news alert Un nou termen în procesul pentru marca ”Steaua”. Decizia luată + Florin Talpan a răbufnit în sala de judecată: "Avem o istorie de 76 de ani. Ce vor ei?"
Cătălin Stroia | Publicat: 07.02.2024 13:37 | Actualizat: 07.02.2024 15:10
FCSB și CSA Steaua au avut azi, 7 februarie, un nou duel pentru marca ”Steaua”. FCSB dorește anularea tuturor mărcilor pe care le deține Clubul Sportiv al Armatei.
La termenul anterior, care a avut loc pe 1 noiembrie 2023, Florin Talpan (reprezentantul CSA Steaua) și Adrian Căvescu (avocat FCSB) au cerut amânarea termenului de judecată.
În 2019, după ce a fost acționată în instanță de FCSB, CSA Steaua și-a pierdut dreptul de a folosi patru mărci. Clubul ”militar” a contestat decizia la ÎCCJ, iar dosarul a fost retrimis la Curtea de Apel.
Amânare în procesul pentru marca "Steaua"
Pronunțarea în cazul procesului a fost amânată până pe 21 februarie. Audierea de astăzi a durat aproximativ 50 de minute.
Florin Talpan, prezent în sala de judecată, a avut un moment în care a răbufnit.
"Încă din 2003 FCSB a săvârșit un abuz pentru că nu a acceptat hotărârile anterioare. Li s-a anulat marca, n-au palmaresul, nu dețin numele și solicităm respingerea acțiunii.
Ei vor sa tragă de tip în speranța în care Gigi Becali să nu mai plătească prejudiciul. Parcă sfidează pe toată lumea din România! Noi avem o istorie de 76 de ani. Ce vor ei?!", a spus Talpan, conform reporterului iAMsport prezent în sală.
Știrea inițială:
Detalii din procesul pentru marca ”Steaua”
În 2017, FCSB a cerut în instanță anularea tuturor mărcilor Steaua, pe motiv că n-au fost folosite. În 2019, Curtea de Apel București a decăzut-o pe CSA Steaua din dreptul asupra patru dintre mărci, pe motiv că nu le-a folosit timp de cinci ani consecutivi.
Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a casat decizia și a retrimis dosarul la rejudecare. Cazul se află pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel.
FCSB cere în continuare anularea tuturor mărcilor pe care le deține Steaua.
De reținut, dacă FCSB ar primi o decizie favorabilă și judecătorii ar anula acele mărci - în totalitate sau parțial - nicio altă echipă nu le poate înregistra din punct de vedere legal. Cu atât mai puțin FCSB, căreia Înalta Curte (2014) și Curtea de Apel (2017) i-au interzis să folosească marca, respectiv denumirea ”Steaua București”.
Ce a spus Adrian Căvescu după termenul din 1 noiembrie 2023
” A fost dată casare cu rejudecare. Noi avem un dosar în care am cerut anularea mărcilor lor. Au fost anulate patru din cele opt, dar noi dorim să le anuleze pe toate.
Instanța de apel, prima oară, a zis că nu le discută pe celelalte patru, pentru că-s notorii. Nu este în regulă. Avem 10 hotărâri ale Înaltei Curți, care a zis că și o marcă notorie decade dacă este nefolosită, cu excepția mărții 'Steaua', deținute de CSA.
Am cerut să se constate că există marcă notorie neînregistrată, cu denumirea 'Steaua', care ne aparține, din 2003, de când am preluat-o și folosit-o.
Am adus-o la cunoștința publicului. Este a FCSB-ului, marca verbală 'Steaua'. Fără siglă, fără nimic, doar marcă verbală. Și doi: mărcile lor au fost înregistrate cu rea credință, din 2003 încolo.
Ei nu au avut secție de fotbal și veneau la noi la meciuri. Marca este parte din proprietatea intelectuală, creație. Tu îmi dai echipa, nu mai prestezi servicii și, cu banii de chirie pe care ți-i dau, te duci la OSIM și înregistrezi mărci sperând ca, într-o zi, să mă dai la o parte.
Rea credință. Patru din opt au fost anulate. Fiind casare cu rejudecare, instanța poate să respingă apelul inițial și să le dea înapoi și acele patru mărci. În același timp, le pot pierde pe toate opt”, a declarat Adrian Căvescu, pentru iAM Sport.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.