Transferuri de ultimă oră la U Cluj. Sabău și-a dat acordul: ”Sunt jucători în care vrem să investim”
Redactia | Publicat: 26.01.2024 20:44 | Actualizat: 26.01.2024 20:44
Ioan Ovidiu Sabău (55 de ani) a anunțat că și-a dat acordul pentru transferul a trei jucători africani care ar urma să ajute Universitatea Cluj în următoarele sezoane.
Universitatea Cluj urmează modelul mai multor cluburi din Europa privind jucătorii africani și va aduce la echipă trei jucători din Nigeria.
Anul trecut, Nene Reis (59 de ani), șef al departamentului de scouting la Universitatea Cluj, a mers în Nigeria alături de impresarii Bogdan Apostu și Andrei Balmoș pentru a urmări mai mulți jucători.
Ioan Ovidiu Sabău: ”Mi-am dat acordul pentru asta”
În cadrul conferinței premergătoare jocului cu Poli Iași, Ioan Ovidiu Sabău a recunoscut că a vorbit cu Nene Reis și vor aduce la echipă trei jucători.
”E adevărat că mi-am dat acordul pentru trei juniori din Nigeria. Vom vedea care este valoarea lor. Sunt jucători în care vrem să investim. Știu doar că sunt jucători de perspectivă, care nu vor fi utilizați la prima echipă.
L-am trimis pe Nene să-i vadă la o selecție. Nu i-am văzut, dar am înțeles că sunt foarte talentați. Vom vedea pe viitor dacă vor mai veni jucători din Africa”, transmis Ioan Ovidiu Sabău.
Bogdan Apostu: ”Am început un proiect în Nigeria”
Într-un interviu pentru iAMsport.ro Bogdan Apostu despre trialurile efectuate în Nigeria.
- Nu de mult am văzut că ai fost în Nigeria și urmăreai ceva trialuri de jucători.
- E un proiect nou pe care l-am început recent prin prisma lui Yakubu, jucătorul nigerian. Am creat cu mai mulți agenți din alte țări o chestie extrem de interesantă în sensul în care cele mai importante 10 academii din Nigeria să facă cele mai importante selecții pe zone.
- Continuă!
- Acolo sunt peste 200 de milioane de oameni, țară mare cu potențial pe măsură. E o țară săracă și de acolo se pot naște marii fotbaliști. Am fost acum o săptămână și am văzut meciuri încontinuu. Au fost 450 de jucători și eu am ales 7 de acolo. Pentru 3 din cei 7 pe care i-am ales au venit ulterior invitații de la Watford, Kayserispor și Albacete.
- Și ei merg acolo?
- Îți spun ceva în premieră. Trei dintre ei au semnat deja la Corvinul Hunedoara. Sunt doi jucători de atac importanți.
- Ce vârste au?
- Au 18 ani. Și al treilea e un fundaș central de picior stâng care mi-a plăcut foarte mult și care va împlini 18 ani în februarie. Cred că se potrivesc și se pliază foarte bine pe tot ceea ce înseamnă proiectul Corvinului de la Hunedoara. Sunt sigur că vor deveni fotbaliști importanți aici.
- Ceva similiar s-a întâmplat când erai la Farul și au venit Fatai...
Da! I-a adus Ion Marin. CFR Cluj a mai făcut asta când au venit Kone (n.r. Yssouf), Lacina Traore și cu Ousmane Viera. Toți au devenit jucători foarte buni. Pe Kone s-au luat milioane. Viera a fost foarte bun la rândul lui și a fost colegul meu de cameră la Pandurii. Partea bună e că vin pe bani foarte puțini.
- Ce înseamnă bani puțini?
- Cluburile nu plătesc bani pentru ei, suportă niște procente pentru un viitor transfer. În Nigeria am avut pază armată pe toată perioada șederii noastre. A fost foarte bine organizat acest turneu. Nigeria nu e o țară periculoasă, dar s-au mai întâmplat răpiri, furturi și altele.
- Revenind la salarii.
- Unul dintre acei băieți care era cu arma-n mâna a lucrat vreo 15 ani în poliție și ne spunea că salariul lui după această vechime era undeva la echivalentul a 180 de dolari pe lună. Asta ca să-ți imaginezi la ce nivel sunt ei.
- E la modă ideea de a aduce jucători din Africa. Vedem asta la Salzburg.
- Exact! Nu știu de ce România nu a raliat la ideea asta până acum. Uite Sheriff Tiraspol s-a calificat în grupele Champions League cu un proiect din acesta. Cu jucători aduși pe sume mult mai mici decât își doresc europenii de nivel mediu. Ei vin dintr-un mediu sărac și au foamea de reușită și nu poți să dai greș cu un astfel de jucător. Asta din punct de vedere a combativității.
- Mai sunt și atleți nativ.
- Exact și-n plus în Nigeria se vorbește engleză, un amănunt extrem de important. E mult mai bine așa decât dacă ai aduce un alt jucător din altă țară care are nevoie de timp să se înțeleagă. E foarte importantă comunicarea, mesajul pe care-l transmite antrenorul și mesajul pe care-l receptează.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.