ULTIMA ORĂ | Răzvan Bichir, detalii din negocierile cu FCSB pentru stadionul Steaua: ”Problema nu este la noi, este la dumnealor”
Redactia | Publicat: 14.07.2023 15:04 | Actualizat: 14.07.2023 18:29
Răzvan Bichir, comandantul CSA Steaua, a oferit noi detalii din negocierile cu FCSB pentru închirierea stadionului. Aici ar urma să se dispute derby-ul cu Dinamo.
FCSB și Steaua negociază intens pentru închirierea arenei. Deși Gigi Becali a dat asigurări că derby-ul se va juca în Ghencea, până acum n-a fost semnat niciun contract.
Răzvan Bichir spune că oficialii FCSB-ului n-au fost de acord cu unele clauze din contract, dar se negociază în continuare.
Răzvan Bichir, noi informații despre închirierea stadionului Steaua
Comandantul CSA Steaua recunoaște că n-a fost semnat contractul, dar susține că mingea este acum în terenul FCSB-ului, care trebuie să decidă dacă este sau nu de acord cu clauzele:
"Nu este niciun secret, contractul încă nu s-a semnat. A fost o comisie de negociere la nivelul clubului, prin care s-a stabilit tariful de folosire. În momentul în care semnează dumnealor draftul de contract pe care l-am trimis şi pe care l-am renegociat, îl semnăm şi noi fără probleme. Problema nu este la noi, este la dumnealor”, a spus Răzvan Bichir într-o declarație pentru Agerpres.
Clauza care i-a dat bătai de cap lui Gigi Becali
Răzvan Bichir susține că negocierile au fost îngreunate de refuzul celor de la FCSB de a semna o clauză prin care să plătească o poliță de asigurare pentru stadion. Mai ales că derby-ul cu Dinamo este cu un grad ridicat de risc.
"Noi în contractul cadru avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări privind răspunderea civilă faţă de terţi, în privinţa vandalismului pe stadion. Şi datorită faptului că gazonul a fost foarte mult folosit şi acum ne aflăm într-o perioadă de mentenanţă a lui, pe care o întrerupem efectiv pentru meciul acesta, am solicitat şi o poliţă de asigurare dacă gazonul se deteriorează iremediabil.
Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Este o măsură aplicată datorită gradului de risc al meciului, datorită faptului că gazonul vine după o perioadă intensivă de folosire şi se află în perioada de mentenanţă, a climei, şi doar în cazul în care se deteriorează iremediabil.
Valoarea asigurării se ridică la suma de înlocuire a gazonului. Dacă se deteriorează iremediabil, asta este foarte important de precizat. Dacă se deteriorează iremediabil şi se înlocuieşte gazonul cu 2 lei, noi spunem 2 lei. Dacă va costa 70 de milioane, atunci aceasta va fi suma. Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară.
Încă se discută forma în care să apară această cauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului. Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord, suntem în discuţii cu ei la nivel instituţional pe bază de documente legale”, a explicat Bichir pentru AGERPRES.
De ce FCSB trebuie să plătească mai mult decât echipa națională
Răzvan Bichir a fost întrebat și motivul pentru care FCSB este nevoită să achite un tarif de închiriere mai mare decât cel plătit de FRF. Pentru echipa națională, Steaua a încasat 26.000 de euro, în timp ce FCSB trebuie să plătească 35.000 de euro.
Răzvan Bichir a explicat de ce există această diferență:
"Până la semnarea contractului, nu vă pot spune tariful. Vă pot spune că suma este mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal, dar mai mică decât oferta vehiculată în presă de către FCSB, club care a anunţat că plăteşte 45.000 de euro. E mai mic tariful de 45.000 de euro. Datorită gradului de risc al meciului este un pic mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal.
”Trebuie să stabilim un aspect legal, noi nu închiriem stadionul, noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. Închirierea ne duce în altă parte, în codul administrativ, unde chiria se face de către administrator prin Hotărâre de Guvern şi licitaţie, deci noi nu îl închiriem.
Noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. În linii mari, nu este nicio diferenţă între FCSB şi Farul Constanţa sau Federaţia Română de Fotbal. Preţul de punere la dispoziţie este negociabil. El pleacă de la un tarif minim care să ne acopere cheltuielile, dar diferă în funcţie de gradul de complexitate.
În acest preţ intră toate costurile de operare a stadionului şi utilităţile, noi nu avem ca la Arena Naţională separat, defalcat.
La un meci al nostru vin 5-10.000 de spectatori, şi dacă din 10.000 de oameni merg 5.000 la toaletă, consumă 3000 litri de apă. Dacă merg 32.000 de oameni cât are capacitatea stadionul, este alt consum. Aşadar, fiecare caz îl tratăm particular”, a mai explicat Răzvan Bichir.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.