exclusiv Dovada crizei în care intră fotbalul: 360 de procese cu jucători disperați! E un record istoric!

Remus Răureanu | Publicat: 16.07.2025 13:16 | Actualizat: 16.07.2025 13:26
Aflate în pericol să piardă măcar o parte dintre banii publici de care au beneficiat până acum, cluburile din România deja nu mai pot să plătească salariile
Măsurile de austeritate pe care le-a anunțat Guvernul vor afecta și sportul. În fotbal se simte deja recesiunea la capitolul cel mai clar: salariile nu mai sunt plătite. AFAN, sindicatul jucătorilor, a înregistrat până acum 360 de litigii în 2025 și preconizează că în anul acesta va fi stabilit un record all-time al numărului de procese.
SuperLiga tot mai rezistă, în ligile mici e jale! Iar banii publici vor fi tot mai puțini!
Sindicatul nu a înregistrat în niciun an mai mult de 650 de litigii cu fotbaliști neplătiți. În 2025 va ajunge, în ritmul acesta, la peste 700! Formațiile din primul eșalon încă rezistă, ajutate de faptul că ele au venituri mari din surse private: drepturi TV, sponsori, transferuri de jucători, bilete și abonamente vândute. În ligile mici e jale, pentru că la nivelul acela aproape toate echipele sunt dependente de banii publici ai consiliilor locale și județene.
Probleme există, însă, și în SuperLiga, chiar dacă veniturile cluburilor sunt mari. UTA, Petrolul se străduiesc să rostogolească datoriile și să reziste de la o lună la alta. Metaloglobus, o nou-promovată, nu și-a permis să angajeze fotbaliști consacrați și mizează tot pe un lot de ”B”.
Insolvența e aur curat pentru fotbalul românesc. Hermannstadt poate să iasă din reorganizare, dar nu vrea
Dinamo a ieșit recent din insolvență, dar tot au mai rămas în prima ligă societăți care au nevoie de protecție legală față de creditorii pe care nu au putut să-i plătească. Petrolul e în concordat preventiv pentru următorii patru ani.
Procedura e una care permite amânarea achitării datoriilor. În insolvență a rămas Hermannstadt. Conducerea de la Sibiu a explicat că suma necesară pentru stingerea debitelor și pentru ieșirea din insolvență ar fi una mică, în jurul a 300.000 de euro.
De ce sibienii nu plătesc ca să-și însănătoșească societatea? Fiindcă le e convenabil să rămână în insolvență și să beneficieze în continuare de protecție, să nu fie presați să achite datoriile imediat.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite




















