să mărite” un Piliuță și până la urmă a reușit, la un coleg din presă. Nu îi dau numele.
Florin Prunea: Mamă, înseamnă că l-a luat ieftin.
Costin Ștucan: Gratis.
Florin Prunea: Gratis? Păi știi cât e un Piliuță, nu ești sănătos la cap?
Costin Ștucan: Acum, nu știu dacă era o copie sau original.
Florin Prunea: Păi, un Piliuță ajunge și la 100.000 de euro.
Costin Ștucan: Dacă e original. Că poate Șumudică avea un fals, o replică...
Cine a fost Constantin Piliuță
Născut la Botoșani, în 1929, Constantin Piliuță a devenit unul din cei mai cunoscuți pictori români. Artistul a studiat la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, unde a studiat sub un alt nume mare, Alexandru Ciucurencu.
După ce a devenit un nume important în lumea artei, pictorul a fost protagonistul multor expoziții interne, dar chiar și internaționale, la Atena, Cairo, Damasc, Teheran, Tunis, Moscova, Berlin, Glasgow, Lisabona, Paris și multe alte capitale și orașe importante din toatăp Europa, America sau Asia.
Printre cele mai importante lucrări ale sale se numără: Bobâlna, Autoportret, Nicolae Iorga, Flori.
Artistul a murit pe 3 mai, 2003, la vârsta de 74 de ani.
GALERIE FOTO | Sarah, fiica lui Marius Șumudică
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite
















