A luptat contra lui Imane Khelif, a pierdut și a dat verdictul: ”Aș fi putut avea o șansă”
Redactia | Publicat: 04.08.2024 09:02 | Actualizat: 04.08.2024 11:07
Pugilista Anna Luca Hamori (23 de ani) a avut un discurs plin de fair-play după ce a pierdut în fața algeriencei Imane Khelif (25 de ani), despre care a circulat un fake news cum că ar fi bărbat.
În proba de box feminin de la Jocurile Olimpice, victoria lui Imane Khelif în fața italiencei Angela Carini, pe care a învins-o în 46 de secunde, i-a adus multe necazuri algeriencei.
Imane Khelif a fost acuzată cum că ar fi transgender, lucru care s-a dovedit fals. Însă lupta contra Annei Luca Hamori (Ungaria), în sferturile Jocurilor Olimpice, s-a desfășurat sub o imensă presiune.
Ce a spus Anna Luca Hamori după ce a pierdut în fața lui Imane Khelif
Sportiva din Ungaria a pierdut la puncte în fața lui Imane Khelif, dar, la final, a avut puterea să-și recunoască cu fair-play înfrângerea:
”Sunt recunoscătoare că am ajuns până aici. Am putut să-mi las în urmă toate temerile și toate îndoielile înainte de a intra în ring. Am putut să fac ceea ce am discutat cu antrenorii și să mă bucur.
Nu sunt deloc dezamăgită, am făcut tot posibilul. Aș fi putut avea o șansă, așa a ieșit, dar cine știe ce ne va aduce viitorul?
Am încercat să mă comport sportiv, la fel ca adversara mea, nu poți spune nicio vorbă urâtă despre ea.
Zilele trecute au fost grele pentru ea și pentru mine, de aceea am vrut să vă arăt că trebuie să aveți respect pentru ea, nu vreun gând rău despre ea, nu poate face nimic în privința situației”, a spus Anna Luca Hamori, citată de Nemzetisport.
Imane Khelif a fost acuzată că este bărbat
În runda precedentă a concursului de box, Imane Khelif a învins-o pe Angela Carini în doar 46 de secunde. Italianca și-a vărsat frustrarea și a lăsat de înțeles că ar fi luptat împotriva unui transgender. Însă lucrurile nu stau deloc așa.
Conform mai multor publicații din Vest, dar și a unor specialiști, sportiva algeriană ar suferi, de fapt, de sindrom adrenogenital, o deficiență în dezvoltarea sexuală, care poate duce și la producerea de testosteron într-un nivel ridicat.
De altfel, Federația Algeriană ar fi și prezentat unele poze în care se observă că sportiva din nordul Africii nu a fost niciodată de sex masculin, nici nu are organe sexuale masculine, nici nu a urmat vreo procedură medicală în acest sens.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.